PhD dalam Falsafah, Kosmologi, dan Kesedaran

Umum

Penerangan Program

Program PhD Falsafah, Kosmologi, dan Kesedaran (PCC) bertujuan untuk mewujudkan kepimpinan yang diperlukan untuk mendalam, progresif, transformasi institusi sosial dan kesedaran individu. PCC didedikasikan untuk membayangkan semula spesies manusia sebagai ahli masyarakat Bumi yang saling meningkatkan.

PCC menarik individu yang terlibat secara intelektual yang berusaha mencari cara yang bermakna untuk mengembangkan hadiah mereka untuk berkhidmat kepada masa depan dunia. Menggambarkan beberapa idea yang paling kuat dari tradisi intelektual dan spiritual Barat, bersama-sama dengan pandangan falsafah rohani Asia dan pandangan dunia adat, fakulti PCC telah membina kursus pengajian multidisiplin untuk membantu mempercepat perjalanan setiap pelajar ke dalam peranan kepimpinannya.

Program ini bertujuan untuk memberi inspirasi kepada tindakan yang bijak dengan menekankan pentingnya menghubungkan kajian teoritis dan refleksi kepada campur tangan praktikal di dunia. Program ini menyokong mereka yang dipanggil untuk memenuhi cabaran evolusi masyarakat masyarakat yang belum pernah terjadi sebelumnya dengan menawarkan komuniti pembelajaran yang ketat dan menyokong di mana para peserta dapat mencari suara dan penglihatan mereka sebagai pemimpin.

Mengenai Program

Pelajar PhD akan menyelesaikan kursus, peperiksaan, dan disertasi.

Pelajar yang dimasukkan ke dalam kepekatan doktoral yang tidak mempunyai MA dari CIIS dalam Falsafah, Kosmologi, dan Kesedaran mungkin diperlukan untuk menyiapkan tambahan 18 unit kursus (minus equivalency) dari bahagian inti kurikulum MA.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

California Institute of Integral Studies (CIIS) is an innovative, forward-thinking university based in San Francisco, California.

California Institute of Integral Studies (CIIS) is an innovative, forward-thinking university based in San Francisco, California. Baca Ringkas