Ph.D. Program adalah program empat tahun, sepenuh masa. Tiga semester pertama dikhaskan untuk kursus kursus semester yang selebihnya dikhaskan untuk penyediaan Ph.D. disertasi.

Kohort pelajar yang mendaftar Program setiap tahun menerima latihan dalam persekitaran penyelidikan yang merangsang. Program ini dianjurkan oleh Pusat Ekonomi dan Kewangan di U. Porto (cef.up), unit penyelidikan utama Fakulti Ekonomi Universiti Porto (FEP-UP), yang menaja beberapa kursus dan seminar di atas akademik tahun. Kertas penyelidikan dibentangkan dengan melawat sarjana, oleh fakulti Jabatan, dan oleh pelajar siswazah. Kehadiran Seminar adalah sebahagian daripada Ph.D. program, kerana ia memberikan pelajar pengetahuan mengenai penyelidikan semasa dalam bidang minat mereka, serta kenalan dengan penyelidik di kawasan tersebut. Pembentangan hasil penyelidikan mereka membolehkan pelajar memperoleh kebolehan akademik utama dan mendapatkan maklum balas yang tepat pada masanya dari para ulama dan rakan sekerja dalam tesis mereka.

FEP mempunyai "perjanjian dua peringkat" dengan LASER - Lombardy Advanced School of Research Research.

Objektif

Program ini bertujuan untuk menyediakan keupayaan lanjutan dalam Teori Ekonomi dan Kaedah Kuantitatif, yang membawa kepada pemahaman yang lebih mendalam tentang pelbagai bidang Ekonomi khusus dan membangunkan kemahiran untuk analisis ekonomi dan penyelidikan saintifik. Struktur program ini direka untuk memastikan pelajar memperoleh pengetahuan mendalam untuk membangunkan penyelidikan ekonomi dan menyumbang kepada kemajuan kawasan pengkhususan mereka. Program ini menggalakkan penyerahan hasil penyelidikan untuk diterbitkan dalam jurnal atas antarabangsa.

Kumpulan sasaran

Program Doktor bertujuan untuk:

  • pemegang ijazah Sarjana (atau mereka yang mempunyai kelayakan yang setara dari negara asing)
  • pemegang ijazah kehormat (atau mereka yang mempunyai kelayakan yang setara dari luar negara), dan dengan kurikulum yang relevan yang mengesahkan keupayaan pepejal untuk mengikuti program kedoktoran
  • pemegang kurikulum yang relevan yang mengesahkan keupayaan kukuh untuk mengikuti program kedoktoran.

Dalam apa jua keadaan, calon-calon mesti mempunyai keupayaan yang tinggi dan akan memperoleh ilmu pengetahuan terkini dalam Ekonomi dan motivasi untuk menggunakan pengetahuan ini, dengan bantuan alat kuantitatif, untuk penyelidikan dalam Ekonomi.

Kakitangan Fakulti

Beberapa kursus dalam program ini diajar oleh ahli fakulti FEP, manakala yang lain diajar oleh Profesor Pelawat. Para ulama terkemuka dalam bidang penyelidikan mereka dijemput untuk menyampaikan dua kursus: Sejarah Pemikiran Ekonomi dan Analisis Ekonomi Lanjutan (AEA). Empat modul intensif seminggu yang berlainan membentuk setiap edisi tahunan kursus AEA.

Sokongan Kewangan

Ph.D. dalam Lembaga Sains Ekonomi menggalakkan dan menyokong pelajar yang ingin memohon biasiswa atau sokongan kewangan lain. Institusi utama yang bertanggungjawab bagi pemberian biasiswa di Portugal adalah Fundacao untuk Ciencia ea Tecnologia (FCT). Di bawah perjanjian pergerakan antarabangsa pelajar yang ditubuhkan di antara Universiti Porto dan beberapa universiti di Eropah, para pelajar doktor boleh memohon sokongan beasiswa untuk menghadiri satu semester di luar negara.

Peletakan Pekerjaan

Ph.D. Program dalam Ekonomi ditubuhkan pada tahun akademik 1998/1999. Ia kini telah menamatkan lebih daripada 50 orang pelajar, yang kini bekerja di pelbagai institusi swasta dan awam di Portugal dan di luar negara. Sebagai contoh, alumni program kini sedang bekerja untuk institusi-institusi antarabangsa berikut: Pusat Munich untuk Ekonomi Penuaan, Institut Undang-Undang dan Dasar Sosial Max Planck, Jerman Bank Pusat Finland OECD dan Sekolah Perniagaan Copenhagen, Denmark. Mengenai institusi awam dan swasta, alumni program ini bergabung dengan Instituto Nacional de Estatistica, Banco de Portugal, Comisso de Coordenacao da Regiao Norte, Confederacao da Industria Portuguesa, Entidade Reguladora da Saude, Universidade do Porto, Universidade Catolica do Porto, Universidade Fernando Pessoa, Instituto Politécnico do Porto, Universidade do Minho, Universidade Lusiada, antara lain.

Permohonan

Panggilan ke-2: April, 17 hingga 18 Julai, 2018. Panggilan ke-2 hanya terpakai kepada program-program dengan tempat yang tinggal dari panggilan sebelumnya.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh University of Porto School of Economics and Management. »

Tarikh Akhir Kemaskini Disember 25, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh