PhD dalam Ekonomi

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Dengan biasiswa sepenuh masa di Pusat Siswazah DIW

Institusi

Institut Penyelidikan Ekonomi Jerman (DIW Berlin) adalah salah satu institusi penyelidikan ekonomi terkemuka di Jerman. Kami adalah sebuah institusi bebas keuntungan yang terlibat dalam penyelidikan ekonomi, perkhidmatan, dan nasihat dasar. Selain bekerjasama rapat dengan universiti di Berlin dan Brandenburg, kami juga aktif dalam rangkaian akademik antarabangsa.

Kedudukan

Pelajar Kedoktoran dalam Ekonomi

Pusat Siswazah DIW (GC) di Institut Penyelidikan Ekonomi Jerman mengalu-alukan permohonan daripada pelajar pascasiswazah yang berkelayakan dari seluruh dunia untuk mendaftar dalam program kedoktoran tersusun dalam Ekonomi.

Matlamat Pusat Siswazah DIW adalah untuk menyediakan pelajar kedoktoran yang cemerlang dengan persekitaran penyelidikan dan struktur latihan yang akan mengembangkan bakat mereka dengan teladan. Ini memberi mereka pemahaman yang mendalam mengenai proses ekonomi dan sosial sambil memberi mereka peluang untuk menerapkan pengetahuan mereka dalam lingkungan penyelidikan profesional salah satu badan pemikir ekonomi terkemuka di Jerman.

Pusat Siswazah menawarkan program 5 tahun latihan mendalam dalam bidang Ekonomi yang membawa kepada Ph.D. dari salah sebuah universiti di Berlin. Pelajar itu akan melalui kurikulum kursus peringkat tinggi dan menerima latihan di tempat kerja di jabatan penyelidikan DIW Berlin. Penyelidikan pelajar harus menumpukan pada topik teori dan / atau gunaan dalam Ekonomi dan sains sosial yang berkaitan. Kedua-dua pendidikan dan penyelidikan di GC mempunyai komponen empirikal yang kuat. Ph.D. pendidikan juga merangkumi program magang yang ditaja di institusi-institusi berprestij, seperti Tabung Kewangan Antarabangsa, Bank Dunia, dan Kementerian.

Setelah berjaya menamatkan program ini para pelajar akan menyerahkan sejumlah makalah ke jurnal ilmiah yang diadili. Mereka akan menerima sijil yang mengesahkan penyertaan dan ijazah kedoktoran.

Pusat Siswazah DIW menawarkan empat tahun pembiayaan dan membayar biasiswa standard 1,200 € sebulan. Setelah menamatkan tahun pertama, pelajar kedoktoran ditugaskan ke jabatan penyelidikan institut. Kedudukan penyelidikan ditawarkan bergantung pada jumlah projek penyelidikan yang sedang dijalankan.

Keperluan

Pemohon mesti memiliki ijazah sarjana atau diploma Ekonomi untuk memohon program latihan ekonomi. Ijazah dari bidang lain yang berkaitan (seperti kejuruteraan awam, statistik, atau sains sosial kuantitatif) juga dapat memenuhi syarat untuk program ini jika pemohon memiliki latar belakang Ekonomi yang mencukupi.

Pemohon yang bahasa ibunya bukan bahasa Inggeris mesti menunjukkan kecekapan berbahasa Inggeris kecuali mereka memiliki ijazah dari universiti di negara yang berbahasa Inggeris atau dapat mendokumentasikan sekurang-kurangnya satu tahun pengajian di universiti berbahasa Inggeris. Bukti yang mencukupi untuk penguasaan bahasa Inggeris yang baik adalah skor tinggi dalam ujian TOEFL atau IELTS. Pengetahuan tentang bahasa Jerman bukanlah syarat yang diperlukan untuk aplikasi yang berjaya, tetapi pelajar digalakkan untuk belajar dan meningkatkan kemahiran mereka.

Tarikh Akhir Permohonan: 15 Februari 2021.

Prosedur permohonan dan maklumat lanjut: https://www.diw.de/en/diw_01.c.619412.en/graduate_center.html

Hubungi: Daniela Centemero

Pegawai Permohonan

Pusat Siswazah DIW

E-mel: gradcenter@diw.de

Telefon: +49 30 89789-547

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

DIW Berlin conducts socially relevant research in line with international standards, engages in knowledge transfer, and supports young researchers. The institute also contributes significantly to the ... Baca lebih lanjut

DIW Berlin conducts socially relevant research in line with international standards, engages in knowledge transfer, and supports young researchers. The institute also contributes significantly to the expansion of the national and international research data infrastructure in the social and economic sciences. DIW Berlin is a member of the Leibniz Association and operates exclusively for non-profit scientific purposes. Baca Ringkas