PhD dalam Ekonomi

Umum

Penerangan Program

economics

Jabatan Ekonomi menekankan pengajaran dan penyelidikan dan melihatnya sebagai saling memperkuat. Ahli fakulti digalakkan terlibat dalam penyelidikan penting yang membawa kepada penerbitan dalam jurnal antarabangsa yang terkemuka. Ahli fakulti juga digalakkan memohon metodologi yang ketat kepada isu ekonomi tempatan yang mempunyai nilai akademik yang tinggi.

Ahli fakulti di Jabatan ini sangat dihormati dan pencapaian mereka secara formal diiktiraf dalam beberapa kajian produktiviti dalam alt = "penyelidikan ekonomi. Pada tahun 2012, Peringkat Akademik Universiti Dunia, yang dikendalikan oleh Shanghai Jiaotong University, menduduki Jabatan sebagai No. Asia dan No. 48 di dunia. Juga pada tahun 2012, EDUNIVERSAL Best Masters Ranking menilai Jabatan sebagai No. 1 di Asia Timur Jauh.

Pusat Pembangunan Ekonomi ditubuhkan pada tahun 1995 dengan sokongan daripada Jabatan. Matlamatnya adalah untuk menyokong penyelidikan mengenai proses pembangunan ekonomi, dengan penekanan pada pembangunan ekonomi di Greater China dan rantau Asia Pasifik. Beberapa ahli jabatan aktif di Pusat Penyelidikan Perniagaan Penyelidikan Perniagaan multidisiplin sekolah.

Program PhD adalah program ijazah yang berorientasikan penyelidikan. Ia direka untuk membolehkan pelajar menumpukan perhatian dalam bidang khusus dan memberi mereka peluang untuk melakukan penyelidikan yang asli dan asli dalam bidang itu. Program ini menyediakan pelajar untuk pengajaran dan / atau kerjaya penyelidikan di universiti, institusi penyelidikan, perniagaan dan kerajaan.

Program PhD memberi tumpuan kepada penyelidikan asal oleh pelajar, tetapi juga memerlukan kerja kursus. Pelajar kedoktoran meneruskan kemasukan ke program untuk pencalonan untuk gelar, dan kemudian untuk membela tesis. Setiap orang mempunyai penyelia tesis yang menyelia penyelidikan pelajar. Pelajar memperoleh pencalonan dengan berjaya melengkapkan peperiksaan kelayakan. Pelajar sepenuh masa yang membuat kemajuan yang baik dijangka dapat melengkapkan ijazah PhD dalam tempoh empat tahun. Dua tahun pertama program biasanya akan dikhaskan untuk kursus, yang membawa kepada peperiksaan bidang utama dan kertas penyelidikan. Selepas itu, pelajar akan mula menulis tesis.

Foci Penyelidikan

Selain itu, kajian ini juga memberi tumpuan kepada pertumbuhan ekonomi dan pembangunan, organisasi perindustrian, alt = "ekonomi, ekonomi China, ekonomi dan eksperimen alt =" ekonomi dan tenaga kerja alt = ekonomi, makroalt = "ekonomi.

economics

Maklumat program untuk 2020/21 kini siap di pg.ust.hk/programs .

Syarat Kemasukan

i. Keperluan Kemasukan Am

Pemohon yang ingin masuk ke program ijazah kedoktoran hendaklah mempunyai:

  • memperolehi ijazah sarjana muda dengan rekod terbukti prestasi cemerlang dari institusi yang diiktiraf; atau mengemukakan bukti kerja yang memuaskan di peringkat pascasiswazah sepenuh masa untuk sekurang-kurangnya satu tahun, atau secara sambilan selama sekurang-kurangnya dua tahun.

ii. Keperluan Pendaftaran Bahasa Inggeris

Anda perlu memenuhi keperluan bahasa Inggeris dengan salah satu pencapaian kemahiran berikut *:

  • TOEFL-iBT 80 #
  • TOEFL-pBT 550
  • Ujian Kertas yang Dikemaskini TOEFL 60 (markah penuh untuk bahagian Membaca, Mendengar dan Menulis)
  • IELTS (Modul Akademik) Skor Keseluruhan: 6.5 dan Semua sub-skor: 5.5

* Jika bahasa pertamanya adalah bahasa Inggeris, dan gelar sarjana atau kelayakan setaraf anda dianugerahkan oleh sebuah institusi di mana bahasa pengantar adalah bahasa Inggeris, anda akan dikecualikan daripada memenuhi keperluan Bahasa Inggeris di atas.

# merujuk kepada skor keseluruhan dalam satu percubaan tunggal

Deadlines Permohonan

Sila rujuk pg.ust.hk/programs ("Aplikasi") untuk keterangan.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 30 in the World in the QS World Univ ... Baca lebih lanjut

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 30 in the World in the QS World University Rankings (2018), HKUST offers a wide selection of research postgraduate studies in Science, Engineering, Business and Management, Humanities and Social Science, Environmental Studies, and Public Policy leading to the Master of Philosophy (MPhil) and the Doctor of Philosophy (PhD) degrees. All programmes are taught in English. Baca Ringkas