PhD dalam Classics menawarkan peluang untuk belajar Classics di peringkat lanjutan melalui penyelidikan bebas.

Klasik di Universiti Edinburgh, dengan pelbagai penyelia dan persekitaran intelektual yang merangsang dan menyokong, dapat menawarkan pengalaman kelas pertama dalam penyelidikan yang fokus dan berkelanjutan.

Kami mengalu-alukan aplikasi daripada sesiapa yang berminat untuk mengendalikan topik yang bertindih dengan kepentingan penyelidikan kakitangan akademik kami, termasuk sejarah sosial Yunani, undang-undang Yunani, kesusasteraan klasik


Struktur program

PhD adalah penyelidikan bebas yang besar yang memberikan sumbangan kepada keadaan pengetahuan sedia ada di lapangan. Program PhD dirancang untuk mengambil masa tiga tahun sepenuh masa atau enam tahun separuh masa. PhD diperiksa dengan mengemukakan tesis sehingga 100,000 perkataan dan melalui pemeriksaan lisan.

Pelajar PhD bekerja rapat dengan penyelia mereka, yang diiktiraf pakar dalam bidang pengajian. Semua pelajar PhD mengejar program latihan penyelidikan yang disesuaikan secara individu yang dipersetujui dengan penyelia mereka, yang dalam Kelas termasuk kursus kemahiran praktikal yang dikendalikan oleh Ketua Subjek dan Pegawai Siswa di Classics serta latihan kemahiran profesional dan penyelidikan yang disediakan oleh Sekolah Sejarah , Klasik dan Arkeologi dan Institut Pembangunan Akademik. Butiran lengkap mengenai latihan yang kami sediakan tersedia pada halaman latihan PhD kami. Para pelajar PhD juga digalakkan untuk berkongsi penyelidikan dengan pelajar pascasiswazah lain melalui bengkel dan seminar, dan mengambil bahagian aktif dalam kehidupan penyelidikan bidang pelajaran arkeologi, Sekolah dan Universiti.


Syarat kemasukan

Anda memerlukan ijazah kepujian UK 2: 1 dalam bidang disiplin yang relevan dan ijazah sarjana yang berkaitan dengan tanda keseluruhan sekurang-kurangnya 65%, atau bersamaan antarabangsa.

Kami juga boleh mempertimbangkan permohonan anda jika anda mempunyai pengalaman profesional yang relevan; sila semak dengan penyelia potensinya sebelum anda memohon.

Kelayakan antarabangsa

Semak sama ada kelayakan antarabangsa anda memenuhi keperluan kemasukan umum kami:

Bahasa Inggeris

Semua pemohon mestilah mempunyai kelayakan berikut sebagai bukti keupayaan bahasa Inggeris mereka:

  • ijazah sarjana atau sarjana, yang telah diajar dan dinilai dalam Bahasa Inggeris di negara majoriti Bahasa Inggeris seperti yang ditakrifkan oleh Visa dan Imigresen UK
  • IELTS: jumlah 7.0 (sekurang-kurangnya 6.0 dalam setiap modul)
  • TOEFL-iBT: jumlah 100 (sekurang-kurangnya 20 dalam setiap modul)
  • PTE (A): jumlah 67 (sekurang-kurangnya 56 dalam setiap "Kemahiran Komunikasi Komuniti" bahagian)
  • CAE dan CPE: jumlah 185 (sekurang-kurangnya 169 dalam setiap modul)
  • Trinity ISE: ISE III dengan lulus dalam keempat komponen

Ijazah yang diajar dan dinilai dalam bahasa Inggeris mestilah tidak lebih dari tiga tahun pada awal program ijazah anda. Ujian bahasa mestilah tidak lebih daripada dua tahun pada awal program ijazah anda.

Sekiranya kemahiran bahasa anda hanya memenuhi syarat yang lebih rendah, Pusat Pengajaran Bahasa Inggeris di Universiti menjalankan beberapa kursus dalam bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik.

Program diajar dalam:
  • English
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology »

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 30, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
3 - 6 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
19,000 GBP
Pengajian sepenuh masa: Luar Negeri £ 19,000 setahun. Bayaran tambahan mungkin dikenakan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date