Lucca

2019/20 Program PhD di Sekolah IMT untuk Pengajian Lanjutan alt = "Lucca

Tarikh akhir bagi permohonan - April 232019, 12:00 CET

Permohonan kini diterima untuk Program PhD 2019/20 di Sekolah IMT untuk Pengajian Lanjutan alt = "Lucca ( www.imtlucca.it), salah satu daripada enam Sekolah Kecemerlangan di Itali dan salah satu sekolah graduate tertinggi di Eropah menurut kaji selidik U-Multirank yang paling terkini. Calon yang termotivasi tinggi dari semua disiplin dijemput untuk memohon salah satu daripada 32 biasiswa yang dibiayai sepenuhnya dalam dua program Doktor yang mengintegrasikan kecekapan saintifik ekonomi, kejuruteraan, sains komputer, neurosains dan psikologi tingkah laku, fizik, matematik yang digunakan, statistik, sejarah dan sains warisan budaya.

Salah satu daripada empat trek khusus lapangan ialah Analisis dan Pengurusan Warisan Budaya , yang berada di bawah Program PhD "Sistem Kognitif dan Kebudayaan". Trek mencadangkan kursus dalam Arkeologi, Sejarah Seni, Perundangan Eropah dan Antarabangsa mengenai Warisan Budaya dan Lanskap, Museologi, Pengurusan Warisan Budaya dan Institusi Kebudayaan, Teknologi yang digunakan untuk menghidupkan Warisan Budaya.

Kedua-dua kursus penyelidikan dan amalan ini merupakan program yang bertujuan mendidik para profesional yang bertauliah yang beroperasi dalam bidang pengurusan budaya dan akademik yang konkrit. Ia menggalakkan penyelidikan dengan mendedahkan pelajar kepada pendekatan penyelidikan dan metodologi yang berbeza, melalui kajian kes yang dimiliki oleh bidang penyelidikan warisan kebudayaan. Semasa pengajian kedoktoran, pelajar digalakkan untuk menjalankan penyelidikan mereka dengan Unit Penyelidikan Sekolah .

Kursus diketuai oleh para penyelidik terkenal di dunia dan menyediakan pelajar dengan semua kemahiran teoritis dan alat canggih yang diperlukan untuk menangani pelbagai masalah analisis, reka bentuk dan pengurusan dalam rangka kerja analisis sistem dalam domain ekonomi, sosial, saintifik, teknologi dan budaya . Fakulti dan kakitangan khusus membuat rangkaian yang menyediakan panduan dan sokongan utama dalam Program PhD. Bekerja rapat dengan fakulti, di dalam kelas dan dalam penyelidikan, pelajar mencapai pencapaian ilmiah tertinggi. Graduan PhD IMT Sekolah akan dapat menggunakan kemahiran yang mereka peroleh semasa pengajian mereka untuk mengenali dan menyelesaikan masalah yang rumit, untuk memilih kaedah atau instrumen yang paling sesuai untuk digunakan apabila mendekati masalah ini, walaupun dalam bidang disiplin di luar bidang penyelidikan utama mereka.

Semua pelajar berpusat di kompleks San Francesco baru-baru ini, sebuah kampus yang bersepadu sepenuhnya di pusat sejarah kota Tuscan yang indah alt = "Lucca. Kampus ini termasuk kemudahan kediaman baru, sebuah kantin di tapak, bilik belajar dan ruang tamu perpustakaan canggih dan ruang rekreasi luaran, yang memupuk persekitaran budaya, profesional dan sosial yang unik untuk program doktoral kami.

Pelajar yang layak, sebagai tambahan kepada bilik dan lembaga percuma , juga akan menerima biasiswa penyelidikan yang berjumlah kira-kira € 15,300 / tahun . Biasiswa ini dibiayai sepenuhnya sehingga empat tahun , dengan kemungkinan menamatkan pengajian selepas tahun ketiga.

Program PhD di Sekolah IMT menarik pelajar dari seluruh dunia, menyediakan persekitaran yang benar-benar antarabangsa. Bahasa Inggeris adalah bahasa rasmi Sekolah. Lebih-lebih lagi, semua pelajar akan berpeluang menghabiskan masa di luar negara di institut penyelidikan, makmal atau universiti, baik dalam rangka kerja Erasmus dan melalui perjanjian mobilitas ad hoc.

Kebanyakan Graduan PhD IMT Sekolah telah mencapai peranan penting dalam akademik, institusi kerajaan, syarikat awam atau swasta atau profesion di seluruh dunia.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Sekolah, keperluan kemasukan dan cara memohon, sila lihat https://www.imtlucca.it/en/programma-dottorato/overview

Tarikh akhir bagi permohonan - April 232019, 12:00 CET

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh IMT School for Advanced Studies Lucca »

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 11, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
3 - 4 
Sepenuh masa
Price
- Tiada yuran pengajian (pelajar di luar pengabaian tuisyen juga menerima biasiswa - 15,300 € / tahun - dan bilik dan lembaga percuma)
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date