PhD dalam Analisis Ekonomi, Rangkaian dan Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Lucca

2019/20 Program PhD di Sekolah IMT untuk Pengajian Lanjutan alt = "Lucca

Tarikh akhir bagi permohonan - April 232019, 12:00 CET

Permohonan kini diterima untuk Program PhD 2019/20 di Sekolah IMT untuk Pengajian Lanjutan alt = "Lucca ( www.imtlucca.it), salah satu daripada enam Sekolah Kecemerlangan di Itali dan salah satu sekolah graduate tertinggi di Eropah menurut kaji selidik U-Multirank yang paling terkini.

Calon-calon yang bermotivasi tinggi dari semua disiplin dijemput untuk memohon satu daripada 32 biasiswa yang dibiayai sepenuhnya dalam dua program kedoktoran yang menggabungkan kecekapan saintifik ekonomi, kejuruteraan, sains komputer, neurosains dan psikologi tingkah laku, fizik, matematik yang digunakan, statistik, sejarah dan sains warisan budaya.

Ekonomi, Rangkaian dan Perniagaan Analytics adalah salah satu daripada empat Trek khusus bidang yang ditawarkan dan berada di bawah Program PhD "Sains Sistem". Lintasan ini menyediakan peserta dengan pengetahuan pepejal kaedah analisis moden dalam bidang ekonomi dan pengurusan. Dengan pendekatan multidisiplinnya, landasan ini unik dalam penerapan integrasi konsep, asas analisis dan kepakaran praktikal yang kuat, untuk mendidik generasi baru ahli ekonomi, saintis dan pengamal dengan keupayaan tersendiri dalam menganalisis, menafsirkan, dan mengurus sosio-ekonomi yang kompleks sistem.

Graduan akan dilatih untuk menjadi penyelidik dan pembuat keputusan dalam bidang akademik, dasar dan industri dengan mengintegrasikan pengetahuan di sempadan Ekonomi, Fizik Statistik, Komputer dan Sains Sosial dengan bahasa penyatuan Matematik dan Statistik. Persatuan rapat dengan satu set syarikat dan institusi terpilih memberi peluang untuk menganalisis masalah yang relevan, memotivasikan teknik analisis baru dari penyelesaian masalah praktikal. Pelajar terlibat dalam analisis data dimensi tinggi dunia sebenar, dengan kerjasama syarikat dan institusi. Semasa pengajian kedoktoran, pelajar digalakkan untuk menjalankan penyelidikan mereka dengan Unit Penyelidikan Sekolah .

Pelajar ENBA juga mempunyai kemungkinan untuk menyelesaikan tesis mereka di bawah pengawasan bersama (Double-degree) dengan KU Leuven atau University of Alicante.

Kursus diketuai oleh penyelidik terkenal di dunia dan menyediakan pelajar dengan semua kemahiran teoritis dan alat canggih yang diperlukan untuk menangani pelbagai masalah analisis, reka bentuk dan pengurusan dalam rangka kerja analisis sistem dalam domain ekonomi, sosial, fizikal, teknologi dan budaya . Fakulti dan kakitangan khusus membuat rangkaian yang menyediakan panduan dan sokongan utama dalam Program PhD. Bekerja rapat dengan fakulti, di dalam kelas dan dalam penyelidikan, pelajar mencapai pencapaian ilmiah tertinggi.

Graduan PhD IMT Sekolah akan dapat menggunakan kemahiran yang mereka peroleh semasa pengajian mereka untuk mengenali dan menyelesaikan masalah yang rumit, untuk memilih kaedah atau instrumen yang paling sesuai untuk digunakan apabila mendekati masalah ini, walaupun dalam bidang disiplin di luar bidang penyelidikan utama mereka.

Semua pelajar berpusat di kompleks San Francesco baru-baru ini, sebuah kampus yang bersepadu sepenuhnya di pusat sejarah kota Tuscan yang indah alt = "Lucca. Kampus ini termasuk kemudahan kediaman baru, sebuah kantin di tapak, bilik belajar dan ruang tamu perpustakaan yang canggih dan ruang rekreasi luaran, yang memupuk persekitaran budaya, profesional dan sosial yang unik untuk program doktoral kami. Pelajar yang layak, sebagai tambahan kepada bilik dan lembaga percuma, juga akan menerima biasiswa penyelidikan yang berjumlah kira-kira € 15,300 / tahun. Biasiswa ini dibiayai sepenuhnya sehingga empat tahun , dengan kemungkinan menamatkan pengajian selepas tahun ketiga.

Program PhD di Sekolah IMT menarik pelajar dari seluruh dunia, menyediakan persekitaran yang benar-benar antarabangsa. Bahasa Inggeris adalah bahasa rasmi Sekolah. Lebih-lebih lagi, semua pelajar akan berpeluang menghabiskan masa di luar negara di institut penyelidikan, makmal atau universiti, baik dalam rangka kerja Erasmus dan melalui perjanjian mobilitas ad hoc.

Kebanyakan Graduan PhD IMT Sekolah telah mencapai peranan penting dalam akademik, institusi kerajaan, syarikat awam atau swasta atau profesion di seluruh dunia.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Sekolah, keperluan kemasukan dan cara memohon, sila lihat https://www.imtlucca.it/en/programma-dottorato/overview

Tarikh akhir bagi permohonan - April 232019, 12:00 CET

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

IMT School for Advanced Studies Lucca is a public graduate school and research institute that focuses on the analysis of economic, societal, technological and cultural systems.

IMT School for Advanced Studies Lucca is a public graduate school and research institute that focuses on the analysis of economic, societal, technological and cultural systems. Baca Ringkas