PhD Sosiologi dan Dasar Sosial

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan penyelidikan

Berkomitmen untuk pengajaran dan kecemerlangan penyelidikan, Sekolah Sosiologi dan Dasar Sosial adalah pusat yang dinamik untuk kajian PhD kolaboratif dan interdisiplin.

PhD adalah bentuk pengajian lepasan ijazah yang paling maju. Ia dianugerahkan pada kejayaan penyiapan penyeliaan penyelidikan, pemeriksaan lisan, dan tesis akhir.

Kami menawarkan PhD dalam:

  • kriminologi
  • dasar awam
  • pengurusan awam
  • sosiologi
  • dasar sosial
  • kerja sosial
  • sains, teknologi dan masyarakat

Program ini menggabungkan latihan penyelidikan lanjutan dengan pengawasan dan maklum balas yang berkualiti tinggi. Anda akan belajar dalam komuniti penyelidikan yang aktif dan aktif, dan akan disokong oleh dua penyelia akademik .

Ketahui lebih lanjut.

Cari penyelia

Anda akan diberikan dua penyelia yang sesuai dengan bidang anda. Sila pastikan bahawa kami mempunyai penyelia yang berkongsi kepentingan dalam bidang penyelidikan yang anda usulkan sebelum memohon, walaupun anda tidak perlu mendekati mereka secara peribadi. Butir-butir penyelia penyelidikan di Universiti juga boleh didapati dalam penyelidikan kami A hingga Z.

Sekolah ini menawarkan pengawasan dalam pelbagai bidang, di dalam dan di luar disiplin kriminologi, dasar awam, sosiologi, dasar sosial dan pentadbiran, kerja sosial, sains, teknologi dan masyarakat.

Syarat kemasukan

Sarjana dengan purata 60% atau lebih, ditambah 2: 1 (atau setaraf antarabangsa) dalam mana-mana disiplin

IELTS: 7.0 (tidak kurang daripada 6.0 dalam sebarang elemen)

Kerjaya

Graduan baru-baru ini telah mengejar kerjaya dalam pelbagai bidang di sektor awam dan swasta, termasuk perumahan, penyelidikan, pemasaran, kerja sokongan, sumber manusia, dan kewartawanan.

Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, poli ... Baca lebih lanjut

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, politics and international relations, and sociology and social policy. Baca Ringkas