PhD Politik dan Hubungan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Menawarkan penyeliaan dalam kebanyakan bidang pelajaran, Sekolah Politik dan Perhubungan Antarabangsa adalah pusat yang berkembang maju dan dinamik untuk kajian PhD.

PhD adalah bentuk pengajian lepasan ijazah yang paling maju. Ia dianugerahkan pada kejayaan penyiapan penyeliaan penyelidikan, pemeriksaan lisan, dan tesis akhir.

Kami menggalakkan pelajar kami memainkan peranan aktif di pusat penyelidikan sekolah dan institusi serta aktiviti-aktiviti sekolah secara keseluruhan.

Sekolah ini menjalankan kolokium mingguan untuk pelajar penyelidikan pascasiswazah, memberikan anda peluang untuk membentangkan kerja anda di hadapan pelajar penyelidikan dan kakitangan lain yang mempunyai minat penyelidikan serupa.

Bidang penyelidikan politik dan hubungan antarabangsa termasuk:

  • Kajian Asia dan Pasifik
  • Politik British dan Brexit
  • Tadbir dan politik China
  • Konflik, keselamatan, dan keganasan
  • Hubungan antarabangsa
  • Ideologi politik
  • Teori politik
  • Keadilan sosial dan global
  • Metodologi penyelidikan sains sosial

Ketahui lebih lanjut.

Cari penyelia

Anda akan diberikan dua penyelia Anda mesti memastikan bahawa kami mempunyai sekurang-kurangnya seorang penyelia yang mempunyai kepakaran dalam bidang penyelidikan yang anda usahakan sebelum memohon dan namakan orang tersebut dalam permohonan anda. Kegagalan berbuat demikian akan menyebabkan proposal anda ditolak. Butir-butir penyelia penyelidikan di Universiti juga boleh didapati dalam penyelidikan kami A hingga Z. Idealnya anda harus menghubungi penyelia yang dicadangkan sebelum memohon.

Sekolah ini menawarkan pengawasan di kebanyakan bidang subjek dalam hubungan internasional dan keamanan, politik Inggris dan komparatif, dan teori politik.

Syarat kemasukan

Sarjana (atau setaraf antarabangsa) dalam disiplin yang berkaitan, dengan purata 60% atau lebih

Keperluan bahasa Inggeris

IELTS: 7.0 (tidak kurang daripada 6.0 dalam setiap elemen)

Kerjaya

Destinasi kerjaya untuk graduan kami termasuk ahli ekonomi, perunding pengurusan, penyelidik, ahli statistik dan pensyarah universiti. Syarikat-syarikat dan organisasi graduan kami telah bekerja untuk merangkumi Channel 4, Kesatuan Eropah, GCHQ, Reuters dan Jabatan Polis Negara Thailand.

Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, poli ... Baca lebih lanjut

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, politics and international relations, and sociology and social policy. Baca Ringkas