Baca keterangan rasmi

EFMD Equis Accredited

Untuk maklumat terkini mengenai program PhD di Fakulti Pentadbiran Perniagaan, lihat laman web .


PhD Perniagaan Ekonomi dan Pengurusan (Bahasa Inggeris)

Di dalam cawangan Ekonomi dan Pengurusan Perniagaan, aktiviti penyelidikan pelajar PhD difokuskan pada topik seperti teori baru organisasi ekonomi; arahan baru dalam pengukuran prestasi perniagaan; strategi perniagaan dalam konteks Eropah; kesan globalisasi terhadap kelakuan perniagaan; penstrukturan semula dan pemulihan syarikat; inovasi dan strategi kewangan firma multinasional; bentuk kerjasama dalam persekitaran perniagaan antarabangsa; syarikat multinasional bersama; pengurusan syarikat; dan perkara lain yang berkaitan. Struktur program adalah seperti berikut:Blok A: Subjek yang lazim di seluruh sekolah:

  • Ekonomi (mikroekonomi-makroekonomi)Blok B1: Subjek wajib cawangan:

  • Kaedah Penyelidikan untuk Pengurus
  • Kaedah Statistik untuk Penyelidikan Saintifik *
  • Instrumen Kuantitatif untuk Analisis Ekonomi *


* Doktor siswa memilih salah satu daripada dua mata pelajaran atas cadangan penyelia dan mengikut pengkhususannya.


Blok B2: Subjek wajib cawangan:

  • Ekonomi perniagaan *
  • Pengurusan untuk masa depan *
  • Tingkah laku pengguna*


* Doktor siswa memilih satu daripada tiga subjek berdasarkan cadangan penyelia dan mengikut pengkhususannya.Blok C: Subjek pilihan

Selepas perbincangan dengan penyelianya, pelajar kedoktoran memilih mata pelajaran lain yang diperlukan untuk tesis kedoktoran (lihat senarai subjek yang diakreditasi untuk kajian doktoral).

Pilihan mungkin boleh berkembang ke kursus-kursus lain dari kursus pilihan elektif menu yang diakreditasi untuk kajian doktoral di University of Economics di Prague.

Kemasukan ke Doktor Falsafah

Program ini bersyarat apabila selesai pengajian dalam Program Pengajian Masters '. Diploma Sarjana mesti diiktiraf di Republik Czech

Pelajar asing yang ingin belajar dalam program dalam bahasa selain daripada bahasa Czech ( "Program untuk Orang Asing" ) mesti membayar yuran tuisyen. Bayaran ini adalah € 5000 setahun. Bentuk kajian ini adalah program jarak jauh yang bermaksud bahawa para pelajar datang untuk mengadakan konsultasi pada masa yang dipersetujui dengan tutor mereka, tetapi tidak diwajibkan menghadiri kuliah dan seminar setiap hari. Walau bagaimanapun, mereka mesti datang untuk menduduki peperiksaan. Pelajar boleh belajar, mengikuti peperiksaan, serta menulis dan mempertahankan tesis doktoral mereka, dalam bahasa asing. Tempoh pengajian standard ialah 3 tahun. Pelajar tidak berhak mendapat biasiswa atau penginapan kediaman.

Pelajar asing dalam program pengajian di Czech ( "program Czech" ) tidak membayar yuran dan boleh diberikan biasiswa dalam tempoh yang tidak melebihi panjang pengajian standard. Dekan fakulti akan menetapkan jumlah yang akan dianugerahkan untuk biasiswa Mereka boleh memohon penginapan kediaman (tertakluk kepada kapasiti asrama).

Juga, pelajar-pelajar yang telah diberikan biasiswa oleh kerajaan Czech tidak membayar yuran dan boleh menerima penginapan kediaman.

Kemasukan ke Program Pengajian Doktor adalah bersyarat apabila berjaya menjalani prosedur kemasukan Universiti. Keputusan akhir terletak pada dekan fakulti Program Kedoktoran masing-masing dengan pertimbangan yang wajar diberikan kepada kejayaan dalam ujian masuk, serta kemampuan mengajar fakultas. Sekiranya pemohon belum diterima hanya kerana kapasiti pengajaran yang tidak mencukupi di fakulti, keputusan peperiksaan itu tetap sah selama satu tahun berikutan tarikh pemeriksaan diambil.

Program diajar dalam:
English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh University of Economics Prague - Faculty of Business Administration »

Tarikh Akhir Kemaskini December 9, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
5,000 EUR
setiap tahun dalam bahasa Inggeris; percuma dalam bahasa Czech
Deadline
Mei 15, 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Mei 15, 2019

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Mei 15, 2019
End Date