PhD Pentadbiran Awam

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Program kedoktoran di Jabatan Administrasi Awam menyediakan pelajar dengan pendidikan yang kaya dan beragam melalui gabungan latihan penyelidikan tangan dan asas kursus yang disasarkan pada bidang minat khusus anda.

Matlamat latihan doktoral adalah untuk melengkapkan individu untuk menambah ilmu pentadbiran awam dan bidang yang berkaitan melalui penyelidikan berdisiplin. Apabila para profesional yang mengamalkan menjalankan doktor, mereka harus mengenali keperluan untuk menunjukkan kemahiran penyelidikan yang substansial dan berinteraksi dengan fakulti penyelidikan secara berterusan ketika mereka merancang dan melaksanakan projek disertasi mereka.

Testimoni Alumni

"Sebagai program Ph.D., UIC ternyata menjadi pilihan yang hebat. Fakulti sangat mudah diakses, dan saya masih berhubung dengan beberapa ahli fakulti pada masa ini.Kursus kecil dan pelajar membentuk ikatan yang ketat antara satu sama lain. memasuki pasaran kerja, saya secara konsisten mendapati universiti lain yang mengetahui reputasi UIC untuk pengurusan kewangan dan juga ahli fakulti dalam program ini. Saya menerima sejumlah tiga tawaran kerja akademik-trek, dan setiap tawaran kerja melibatkan seseorang di sekolah yang mempunyai sambungan dengan seseorang di UIC Saya dengan sepenuh hati akan mengesyorkan UIC kepada sesiapa yang ingin membuat perjalanan ke Ph.D dalam Pentadbiran Awam ". Andrew Crosby | Ph.D. AlumnusSponsored by Google Chromebooks Anete Lūsiņa / Unsplash

Keperluan Ijazah

Sekurang-kurangnya 96 jam semester kerja kursus di luar sarjana muda diperlukan. Mereka yang memegang Ijazah Sarjana Pentadbiran Awam dari UIC atau program yang sama biasanya akan menerima maksimum 32 jam semester ke arah keperluan ijazah. Purata titik gred kumulatif sekurang-kurangnya 3.00 (A = 4.00) dalam semua kursus siswazah yang diambil di UIC diperlukan untuk tamat pengajian.

Pengkhususan:

 • Pengurusan Awam dan Bukan Untung: Pengkhususan Pengurusan Awam dan Bukan Keuntungan menyediakan pelajar untuk menjalankan penyelidikan mengenai pengurusan agensi di semua peringkat organisasi kerajaan dan bukan keuntungan. Walaupun pengetahuan tentang pengurusan di sektor ini banyak meminjam dari pengetahuan pengurusan di sektor swasta, pengurusan awam pada dasarnya berbeza kerana konteks pentadbiran awam dan nilai-nilai awam. Walaupun mereka bukan organisasi awam, agensi-agensi bukan keuntungan menghadapi tuntutan dan tekanan yang sama seperti yang berbeza dengan organisasi awam.
  Semua Doktor Falsafah pelajar memilih kawasan pengkhususan ini diperlukan untuk mengambil PA 527, Teori Pengurusan Awam
 • Pengurusan Kewangan: Pengkhususan Pengurusan Kewangan menyediakan pelajar untuk menjalankan penyelidikan mengenai pentadbiran kewangan dan dasar fiskal kerajaan, terutamanya di peringkat negeri dan tempatan. Ini adalah bidang penyelidikan yang sangat luas dengan asas-asas teori dalam bidang kewangan awam, sains politik, pengurusan, dan perakaunan. Pembelajaran dalam bidang pengkhususan memberi tumpuan kepada penggunaan teori dan penyelidikan dalam bidang ini kepada konteks sektor awam untuk mempengaruhi keputusan dasar dan pengurusan kerajaan, dan juga untuk meningkatkan pengetahuan dalam bidang pentadbiran awam yang lebih luas.
  Semua Doktor Falsafah pelajar memilih kawasan pengkhususan ini diperlukan untuk mengambil PA 554, Advanced Seminar dalam Pengurusan Kewangan.
 • Kaedah Ukur: Kaedah Pengkajian Kaedah tinjauan menyediakan pelajar untuk menggunakan kaji selidik untuk menjalankan penyelidikan dalam semua bidang pentadbiran awam dan bukan keuntungan dan menjalankan penyelidikan metodologi mengenai penggunaan kaedah kaji selidik. Walaupun reka bentuk dan analisis kaji selidik adalah kemahiran yang boleh digunakan dalam pelbagai bidang substantif dan bidang pengajian, pelajar secara khusus memberi tumpuan kepada penggunaan kaji selidik dalam penyelidikan yang dijalankan oleh ahli akademik, kerajaan, dan organisasi bukan untung.
  Semua Doktor Falsafah pelajar memilih bidang pengkhususan ini diperlukan untuk mengambil PA 578, Survei, Pendapat Awam dan Dasar Awam.
 • Tadbir Urus dan Rangkaian Bandar: Pengkhususan Tadbir Urus dan Rangkaian Bandar menyediakan pelajar untuk menjalankan penyelidikan mengenai pelbagai struktur organisasi yang mana perkhidmatan / dasar awam tempatan dan serantau direka, dilaksanakan, dan dinilai. Isu-isu dasar bandar menyeberangi sempadan bidang kuasa tradisional dan memerlukan pengintegrasian pelaku yang beroperasi di berbagai sektor dan pada skala yang berbeza. Tadbir urus dalam tetapan bandar / serantau berlaku melalui rangkaian pelbagai dan bertindih kerajaan, bukan keuntungan, dan organisasi untung. Pengkhususan ini meneroka pembentukan dan pengurusan rangkaian kerajaan serta kemampuan mereka untuk menangani cabaran yang dihadapi masyarakat di seluruh dunia. Penyelidikan mengenai tadbir urus bandar merangkumi kesusasteraan mengenai pengurusan kerjasama, institusi tadbir urus tempatan, sains rangkaian, sains politik, dan dasar awam.
  Semua Doktor Falsafah pelajar memilih kawasan pengkhususan ini diperlukan untuk mengambil PA 562, Institusi Tempatan, Bandar, dan Serantau dan Dasar Awam.

Kemasukan

Pemohon dianggap secara individu, dengan mengambil kira prestasi akademik yang unggul dan janji pencapaian masa depan. Pemohon mesti mengemukakan bukti untuk menyelesaikan kursus statistik peringkat siswazah. Pelajar yang mempunyai kekurangan dalam bidang ini akan dikehendaki mengambil kursus tambahan seperti yang ditetapkan oleh pengarah program. Kerja kursus itu tidak akan terpakai kepada keperluan ijazah. Pemohon yang ingin menerima program ini dengan tuan lengkap mesti mempunyai purata titik gred kumulatif sebanyak 3.00 (A = 4.00) dalam semua kursus kursus siswazah dan 3.5 dalam semua kursus kursus pascasarjana. Pemohon perlu mengemukakan tiga surat cadangan dari orang yang biasa dengan pencapaian akademiknya atau pengalaman profesional. Pemohon juga dikehendaki mengemukakan skor umum Peperiksaan Rekod Siswazah (GRE). Semua pemohon sepatutnya mempunyai markah yang meletakkan mereka dalam persentil ke-50 bagi setiap bahagian GRE, iaitu kira-kira 150 pada kedua-dua bahagian lisan dan kuantitatif. Jika pemohon gagal mengemukakan skor minimum GRE sebanyak 150 pada setiap bahagian GRE dan IPK 3.5, pemohon masih boleh dipertimbangkan oleh Ph.D. Jawatankuasa. Jawatankuasa akan mengkaji semua bukti janji yang tinggi untuk memasukkan, tetapi tidak terhad kepada trend gred siswazah, jenis program siswazah, pengalaman kerja yang matang.

Prosedur Permohonan

Langkah 1: Isi Permohonan Pelantikan Siswazah . Dalam tempoh 3 - 5 hari perniagaan selepas menghantar permohonan dalam talian anda, anda akan menerima e-mel yang mengakui penerimaan permohonan anda, serta menunjukkan bahawa anda boleh log masuk kembali ke sistem untuk mula memuat naik bahan permohonan tambahan anda.

Langkah 2: Bayar yuran permohonan

Langkah 3: Bahan berikut harus dimuat naik secara elektronik selepas menghantar permohonan dalam talian. Anda perlu mendapatkan e-mel dengan ringkasan aplikasi anda yang akan membekalkan pautan di mana anda akan memuat naik dokumen anda.

 • Muat naik salinan transkrip dari semua institusi di mana anda mendapat ijazah dan transkrip dari semua kolej dan universiti lain yang dihadiri dalam lapan tahun terakhir. (Jangan hantar transkrip cakera keras, mereka tidak akan diterima. Pelajar perlu meminta pendaftar yang mengeluarkan transkrip dan imbasan dan memuat naiknya melalui sistem aplikasi dalam talian. Kami tidak boleh memuat naik transkrip bagi pihak pelajar.)
 • Sekurang-kurangnya tiga surat cadangan daripada bekas profesor atau penyelia. Surat-surat itu hendaklah ditulis oleh seseorang yang boleh bercakap dengan kemampuan anda untuk berjaya dalam biasiswa dan penyelidikan.
  • Anda akan dikehendaki menghantar alamat e-mel untuk pengesyorkan anda. Sistem ini akan menghantar e-mel yang dijana secara automatik dengan pautan ke tempat mereka boleh memuat naik surat cadangan mereka. Sekiranya anda mempunyai lebih daripada 3 surat cadangan yang ingin dihantar, sila kirim kepada Sarah McDonald di smcdon1@uic.edu. Sarah perlu log masuk ke aplikasi anda untuk menambah item tambahan.

 • Penyataan peribadi satu atau dua muka surat. Sila kenal pasti bidang pengkhususan utama dan sekunder yang anda ingin meneruskan program dalam kenyataan anda. Bidang-bidang ini sepatutnya konsisten dengan pengkhususan yang ditawarkan oleh program dan kepakaran fakulti. Sekiranya perlu, anda boleh mengubah bidang pengkhususan anda pada masa akan datang. Anda boleh menyemak bidang pengkhususan di laman web berikut: Ph.D. Bidang Pengkhususan Sila sertakan yang berikut dalam pernyataan peribadi anda:
 • Apakah latar belakang dan kepentingan akademik anda?
 • Kenapa anda membuat keputusan untuk mengkaji pentadbiran awam di peringkat sarjana?
 • Apakah matlamat profesional anda?
 • Bagaimana dengan Ph.D. dalam Pentadbiran Awam sesuai dengan rancangan jangka pendek dan jangka panjang untuk kerjaya profesional anda?
 • Ahli fakulti yang mana yang ingin anda bekerjasama dalam jabatan?
 • Teruskan
 • Contoh Menulis
 • Sampel boleh menjadi kertas dari kursus atau penerbitan, tetapi ia harus menangani isu kontemporari dalam pentadbiran awam dengan cara yang menunjukkan keupayaan pemohon untuk cemerlang dalam Ph.D. program. Sebagai alternatif, pemohon boleh menulis esei 3-5 halaman
 • Skor ujian terbaru (kurang daripada lima tahun) dari Peperiksaan Rekod Siswazah (GRE) yang dikemukakan melalui ETS ke kod institusi kami pada tahun 1851. Pelajar Antarabangsa mesti mengemukakan skor TOEFL atau layak untuk pengecualian TOEFL. Hantar skor TOEFL anda ke kod institusi kami pada tahun 1851.
 • Permohonan Borang Pelantikan Siswazah
 • Sila nyatakan dengan jelas di bahagian atas borang sama ada anda sedang mencari pembantu atau persaudaraan. Kebanyakan Doktor Falsafah pemohon yang mahukan pembantu menerima mereka menerusi geran fakulti atau salah satu daripada tujuh pusat penyelidikan untuk mengkaji projek penyelidikan. Ph.D. pelajar menerima pembantu pengajaran, dan pembantu am biasanya ada.

Bahan yang disenaraikan di atas mesti dimuat naik melalui sistem penyerahan elektronik.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

What do we think we're doing? The short answer is that we are trying to make the places we live better for everyone. That can mean different things to different people and there are certainly many way ... Baca lebih lanjut

What do we think we're doing? The short answer is that we are trying to make the places we live better for everyone. That can mean different things to different people and there are certainly many ways to go about it. And that's really why there is a UIC CUPPA. Baca Ringkas