Ph.D. Kewangan

Umum

Penerangan Program

Bidang Kewangan adalah salah satu bidang yang menyediakan banyak peluang pekerjaan yang berkualiti tinggi di seluruh dunia. Permintaan untuk kajian Kewangan meningkat, yang seterusnya meningkatkan keperluan para ahli akademik yang mengkhusus dalam Kewangan. Di samping itu, pembangunan produk dan instrumen kewangan yang kompleks telah mencetuskan perubahan mendalam dalam amalan Kewangan, yang memerlukan lebih banyak penyelidik dan pengurus dengan kemahiran kuantitatif yang boleh diperolehi semasa Ph.D. belajar.

Ph.D. program dalam Kewangan bertujuan untuk memenuhi keperluan kedua-dua dunia akademik dan pasaran modal untuk penyelidik dan pengurus yang berkelayakan tinggi.

126578_126320_Yasar.jpg

Struktur program

Pelajar dengan ijazah sarjana diperlukan untuk mencapai 7 kursus, seminar, Peperiksaan Qualifier, Ph.D. Cadangan Disertasi, Ph.D. Pengajian Disertasi, dan Ph.D. Pertahanan Disertasi, berjumlah 21 kredit tempatan dan 240 ECTS, dalam tempoh yang ditentukan dalam Peraturan Pendidikan dan Latihan.

Peluang kerjaya

Ph.D. program menyediakan para pelajarnya dengan pelbagai profesi dalam hampir setiap peringkat kehidupan perniagaan. Para graduan program ini boleh bekerja dalam jawatan lanjutan dalam perakaunan / kewangan, pengurusan projek atau jabatan pengeluaran syarikat nasional atau multinasional (MNC); di dalam negeri, sebagai pakar dalam bank asing atau kerajaan; institusi kewangan swasta atau kerajaan; syarikat insurans; syarikat audit; atau diperakui, akauntan awam. Selain itu, graduan akan dikelilingi dengan kemahiran untuk menubuhkan perniagaan mereka sendiri dan menjadi usahawan yang berkesan.

Keperluan kemasukan

 • Diploma pascasiswazah (atau lebih tinggi)
  • MBA atau ijazah sarjana dalam bidang ekonomi, kewangan atau mana-mana bidang, dengan tesis
 • Dokumen kelayakan kemasukan diterima dalam bahasa berikut: Bahasa Inggeris / Turki.
  Selalunya anda boleh mendapatkan transkrip yang sesuai dari sekolah anda. Sekiranya ini tidak berlaku, anda memerlukan terjemahan rasmi bersama dengan salinan asal yang telah disahkan.
 • Keperluan bahasa: TOEFL: 96, GRE: 153 atau GMAT: 500 (Minimum)
 • Keperluan lain:
 • Sekurang-kurangnya 1 rujukan mestilah disediakan.
 • Surat motivasi mesti ditambahkan pada permohonan anda.
 • CGPA sarjana perlu sekurang-kurangnya 3 dari 4 (80 daripada 100)
Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Yasar University, an English medium, foundation university, is located in the centre of the city of Izmir on the scenic west coast of Turkey. The university offers over 60 degree programs at undergrad ... Baca lebih lanjut

Yasar University, an English medium, foundation university, is located in the centre of the city of Izmir on the scenic west coast of Turkey. The university offers over 60 degree programs at undergraduate and postgraduate level. Students are given every opportunity to make the most of their university years; a professional education in a supportive learning environment. Baca Ringkas