PhD Eksekutif

Umum

Penerangan Program

PhD Eksekutif

Eksekutif Antwerp Management School Ph.D. Program ini merupakan program sokongan teratas untuk para eksekutif dan pengurus C peringkat tinggi yang ingin membawa pengetahuan yang paling maju dan kemahiran penyelidikan yang luar biasa ke tempat kerja dan masyarakat.

Peserta akan memperoleh metodologi dan minda baru yang mana mereka akan mendekati isu-isu perniagaan sebenar yang mereka hadapi dalam organisasi mereka atau dalam masyarakat. Oleh itu, program ini memberi impak besar kepada perkembangan profesional peserta.

Untuk berkembang di persekitaran perniagaan yang rumit, persaingan global, organisasi memerlukan pemimpin yang merebut ilmu interdisipliner, keupayaan untuk berfikir dalam istilah global dan visi untuk merancang sistem yang bertindak balas terhadap kecenderungan yang berubah cepat.

Antwerp Management School menawarkan Eksekutif Ph.D. Program untuk membantu eksekutif membangunkan kecekapan untuk menggunakan pengetahuan dan kemahiran penyelidikan yang berkaitan dengan isu-isu perniagaan kontemporari.

Eksekutif Ph.D. Program juga memberi tumpuan kepada cita-cita pembelajaran sepanjang hayat para profesional yang aktif secara intelektual yang sudah memiliki ijazah cemerlang dalam bidang mereka tetapi yang masih ingin membina pendidikan mereka untuk mencapai peringkat tertinggi.

Mengapa mengikuti program ini di Antwerp Management School ?

Menghadiri program ini sepatutnya menjadi tumpuan pembangunan peribadi dan profesional peserta. Sepanjang tempoh 4 tahun, anda akan memperoleh keupayaan yang diperlukan untuk berjaya meningkatkan kerjaya anda, baik di Academia dan Industri. Dalam hal ini anda akan:

 • Memperolehi teori terkini dan pandangan praktikal dalam domain pengurusan yang disukai anda dan mempelajari kemahiran memajukan pengetahuan melalui kaedah penyelidikan diterapkan secara metodologi.
 • Menunjukkan kemampuan untuk mengembangkan sumbangan asli kepada pengetahuan yang ada.
 • Ketahui kecekapan yang diperlukan untuk memindahkan pengetahuan dalam persekitaran perniagaan dan akademik, dalam bentuk bertulis dan lisan.
 • Dapatkan pandangan luas ke dalam pengkhususan anda melalui keanggotaan dan kerjasama dalam Antwerp Management School Kecekapan Antwerp Management School .
 • Menjadi sebahagian daripada sekolah antarabangsa yang berpangkat tinggi.

Tujuan Ph.D. adalah untuk mengamalkan amalan dan pembangunan kepimpinan organisasi yang berkesan dengan menyediakan eksekutif peringkat senior dengan:

 • Kebijaksanaan dan keahlian yang diperlukan untuk mengenal pasti, memahami dan berjaya menangani masalah interdisipliner, besar-besaran yang mencirikan pengurusan perniagaan global hari ini.
 • Kemahiran dalam siasatan sosial formal diperlukan untuk menentukan dan mengarahkan isu-isu yang rumit dan menyebarkan pengetahuan yang berkaitan dengan profesion mereka melalui pelbagai cara ungkapan untuk mempengaruhi dasar praktikal dan awam.
 • Pandangan pandangan yang berorientasikan disiplin dan global tidak tersedia dalam bentuk pendidikan tradisional yang maju.
 • Kemahiran dan kefahaman pengurusan yang dibuktikan yang akan mendorong pemikiran berorientasikan penyelesaian baru dalam kedua-dua organisasi dan masyarakat.
 • Satu peluang pembelajaran yang unik yang menggabungkan pengetahuan akademik terkini dengan relevan praktikal.
 • Kemungkinan untuk mengukuhkan pemikiran kritikal mereka, meningkatkan kemahiran mereka untuk menyokong, mempertahankan dan melaksanakan idea baru dan meningkatkan penilaian berorientasikan penyelesaian.

Apa yang anda boleh harapkan?

Tahap kandungan: Keahlian lanjutan

Selepas menghadiri program ini

Anda

 • Akan tahu bagaimana menjana, mentafsirkan dan memindahkan pengetahuan akademik yang diperolehi ke rangkaian profesional dan akademik anda.
 • Boleh meneruskan penyelidikan di salah satu Pusat Kompetensi kami atau mengajar di Antwerp Management School .
 • Akan memahami alat dan kaedah penyelidikan dan akan dapat menerapkannya kepada cabaran-cabaran perniagaan praktikal sendiri.
 • Akan mempunyai pengalaman akademik, penerbitan dan pengalaman menulis dan pengetahuan kes.
 • Akan memperolehi Ph.D. dari University of Antwerp, yang merupakan peringkat universiti dan universiti terakreditasi.

Syarikat awak

 • Akan mendapat manfaat daripada visi dan pengalaman yang anda sampaikan ke meja sebagai Ph.D. calon.
 • Manfaat dari kemampuan anda untuk menerjemahkan dan menerapkan pengetahuan yang baru dibangunkan dan terkini untuk konteks khusus sektor atau perniagaan anda.
 • Mempunyai peluang untuk memanfaatkan kemahiran perniagaan dan kepimpinan yang dipertingkatkan yang membolehkan objektif dan strategi syarikat akan dipenuhi.

Persatuan

 • Boleh memanfaatkan kepakaran bidang anda untuk mengubah dan memperbaiki tetapan anda.
 • Sebagai sebahagian daripada komuniti pemimpin global, anda akan membantu menangani cabaran yang dihadapi oleh masyarakat.
 • Sebagai pemimpin pendapat, anda akan mempunyai kesan yang menggalakkan ke dunia yang anda tinggal dan bekerja.

Tarikh

Program paruh waktu empat tahun, bermula pada bulan Oktober.
Tahap 1 terdiri daripada lima modul di kampus yang tersebar dalam tempoh 18 bulan.
Tahap 2 terdiri daripada 6 modul di kampus selama 30 bulan.

Bayaran

Yuran pengajian program untuk kohort 2020 - 2024 PhD ialah € 61,800 (pengecualian VAT):

Tahun 1: € 19,800

Tahun 2: € 16.000

Tahun 3: € 13.000

Tahun 4: € 13.000

(Tahun tambahan: € 6.500)

Lokasi

Antwerp Management School
Boogkeers 5
BE-2000 Antwerp
Belgium

Keperluan

Kami hanya menerima peserta ke Ph.D Eksekutif Program dengan motivasi intrinsik dan kesediaan menyumbang kepada penyelidikan akademik dan menjadi pemimpin perniagaan generasi akan datang. Calon mesti memegang ijazah MBA atau Sarjana dari institusi akademik yang bertauliah, mempunyai pengalaman profesional sekurang-kurangnya 8 tahun dalam bidang pengurusan dan menunjukkan perkembangan akademik dan profesional.

Program ini diajar dalam bahasa Inggeris. Oleh itu diperlukan pengetahuan lisan dan tulisan Inggeris yang sangat baik. Pemohon yang bahasa ibunda tidak bahasa Inggeris mungkin dikehendaki mengambil Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL).

Ijazah / pensijilan

Selepas berjaya mempertahankan Ph.D anda disertasi (selepas 4 tahun), anda akan dianugerahkan ijazah kedoktoran (Ph.D.) yang dikeluarkan oleh University of Antwerp.

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium ... Baca lebih lanjut

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium, China, Brazil, Italy and the USA. Moreover, we are ranked #37 in the Financial Times for our Master in Management (2019). Baca Ringkas