PhD dalam bidang Psikologi

Untuk mendapatkan Ph.D., pelajar ijazah sarjana muda akan menyelesaikan sekurang-kurangnya 14 kursus (max. 6 tahun), manakala mereka yang mempunyai ijazah Sarjana akan melengkapkan sekurang-kurangnya 7 kursus (maks. 4 tahun).


Program Psikologi Kognitif menyediakan pelajar dengan latar belakang maju dalam kognisi, memeriksa proses mental seperti pembelajaran, persepsi, perhatian, ingatan, membuat keputusan, dan bahasa dengan pilihan untuk membuat pengkhususan dalam neurosains kognitif dan / atau tingkah laku. Penyelidikan adalah penting dalam latihan siswazah kami dalam program ini. Pelajar memulakan penyelidikan dengan serta-merta dan mempunyai peluang untuk bekerjasama dengan ahli-ahli fakulti kognitif teras serta bekerjasama dengan fakulti dalam program-program yang berkaitan. Dengan pengetahuan yang luas yang diperoleh dalam kognisi dan pengalaman penyelidikan yang banyak diperolehi daripada program ini, para pelajar memperoleh alat-alat yang perlu untuk membangunkan kerjaya penyelidikan bebas mereka.

Pelajar Memohon untuk Program dengan Ijazah Sarjana Muda:

Pelajar yang diterima masuk ke program ini dengan ijazah sarjana muda mesti memenuhi syarat-syarat berikut untuk berusaha ke arah mereka Ph.D. ijazah.

  • telah kursus peringkat Sarjana itu selesai dengan jayanya (iaitu dengan GPA minimum 3.25), dan
  • Berjaya mempertahankan Tesis Sarjana atau mendapat kelulusan jabatan untuk meneruskan ke Ph itu. Kursus peringkat D. selepas melengkapkan "kertas penyelidikan yang utama."

Pelajar dikehendaki melengkapkan "kertas penyelidikan utama" atau tesis Sarjana sebelum anda Ph.D. program.

Pelajar yang GPA di bawah 3.25 tidak boleh terus mengambil kursus untuk memenuhi keperluan Ph.D. program. Pelajar-pelajar ini akan mempunyai peluang untuk mendapatkan ijazah Sarjana selepas berjaya mempertahankan tesis Master mereka.

Pelajar yang memohon untuk Program Ijazah ATAU Pelajar yang diperolehi Kelulusan Jabatan untuk Teruskan ke Ph D. Program Sarjana.:

Pelajar dimasukkan ke Ph.D. program dengan ijazah Sarjana dijangka

  • menyiapkan kerja kursus mereka dengan jayanya,
  • lulus peperiksaan komprehensif, dan
  • mempertahankan cadangan disertasi mereka.


The Ph. D. disertasi perlu satu kajian empirikal asal yang mempunyai potensi yang besar untuk sumbangan kepada kesusasteraan saintifik.

Pelajar di Ph.D. program perlu mengambil 3 kursus yang diperlukan dan 4 elektif. Keterangan Kursus disediakan di bawah. Ia tidak boleh dibuat untuk menawarkan semua kursus-kursus yang disenaraikan di bawah. Kursus-kursus yang ada akan diumumkan pada awal setiap tahun akademik.

Dua kursus bukan kredit dikehendaki untuk menyiapkan program ini: Ajarkan 500 (Pengurusan Bilik Darjah dan Kemahiran Mengajar) dan Engl 500 (Penulisan Akademik).

Kursus dengan kod 500 ditawarkan kepada pelajar-pelajar dalam kedua-dua Ph.D. dan program Sarjana.

Program diajar dalam:
English

Lihat 14 lagi program yang ditawarkan oleh Koc University - Istanbul Turkey »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date