Universiti Pengurusan Singapura (SMU) PhD dalam program Psikologi melengkapkan pelajar dengan pengetahuan kedoktoran dalam bidang kandungan dalam psikologi dan metodologi penyelidikan, dengan kekuatan penyelidikan yang luas termasuk Kognitif; Budaya; Evolusi; Industri & Organisasi; Dan Keperibadian Sosial.

Pelajar akan belajar, dari kedua-dua kursus dan hands-on pengalaman penyelidikan, untuk menghubungkan teori psikologi, reka bentuk kajian, pengukuran, dan analisis data untuk membuat kesimpulan substantif dan cadangan berasaskan bukti kepada teori dan amalan yang saintifik dipertahankan. Pelajar dalam program ini telah dibentangkan kerja mereka di persidangan antarabangsa dan menerbitkan penyelidikan mereka dalam jurnal bahagian dalam bidang psikologi.

Siswazah dari program ini akan cukup bersedia untuk psikologi dan kerjaya yang berkaitan psikologi dalam bidang akademik dan industri.

PhD dalam bidang Psikologi Struktur Program

The PhD dalam bidang Psikologi adalah program sepenuh masa, dengan pencalonan maksimum lima tahun. Dalam tempoh dua tahun pertama pengajian, pelajar akan mengikuti kursus intensif untuk membina penyelidikan yang mendalam dan keluasan mereka. kerja kursus ini bertujuan untuk meletakkan asas sebagai persediaan untuk penyelidikan disertasi. Seorang pelajar dalam program ini akan diperlukan untuk menyelesaikan tesis Sarjana dengan mengemukakan tesis bertulis dan secara lisan mempertahankannya. Pelajar akan mempunyai untuk menduduki PhD Peperiksaan Kelayakan (QE), yang akan menilai penguasaan beliau asas yang diperlukan untuk peringkat seterusnya program PhD - disertasi. disertasi adalah karya asli pelajar dalam bidang kepakaran masing-masing melalui penyelidikan bebas.

rangka kerja

 • 6 kursus Foundation (6 Kursus Unit) - 2 kursus Elektif (2 Kursus Unit) - Projek Empirical Research (Unit 1 Kursus) - Tesis Sarjana (12 Kursus Unit) - 3 Topik Penyelidikan Lanjutan (Sastera) kursus (3 Kursus Unit) - PhD Disertasi (28 Kursus Unit)

Pertahanan Oral Cadangan Disertasi yang

Ini adalah satu persembahan lisan topik yang dicadangkan kepada Jawatankuasa Disertasi. Cadangan disertasi bertulis perlu dikemukakan sebelum persembahan. Seorang penyelia, dengan kepakaran dalam topik yang dipilih, akan dilantik. Dia memberi petunjuk dan mentor pelajar sepanjang kerja disertasi.

Pertahanan Oral Dan Menyiapkan Disertasi PhD
Ini adalah satu persembahan lisan disertasi laporan bertulis kepada Jawatankuasa. Selepas mungkin semakan (s) untuk laporan itu dan sebaik sahaja ia memenuhi semua keperluan perlu, Jawatankuasa akan mencadangkan kepada Universiti untuk anugerah ijazah PhD.

Syarat Kemasukan

 • Sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda yang baik dalam bidang Psikologi atau Ijazah Sarjana Muda yang berkaitan.
 • Keputusan GRE yang baik (peperiksaan am harus diambil dalam tempoh lima tahun sebelum permohonan; Ujian Subjek Psikologi GRE sangat digalakkan untuk pemohon yang tidak mempunyai ijazah sarjana dalam psikologi).
 • TOEFL Baik atau skor IELTS (Bagi pelajar yang bahasa pengantar di peringkat Sarjana Muda / Sarjana tidak dalam bahasa Inggeris).

Pembangunan Profesional PhD Pelajar

Pelajar juga menyediakan latihan profesional. Ini termasuk pengajaran, komunikasi bahasa Inggeris dan kemahiran persembahan, serta bengkel pembangunan kerjaya seperti persediaan temuduga. Tambahan pula, pelajar juga mempunyai peluang untuk berkongsi sumbangan penyelidikan mereka dengan komuniti penyelidikan antarabangsa melalui persidangan penyelidikan berwasit terkemuka, di Singapura dan luar negara. SMU menyediakan dana untuk pelajar-pelajar kita untuk menghadiri persidangan tersebut.

Scolarships

Beasiswa yang ada

Program Pengurusan Universiti Singapura (SMU): Kecemerlangan Penyelidikan merentasi Pengurusan, Sains Sosial & Pengkomputeran

Sebuah universiti utama di Asia, Universiti Pengurusan Singapura (SMU) dikenali di peringkat antarabangsa untuk penyelidikan bertaraf dunia dan pengajaran yang membezakannya. Ia menjana penyelidikan terkini yang menerajui dengan kesan global, dan bertujuan untuk menghasilkan, pemimpin kreatif dan keusahawanan meluas. Rumah kepada lebih 8,300 pelajar prasiswazah dan siswazah, SMU dikenali dengan pedagogi interaktif dan teknologi yang dibolehkan iaitu pengajaran gaya seminar dalam saiz kelas kecil. Universiti itu terdiri daripada enam buah sekolah - Sekolah Perakaunan, Lee Kong Chian School of Business, Pusat Pengajian Ekonomi, Pusat Pengajian Sistem Maklumat, Pusat Pengajian Undang-undang dan Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan - menawarkan pelbagai Sarjana Muda, Sarjana dan program ijazah PhD dalam pelbagai bidang .

SMU menawarkan empat program PhD:

 1. PhD di perniagaan, dengan pengkhususan dalam:
 • KEWANGAN
<li>   pemasaran</li>
<li>    Pengurusan Operasi</li>
<li>    Organisasi Kelakuan &amp; Sumber Manusia</li>
<li>    Pengurusan Strategik &amp; Pertubuhan</li>

PhD dalam bidang Ekonomi

  PhD dalam Psikologi

  PhD dalam Sistem Maklumat (pengkomputeran dan pengurusan)

Kebaikan Mengejar PhD SMU yang

 • SMU menyediakan pelajar PhD kami untuk menjadi peneraju akademik atau industri kelas dunia dalam bidang khusus mereka dengan menyediakan peluang untuk integrasi yang lebih dalam merangkumi pengurusan, sains sosial dan pengkomputeran. Pelajar-pelajar kita dilengkapi dengan baik untuk mencipta atau menghasilkan penyelesaian berkesan dan dunia sebenar. SMU menggalakkan pelajar-pelajar kami untuk menjalankan penyelidikan multidisiplin semasa perjalanan PhD mereka.
 • Terdapat juga banyak peluang kepada pelajar PhD kita untuk mengambil bahagian dalam penyelidikan dan pengajaran pasukan di sekolah-sekolah serta pusat-pusat penyelidikan SMU dan institusi yang terdiri daripada ahli-ahli fakulti di peringkat antarabangsa terkenal yang pakar dalam bidang-bidang khusus mereka.
 • Lebih dan ke atas latihan akademik, pelajar PhD SMU juga mengambil bahagian dalam aktiviti pembangunan profesional (seperti pembentangan dan kemahiran pengajaran latihan). Latihan ini amat berguna kepada mereka semasa pengajian PhD mereka dan juga selepas mereka menamatkan pengajian.
 • Berada dalam kampus bandar, pelajar PhD mempunyai akses mudah untuk rakan kongsi industri yang menyediakan data penyelidikan dan platform pengesahan serta kemudahan penyelidikan SMU ini termasuk pangkalan data proprietari dan diterbitkan.
 • SMU menyediakan pelajar PhD kami dengan biasiswa yang meliputi yuran pengajian dan menyediakan stipends hidup serta menyediakan dana persidangan murah hati kepada pelajar untuk berkongsi sumbangan penyelidikan mereka dengan komuniti penyelidikan antarabangsa.
 • Graduan PhD kami mendapati penempatan yang baik di institusi akademik berprestij dan organisasi industri.
Program diajar dalam:
English
Singapore Management University

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Singapore Management University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
4 - 5 
Sepenuh masa
Price
- Beasiswa yang ada
Deadline
Permintaan Maklumat
Closing date for applications is 31 Jan 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Closing date for applications is 31 Jan 2019
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Closing date for applications is 31 Jan 2019
End Date