Doktor Falsafah dalam Pentadbiran Perniagaan


Kami kini menerima permohonan untuk semester 1/2013. Biasiswa boleh didapati.


Objektif Program: Dalam usaha untuk perniagaan dan organisasi untuk berjaya dalam persekitaran yang moden ini, mereka perlu menggaji orang dengan kemahiran yang diperlukan dalam pentadbiran dan pengurusan perniagaan. Kemahiran yang dikehendaki termasuk kemahiran komunikasi yang baik, pemahaman tentang hubungan antara petunjuk organisasi utama prestasi dan isu-isu perniagaan yang lebih luas dan yang inovatif dan mempunyai masalah kreatif kemahiran menyelesaikan. Untuk mengekalkan kemahiran itu, eksekutif tidak perlu hanya memahami teori-teori ini, kaedah dan teknik, tetapi juga sedar akan inisiatif penyelidikan dan aktiviti-aktiviti yang sedang dijalankan di institusi penyelidikan yang membawa kepada pendekatan baru dalam pengurusan.

Untuk memenuhi permintaan DPUIC menawarkan Doktor profesional Falsafah dalam Pentadbiran Perniagaan PhD (BA) ijazah untuk eksekutif perniagaan dan pemimpin yang ingin mendapatkan pemahaman up-to-tarikh persekitaran perniagaan teknologi yang kaya dengan maklumat. Program ini juga direka untuk individu-individu yang berminat untuk mendapatkan kemahiran penyelidikan pengurusan maju.


 
Pelajar dalam program ini akan:

  • Menjadi pentadbir dan pengurus yang luar biasa yang mempunyai kepakaran akademik dan teknikal dalam bidang-bidang seperti amalan perniagaan, pengurusan sumber manusia, kepimpinan, keusahawanan, kreativiti perniagaan, pemasaran, penyelesaian masalah dan perniagaan antarabangsa.
  • Berkelayakan untuk berkhidmat sebagai pengurus peringkat pertengahan dan kanan di jabatan-jabatan kerajaan dan industri swasta.
  • Menjadi pentadbir dan pakar pengurusan yang boleh kekal up-to-date dengan kemajuan inisiatif pentadbiran dan pengurusan dalam masyarakat yang kaya dengan maklumat.
  • Menjadi pentadbir dan pakar pengurusan dengan kemahiran penyelidikan yang kukuh.


Semester:


Semester 1: OGOS-DIS

Semester 2: jan-mei

Musim panas: jun-ogos


 
Jadual Program:

Sabtu dan Ahad 9:00-4:00

Permohonan Siswazah Diterima: DPUIC menerima Permohonan Kemasukan sepanjang tahun; Walau bagaimanapun, pelajar pasca siswazah yang masuk hanya boleh memulakan pengajian mereka pada Semester 1 atau Semester 2.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Dhurakij Pundit University's International College »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Jun 2020
Duration
Sambilan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jun 2020
Tarikh tutup permohonan

Jun 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date