PhD dalam bidang Ekonomi

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Objektif Ph.D. Program dalam bidang ekonomi di Eastern University Mediterranean adalah untuk melengkapkan graduan dengan kemahiran dalam teori ekonomi, kaedah kuantitatif dan analisis dasar untuk dapat mengajar ekonomi pada peringkat tinggi, dan untuk menjalankan penyelidikan ekonomi dan menganalisis masalah dan dasar-dasar ekonomi dengan tahap yang paling tinggi profesionalisme.

Calon-calon bagi Ijazah Doktor Falsafah dalam bidang ekonomi dikehendaki melengkapkan lapan kursus (24 kredit jam) dan disertasi. Program ini terdiri daripada empat kursus teras yang diperlukan. Di samping itu, pelajar perlu melengkapkan empat kursus elektif dalam bidang ekonomi. Selepas menamatkan semua kursus yang diperlukan, seseorang itu perlu lulus empat peperiksaan yang layak Mikroekonomi, Makroekonomi, Ekonometrik, dan kawasan di mana mereka telah memilih topik disertasi mereka. Selepas berjaya menamatkan peperiksaan ini satu mesti melengkapkan Ph.D. disertasi dan mempunyai satu artikel yang diterbitkan dari disertasi dalam jurnal diluluskan bagi mendapatkan Ph.D. ijazah.

Pelajar yang ingin mengejar Ph.D. Program dalam bidang ekonomi tetapi telah mempunyai ijazah Sarjana dalam bidang lain boleh diterima masuk ke program ini, tertakluk kepada berjaya menamatkan dipilih ijazah pra-syarat dan ekonomi kursus ijazah.

Syarat Kemasukan

Permohonan untuk program PhD di Jabatan Ekonomi yang diterima dua kali setahun, sebelum permulaan setiap semester. Semua pemohon untuk yang Bahasa Inggeris adalah bahasa kedua mungkin diperlukan untuk lulus peperiksaan penguasaan bahasa Inggeris, atau mengemukakan skor TOEFL baru-baru ini di atas 550 bagi calon PhD. Keperluan program PhD di samping kelayakan Sarjana sebelum kemasukan, berbeza-beza mengikut program ini.

Pemohon bakal pembeli adalah dikehendaki mengisi borang permohonan yang boleh didapati di Pejabat Pendaftar, dan mengemukakan borang yang lengkap, bersama-sama dengan surat rujukan dan transkrip rasmi semua siswazah dan kursus ijazah siap sehingga masa permohonan. Calon, yang bukan warganegara Republik Turki Cyprus Utara atau Republik Turki, yang diperlukan sebagai tambahan untuk mengemukakan dokumen jaminan kewangan menunjukkan bahawa dana yang mencukupi untuk perbelanjaan pengajian dan sara hidup.

Peluang kerjaya

Graduan mempunyai kawasan yang luas peluang pekerjaan. Pengetahuan dan kemahiran dalam bidang ekonomi dan juga mahir dalam Bahasa Inggeris mereka dan aplikasi komputer, serta kebiasaan dengan isu-isu global membuka peluang pekerjaan di organisasi antarabangsa, syarikat-syarikat multinasional dan perkhidmatan awam dan perniagaan swasta.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2015

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Eastern Mediterranean University is the largest university on the island of Cyprus. The university has its roots in the Higher Technological Institute, a vocational training college established in ... Baca lebih lanjut

The Eastern Mediterranean University is the largest university on the island of Cyprus. The university has its roots in the Higher Technological Institute, a vocational training college established in 1979. Baca Ringkas
Republik Turki Utara Cyprus , Famagusta + 1 Lagi Kurang