Read the Official Description

Calon harus mengembangkan kecekapan khusus yang diterapkan dalam menguasai, menafsirkan, memahami, menganalisis, dan menerapkan prinsip perpajakan dalam sektor kewangan dan komersial. Calon yang layak harus menunjukkan bukti kerja sains yang asli dan bebas.

Keperluan kemasukan: Calon yang memiliki kelayakan sarjana yang berpusat di universiti di peringkat NQF NQF tahap 9 / Lama NQF 8 boleh memohon kemasukan ke kelayakan ini. Selain itu, sebarang kelayakan lain yang berkaitan dengan tahap kecekapan minimum khusus program pada level NQF NQF 9 / Old NQF level 8, dan pengalaman berkaitan yang dianggap relevan dan mencukupi oleh Jabatan Perakaunan.

Penyempurnaan pendaftaran untuk program (dan / atau pendaftaran berterusan) tertakluk kepada pemohon yang mematuhi keperluan khusus jabatan. Keperluan seperti itu biasanya termasuk kerja persediaan yang membawa kepada cadangan penyelidikan yang diluluskan oleh jabatan. Contoh-contoh kerja persediaan yang mungkin adalah pra-bacaan, kajian literatur, pembangunan konsep, dan kejayaan menyelesaikan kursus pendek yang bertujuan untuk kemahiran dan / atau perkembangan pengetahuan. Calon juga mungkin diperlukan untuk mempertahankan cadangan penyelidikan mereka pada sesi perbincangan khas.

Maklumat perhubungan: Prof Danie Coetsee / 011 559 3859 / dcoetsee@uj.ac.za

Program taught in:
English

See 70 more programs offered by University of Johannesburg »

Last updated June 14, 2018
This course is Campus based
Start Date
Feb. 2019
Duration
2 - 4 
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Feb. 2019
Application deadline

Feb. 2019