PhD Architecture

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

The School of Architecture Kent menawarkan program penyelidikan sepenuh masa dan sambilan, yang membawa kepada Ph.D. ijazah penyelidikan. Sekolah ini menggalakkan kajian penyelidikan inovatif dan interdisipliner dalam seni bina, urbanisme, dan bidang yang berkaitan. Objektif utama adalah untuk menggabungkan penyelidikan kontemporari kontemporari dengan agenda pendidikan, menyediakan calon untuk berlatih dalam dunia akademik dan profesional global.

Ciri khas program sarjana penyelidikan KSA adalah spektrum penyiasatan yang luas dan kemungkinan menjalankan penyelidikan dengan reka bentuk. Ph.D. pelajar mempunyai akses kepada semua kemudahan University of Kent dan seminar mingguan yang direka untuk pelajar penyelidikan sahaja. Setiap calon layak mendapat dua penyelia.

Berfikir siri video Kent

Dalam ceramah ini, Dr Timothy Brittain-Catlin dari Kent School of Architecture mengkaji cara menulis dan bercakap mengenai bangunan baru dan bertanya jika kegagalan kritikal dalam seni bina sangat penting.

Mengenai Sekolah Seni Bina Kent

Penyelidikan di Kent School of Architecture mencapai kecemerlangan dalam sejarah dan teori seni bina dan dalam reka bentuk urban, peri-urban dan alam sekitar yang mampan. Kakitangan sekolah mempunyai kepakaran reka bentuk dan pengetahuan pakar; mereka berada di barisan hadapan isu seni bina semasa, termasuk kemapanan, teknologi, amalan profesional, dan penyelidikan. Kakitangan kami aktif dalam persidangan akademik dan profesional, baik secara nasional dan antarabangsa, dan muncul dan menerbitkan media tempatan dan nasional. Sekolah ini menggalakkan penyelidikan inovatif dan interdisipliner, menekankan reka bentuk yang mampan.

Kebanyakan kerja projek yang terlibat dalam Kent School of Architecture terletak di laman web 'live' di kawasan tempatan, menggunakan pelanggan sebenar dan terlibat dalam isu-isu yang mencabar. Pelajar di semua peringkat sekolah telah diperkenalkan kepada cabaran reka bentuk bandar dan seni bina sebenar di Lille, Margate, Folkestone, Dover, Rye, Chatham dan, tentu saja, Canterbury. Kebanyakan kerja ini melibatkan hubungan dengan badan luaran, seperti arkitek, perancang, majlis dan kumpulan pembangunan.

Penilaian kebangsaan

Dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan (REF) 2014, penyelidikan oleh Sekolah Seni Bina menduduki tempat ke-8 untuk keamatan penyelidikan dan ke-8 untuk keluaran penyelidikan di UK.

Sokongan belajar

Penyelia KSA termasuk: Prof. Gerald Adler, Dr. Timothy Brittain-Catlin, Professor Marialena Nikolopoulou, Dr. Henrik Schoenefeldt, Dr. Richard Watkins, Dr. David Haney, Dr. Luciano Cardellicchio, Dr. Manolo Guerci, Dr. Nikolaos Karydis, dan Dr. Giri Renganathan.

Kakitangan aktif dalam penyelidikan dan memberi makalah di persidangan di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

Sumber pascasiswazah

Studio Sekolah Seni Bina merangkumi suite pengkomputeran yang berdedikasi dengan pelbagai perisian pembinaan alam sekitar dan studio kritik digital yang baru. Terdapat bengkel pembuatan model seni bina yang lengkap untuk membina model dan prototaip berskala besar.

Pautan profesional

Sekolah ini mempunyai hubungan baik dengan perniagaan dan budaya di kawasan tempatan, termasuk organisasi serantau seperti Pusat Senibina Kent, Institut Diraja British Arkitek (RIBA), Kent County Council dan Kent Design Initiative. Pelan Komuniti Mampan amat kuat di selatan-timur England, menjadikan rantau ini sebagai tempat yang ideal untuk membahaskan penyelesaian inovatif kepada isu-isu seni bina.

Kent juga mempunyai hubungan yang sangat baik dengan sekolah seni bina di Lille, Bruges, Rom, Bauhaus-Dessau, Beijing, Venice, Istanbul, dan di Amerika Syarikat, Virginia, dan California.

Kajian akademik dilengkapi dengan skema mentoring yang dianjurkan dengan kerjasama Royal Institute of British Architects (RIBA) dan melibatkan pelajar dalam peristiwa dengan amalan tempatan.

Budaya penerbitan dinamik

Staf menerbitkan secara teratur dan meluas dalam jurnal, prosiding persidangan, dan buku. Antara lain, mereka baru-baru ini menyumbang kepada Penyelidikan Senibina Suku; Kajian Senibina; Bangunan dan Alam Sekitar; Jurnal Senibina; Dunia Interiors; 'Journal of the Antiquaries'; dan 'Sejarah Senibina'.

Program Pembangunan Penyelidik

Sekolah Siswazah Kent menyelaras Program Pembangunan Penyelidik untuk pelajar penyelidikan, yang meliputi bengkel yang memberi tumpuan kepada penyelidikan, pakar dan kemahiran yang boleh dipindahkan. Program ini dipetakan kepada Rangka Kerja Pembangunan Penyelidik kebangsaan dan meliputi pelbagai topik, termasuk kemahiran penyelidikan khusus penyelidikan, pengurusan penyelidikan, keberkesanan peribadi, kemahiran komunikasi, rangkaian dan kerja pasukan, dan kemahiran pengurusan karir.

Syarat kemasukan

Ijazah minimum 2,1 peperiksaan, ditambah ijazah Sarjana atau MArch dalam seni bina atau subjek yang sesuai, atau catatan rekod yang setara dan pengalaman profesional dalam seni bina.

Sebagai sebahagian daripada permohonan anda, anda dikehendaki memberikan CV dan cadangan penyelidikan terperinci yang harus termasuk yang berikut:

  • mempunyai tajuk yang dicadangkan
  • dengan jelas ditulis dan menunjukkan penglibatan dengan kawasan di salah satu daripada dua Pusat Penyelidikan Sekolah
  • menunjukkan keaslian
  • metodologi yang dicadangkan
  • timescale (FT Ph.D. dijangka selesai dalam tempoh tiga tahun)
  • bibliografi

Sekiranya anda mempunyai penyelia pilihan, sila nyatakan bahawa dalam permohonan itu.

Semua pemohon dipertimbangkan secara individu dan kelayakan tambahan, dan kelayakan profesional dan pengalaman juga akan diambil kira apabila mempertimbangkan permohonan.

Keperluan kemasukan bahasa Inggeris

Universiti ini memerlukan semua penutur Bahasa Inggeris bukan asli untuk mencapai tahap minimum kemahiran dalam bahasa Inggeris yang ditulis dan bertutur sebelum memulakan ijazah pascasiswazah. Subjek tertentu memerlukan tahap yang lebih tinggi.

Perlukan bantuan dengan bahasa Inggeris?

Sila ambil perhatian bahawa jika anda diperlukan untuk memenuhi syarat bahasa Inggeris, kami menawarkan beberapa kursus pra-sesi dalam Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik melalui Pathways Antarabangsa Kent.

Kawasan penyelidikan

Pusat Penyelidikan

KSA mempunyai dua pusat penyelidikan: Pusat Penyelidikan dalam Seni Bina Eropah (CREAte), yang memberi tumpuan kepada penyelidikan dalam kemanusiaan dan reka bentuk seni bina, dan Pusat Senibina dan Alam Sekitar yang Mampan (KASUS), yang menggalakkan penyelidikan dalam bidang seni bina yang mampan.

CREAte

Pusat ini memberikan tumpuan untuk penyelidikan dalam seni bina dalam konteks Eropah. Penekanannya adalah mengenai peranan dan sumbangan kemanusiaan kepada reka bentuk seni bina dan bandar dalam konteks pertumbuhan semula bandar dan serantau, di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

CREAte menyediakan platform untuk kuliah malam oleh arkitek dan ulama kontemporari; hosting debat dan acara yang berada di tengah-tengah agenda seni bina hari ini.

Pusat ini membina kepakaran, minat dan kemahiran kakitangan dalam bidang berikut: kajian serantau, teori dan reka bentuk seni bina dan bandar kontemporari, sejarah dan teori seni bina (dari zaman dahulu hingga ke bandar-bandar Eropah kontemporari), kemampanan, topografi Eropah (landskap, bandar, pinggir bandar dan metropolitan) dan lain-lain. Staf mengambil bahagian dalam aktiviti AHRA - Persatuan Penyelidikan Kemanusiaan Senibina dan penulis yang diterbitkan secara antarabangsa.

KES

Pusat ini mempromosikan penyelidikan dalam bidang persekitaran mampan di peringkat serantau, nasional dan antarabangsa.

Tumpuan penyelidikannya meliputi aspek dan skala yang berbeza dari persekitaran yang mapan dari bangunan individu ke blok bandar, mempromosikan agenda alam sekitar yang lebih luas dan menjaga Sekolah di barisan hadapan penyelidikan dan pembangunan di lapangan. KASUS juga mengusahakan penyelidikan ke dalam dimensi sejarah dan budaya reka bentuk alam sekitar untuk memupuk hubungan antara sains, kesenian, dan kemanusiaan. Terdapat minat yang kuat dalam memahami tingkah laku alam sekitar bangunan-bangunan bersejarah dan strategi yang mula-mula digunakan untuk menguruskan persekitaran dalaman.

Pusat ini telah memperoleh pembiayaan daripada pelbagai sumber. Ini termasuk tiga projek EPSRC mengenai data cuaca perubahan iklim untuk persekitaran yang mapan, kelestarian bangunan terminal lapangan terbang dan campur tangan reka bentuk di alam awam untuk mempengaruhi tingkah laku manusia, dan dua projek yang dibiayai oleh TSB dalam Penilaian Prestasi Bangunan. KES ini juga terlibat dengan rangkaian besar-besaran EPSRC pada Komuniti Ekonomi Digital dan Kebudayaan.

Kepentingan penyelidikan kakitangan

Akademi kelas dunia Kent menyediakan pelajar penyelidikan dengan pengawasan yang cemerlang. Kakitangan akademik di sekolah ini dan kepentingan penyelidikan mereka ditunjukkan di bawah. Anda sangat digalakkan menghubungi sekolah untuk membincangkan penyelidikan dan pengawasan yang berpotensi sebelum membuat permohonan. Sila ambil perhatian, adalah mungkin bagi para pelajar untuk diawasi oleh ahli kakitangan akademik dari mana-mana sekolah Kent, memberikan kepakaran mereka sepadan dengan kepentingan penyelidikan anda. Gunakan carian penyelia 'mencari' kami untuk dicari oleh ahli kakitangan atau kata kunci.

Profesor Gerry Adler: Timbalan Ketua Sekolah; Pengarah Program: MA Architecture and Urban Design (Canterbury dan Paris)

Sejarah dan teori seni bina abad ke-20, khususnya di Great Britain dan Jerman; Heinrich Tessenow; seni bina dalam konteks budaya dan falsafahnya yang lebih luas; tempat kehancuran dalam imaginasi seni bina moden.

Dr. Timothy Brittain-Catlin: Pensyarah Kanan dalam Konteks Kebudayaan

Senibina Inggeris abad kesembilan belas dan awal abad ke-20 dan, khususnya, kerja Pugin AWN.

Dr. Luciano Cardellicchio: Pensyarah dalam Reka Bentuk dan Teknologi

Hubungan antara bentuk dan pembinaan; hubungan antara butiran teknikal, bentuk bandar dan tradisi pembinaan dalam seni bina kontemporari di Eropah dan seni bina moden di Itali.

Profesor Gordana Fontana-Giusti: Profesor Seni Bina dan Penjanaan Semula Bandar

Teori seni bina dan bandar kontemporari, khususnya, falsafah dan hubungannya dengan seni bina; perspektif dan hubungannya dengan seni bina dan bandar; perwakilan, seni konseptual dan hubungan antara seni dan seni bina; penjanaan semula, ruang awam dan reka bentuk bandar lestari; landskap bandar, bandar, dan air.

Dr. Manolo Guerci: Pensyarah Kanan dalam Konteks dan Rekaan Kebudayaan; Pengarah Pengajian Siswazah

Seni bina sekular, terutamanya domestik, bermula dari Istana Eropah awal-Modern dengan penekanan pada hubungan antara Itali, Perancis, dan Britain pada abad ke-17, ke-18 dan ke-19, ke perumahan sosial selepas perang; hubungan antara Modernisme Eropah dan seni bina tradisional Jepun; pemuliharaan bangunan bersejarah, khususnya teknik pembinaan abad ke-17 di Rom.

Dr. David Haney: Pensyarah Kanan dalam Konteks Kebudayaan dan Reka Bentuk; Pengarah Pusat Penyelidikan CREAte

Hubungan antara landskap dan seni bina yang dipertimbangkan dari perspektif profesional dan budaya; sejarah senibina moden dan landskap; sejarah 'hijau' atau reka bentuk ekologi; konsep ekologi dalam modenisme Jerman.

Profesor Marialena Nikolopoulou: Profesor Seni Bina Mampan; Pengarah Program, Senibina dan Persekitaran Lestari MSc; Pengarah Pusat Penyelidikan KESEHATAN

Keselesaan persekitaran kompleks; mikroklimat bandar; persepsi penghuni dan penggunaan ruang; reka bentuk mampan dan penggunaan tenaga yang rasional dalam persekitaran yang dibina.

Dr. Nikolaos Karydis: Pensyarah Kanan; Pengarah Pengajian Siswazah (Penyelidikan Penyelidikan); Pengarah Program, Pemuliharaan Senibina MSc

Pembangunan teknologi pembinaan dan aspek reka bentuk bandar, dengan tumpuan khusus terhadap tradisi Eropah; pembangunan bandar di Rom Moden awal dan cara-cara di mana projek-projek pembinaan khusus pada abad ke-16 dan abad ke-17 telah diperbaharui bandar pembaharuan.

Dr. Giridharan Renganathan: Pensyarah dalam Seni Bina Mampan

Morfologi dan klimatologi bandar (reka bentuk alam sekitar), dengan kepentingan tertentu dalam kesan haba bandar (UHI) kesan; keselesaan terma luaran; musim panas yang terlalu panas di bangunan; strategi pengalihudaraan pasif; menggunakan bahan-bahan yang sejuk.

Michael Richards: Pensyarah Kanan dalam Reka Bentuk; Pengarah Program, MArch

Pedagogi studio rekaan dalam bidang etika; variasi antara lokasi relatif fizikal dan fiksyen 'tempat' di pawagam; implikasi untuk pemahaman tentang bandar-bandar kontemporari.

Dr. Richard Watkins: Pensyarah dalam Seni Bina Mampan

Mikrolimat bandar dan pulau panas bandar, penyejukan, pergerakan udara, dan kualiti udara; siang hari; perubahan iklim; data cuaca masa hadapan; membina pemodelan dan pengukuran prestasi.

Bayaran

Yuran pengajian tahunan 2018/19 untuk program ini adalah:

  • UK / EU: £ 4260 (sepenuh masa), £ 2130 (sambilan)
  • Luar Negara: £ 15200 (sepenuh masa), £ 7600 (sambilan)

Bagi pelajar yang meneruskan program ini, yuran akan meningkat tahun ke tahun dengan tidak lebih daripada RPI 3% dalam setiap tahun pengajian akademik kecuali jika dikawal.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Kent School of Architecture is one of the most successful schools of architecture in the UK. Innovative programmes, studio-based teaching, professional links and excellent facilities combine to create ... Baca lebih lanjut

Kent School of Architecture is one of the most successful schools of architecture in the UK. Innovative programmes, studio-based teaching, professional links and excellent facilities combine to create an inspirational learning environment. Baca Ringkas