PhD Antarabangsa dalam Perubatan Molekul

Umum

Penerangan Program

Universiti San Raffaele, kedudukan tertinggi di kalangan universiti penyelidikan di Itali, menawarkan Ph.D. program bertujuan memberi bimbingan, sokongan dan latihan yang sangat baik kepada pelajar siswazah yang berminat untuk memahami proses molekul yang mendasari penyakit manusia dan dalam merancang pendekatan baru untuk rawatan mereka.

Ph.D. Kursus dalam Perubatan Molekul beroperasi di San Raffaele Scientific Institute, salah satu persekitaran penyelidikan bioperubatan terbesar di Itali dan terkenal di peringkat antarabangsa.

Penyelesaian memerlukan 36 bulan pengajian sepenuh masa dan membolehkan pelajar melakukan projek penyelidikan utama di salah satu daripada lebih dari 100 makmal penyelidikan yang hadir di Institut kami. Latihan dan bimbingan menawarkan pelajar pembangunan profesional individu dan gerbang untuk kerjaya penyelidikan asas, klinikal dan perindustrian.

Ph.D. Kursus dibahagikan kepada empat garis penyelidikan utama (kurikulum) yang merangkumi bidang luas perubatan molekul:

  • Biologi Selular dan Molekul
  • Imunologi Asas dan Terapan dan Onkologi
  • Perubatan Eksperimen dan Klinikal
  • Terapi Gen dan Sel
  • Neurosains dan Neurologi Eksperimen

Jawatan dan Pembiayaan

Kira-kira 130 pelajar kedoktoran sedang mendaftar di Ph.D. Program dalam Perubatan Molekul.

Sokongan kewangan sepenuh masa disediakan untuk setiap pelajar yang kami akui. Penyelenggaraan status Ph.D. Pelajar dan pembaharuan persahabatan doktoral bergantung kepada hasil positif pemeriksaan tahunan kemajuan saintifik.

Untuk tahun 2019/2020, 35 pelajar ditawarkan beasiswa UniSR (gaji kasar tahunan, sebelum cukai, sebanyak € 18,000 untuk Persahabatan Tiga tahun dan gaji kasar tahunan, sebelum cukai, € 22.176 untuk Ph.D. ); baki 5 jawatan adalah tanpa persekutuan tetapi pelajar akan dibiayai oleh makmal hosting .

Perbelanjaan penyelidikan tahunan (kos bangku) dilindungi oleh makmal hosting.

Pada tahun kedua dan ketiga, semua pelajar menerima dana tambahan (1800 euro / tahun) untuk menyokong penyertaan dalam mesyuarat dan bengkel. Kerjasama antarabangsa digalakkan; jika pelajar bergerak ke luar negara untuk mengintegrasikan aktiviti penyelidikan projek mereka, biasiswa meningkat separuh daripada gaji (untuk tempoh sehingga 8 bulan).

Latihan

Ph.D. Program ini bertujuan untuk menyediakan latihan interdisipliner yang luar biasa dalam bidang Perubatan Molekul yang luas. Ph.D. pelajar dijangka menghabiskan sebahagian besar masa mereka dalam projek penyelidikan di bawah pengawasan langsung Pengarah Pengajian dan dengan nasihat saintifik luar Penyelia Kedua.

Setiap tahun, Ph.D. Kursus dalam Perubatan Molekul menawarkan panel kursus yang mendedahkan pelajar ke bidang penyelidikan yang paling menarik dan aktif di lapangan dan menyediakan latihan dalam kemahiran yang boleh dipindahmilik yang diperlukan untuk kerjaya yang berjaya dalam akademik dan seterusnya. Latihan disampaikan dalam Bahasa Inggeris dan meliputi tempoh tiga tahun Ph.D. Kursus.

Pelajar dijangka memainkan peranan penting dalam kehidupan masyarakat penyelidikan kami yang turut mengambil kesempatan daripada banyak ceramah, bengkel, dan seminar yang dianjurkan oleh San Raffaele Scientific Institute.

Pelajar mungkin mempunyai kemungkinan untuk terlibat dalam pengajaran dan penyeliaan pelajar siswazah.

Kemasukan

Permohonan untuk Ph.D International Kursus dalam Perubatan Molekul boleh dikemukakan, tanpa mengira umur atau kewarganegaraan, oleh mereka yang memegang Ijazah Universiti 5 tahun, Ijazah Sarjana atau kelulusan akademik asing yang setara, yang diluluskan oleh Ph.D. Jawatankuasa Peperiksaan, juga mengikut perjanjian antarabangsa dan / atau kerjasama antara universiti dan perjanjian mobiliti.

Tarikh Akhir Kemaskini Julai 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Vita-Salute San Raffaele University was inaugurated in 1996 with its Psychology course, soon followed by the courses of Medicine, in 1998, and Philosophy, in 2002. Since its establishment, the Uni ... Baca lebih lanjut

The Vita-Salute San Raffaele University was inaugurated in 1996 with its Psychology course, soon followed by the courses of Medicine, in 1998, and Philosophy, in 2002. Since its establishment, the University has been characterized by a strong integration of teaching and research, in each of its facets: basic, philosophical and social. Baca Ringkas