Ph.D. dalam sejarah

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Selamat datang ke Sejarah Siswazah di Boston College

Program lulusan Boston College dalam sejarah menarik pelajar berbakat dari seluruh dunia. Kami menawarkan MA dan Ph.D. program dengan latihan dalam beberapa kepakaran serantau dan tematik; Sejarah Inggeris, abad pertengahan, Amerika Syarikat dan moden Eropah telah lama menjadi kekuatan jabatan. Bidang kepakaran fakulti dan minat pelajar siswazah termasuk sejarah Asia Selatan, Asia Timur dan Amerika Latin. Di samping itu, jabatan melatih dalam pelbagai bidang perbandingan dan transnasional, dengan kepentingan tertentu dalam sejarah agama, empayar dan warisan, dunia Atlantik, sejarah bandar, dan sejarah transnasional.

Jabatan Sejarah mengalu-alukan kelas siswazah siswazah baru setiap September; saiz program kami memastikan perhatian individu dan fleksibiliti yang besar dalam merancang rancangan pembelajaran seseorang. Semua Doktor Falsafah pelajar dijamin pembiayaan melalui tahun kelima mereka dalam program, dengan mengandaikan kejayaan memenuhi keperluan. Pelajar siswazah mendapat pengalaman mengajar dalam jujukan sejarah teras dua hala, pertama sebagai pembantu pengajar dan kemudian sebagai pelajar mengajar yang bertanggungjawab bagi kelas mereka sendiri. Fakulti dan pelajar siswazah sentiasa bersama-sama untuk perbualan mengenai sejarah pengajaran.

Ahli sejarah di Boston College mendapat manfaat dari lokasi kami di salah satu pusat akademik yang hebat di dunia. Pelbagai universiti jiran, perpustakaan, dan institusi kebudayaan memperkayakan kerja kita. Khususnya, kerjasama yang berterusan dengan program siswazah di Boston University, Brandeis University, dan Tufts University membolehkan pelajar siswazah kami memanfaatkan rangkaian sarjana kelas dunia yang luar biasa. Beberapa pelajar dan fakulti juga mengambil bahagian dalam Pusat Pengajian Eropah, Pusat Fairbank untuk Penyelidikan Asia Timur, Reischauer Institut Pengajian Jepun dan Inisiatif Asia Selatan di Harvard, serta Konsortium Siswazah dalam Kajian Wanita di MIT. Seminar dan siri syarahan yang berterusan di Persatuan Sejarah Massachusetts, Perpustakaan Awam Boston dan Muzium Seni Halus membawa bersama komuniti yang berpengalaman para sarjana yang berminat dalam pelbagai bidang dan disiplin lain. Secara keseluruhannya, Boston College menawarkan tapak yang tidak tertandingi untuk melanjutkan pelajaran lanjutan dalam sejarah. Kami berharap anda akan mempertimbangkan untuk menyertai komuniti intelektual yang berkembang maju kami.

Graduan

The Boston College MA dan Ph.D. Sejarah Jabatan program menarik pelajar berbakat dari Amerika Syarikat dan seluruh dunia. Program MA menyediakan pelajar untuk pelbagai kerjaya dalam sejarah awam, pendidikan, penerbitan, dan tempat lain. Matlamat Ph.D. program adalah untuk menghasilkan ahli sejarah yang merupakan kedua-dua ulama terkemuka dan guru yang dibezakan. Walaupun kebanyakan graduan program doktoral menjadi ahli akademik, jabatan itu komited untuk membantu pelajar yang berminat dalam jawatan di pentadbiran universiti, muzium, arkib, dan institut penyelidikan.

Jabatan ini telah lama mempunyai kekuatan dalam sejarah Eropah dan Amerika Syarikat, tetapi bidang kemahiran fakulti dan minat pelajar siswazah termasuk Asia Selatan dan Timur, Timur Tengah, dan Amerika Latin. Jabatan ini menawarkan latihan dalam pelbagai bidang perbandingan dan global, dengan kepentingan tertentu dalam sejarah agama, sejarah global dan antarabangsa, Laut Mediterranean, Lautan Hindi, dan dunia Atlantik.

Jabatan Sejarah merapatkan sebilangan kecil pelajar tuan dan kedoktoran setiap September, dan saiz kecil program ini memastikan perhatian dan fleksibiliti individu dalam rancangan pengajian. Semua Doktor Falsafah pelajar dijamin pembiayaan melalui tahun kelima program ini, dengan mengambil kira kemajuan yang memuaskan ke arah ijazah. Pelajar kedoktoran terlebih dahulu mendapat pengalaman mengajar sebagai pembantu pengajar dalam urutan teras teras universiti dan kemudian mengajar kursus teras mereka sendiri serta kelas dalam bidang kepakaran mereka.

Ahli sejarah di Boston College mendapat manfaat dari lokasi kami di salah satu pusat akademik yang hebat di dunia. Pelbagai universiti jiran, perpustakaan, dan institusi budaya memperkayakan semua kerja kami. Kerjasama yang berterusan dengan Brandeis, Tufts, dan Boston Universities membolehkan pelajar kami memanfaatkan rangkaian sarjana kelas dunia yang luar biasa. Beberapa pelajar dan fakulti turut mengambil bahagian dalam seminar dan persidangan di Pusat Pengajian Eropah, Pusat Fairbank untuk Penyelidikan Asia Timur, Reischauer Institute of Japanese Studies, dan Pusat Asia Selatan di Harvard, serta Konsortium Siswazah dalam Kajian Wanita MIT

Seminar dan kuliah di Persatuan Sejarah Massachusetts, Perpustakaan Awam Boston dan Muzium Seni Halus membawa bersama komuniti yang berpengalaman para sarjana yang berminat dalam sejarah serta disiplin jiran. Ahli sejarah di Boston College mempunyai akses kepada koleksi Boston Library Consortium, rangkaian 19 perpustakaan akademik dan penyelidikan di New England. Secara keseluruhannya, Boston tidak dapat ditandingi untuk mengejar pengajian lanjutan dalam sejarah.

Hasil pembelajaran

Setelah selesai Ph.D. graduan sepatutnya dapat:

 • Membangunkan soalan dan hipotesis sejarah mereka sendiri dan menjalankan projek penyelidikan sejarah.
 • Tulis artikel dan ulasan akademik di peringkat ilmiah dalam prose yang difahami dan difahami.
 • Terbitkan penyelidikan mereka dalam jurnal peer reviewed dan kertas presentasi di persidangan.
 • Memiliki kecekapan penyelidikan dalam dua bahasa (tiga dalam kes abad pertengahan).
 • Mengajar secara berkesan dalam Sejarah, baik di peringkat pengenalan dan lanjutan, dalam kolej komuniti, kolej 4 tahun, atau universiti.
 • Menegakkan piawai disiplin profesional dan etika.

Setelah menyelesaikan lulusan MA harus dapat:

 • Mempunyai pengetahuan luas mengenai teori dan penyelidikan merentasi dua kepekatan atau sub-bidang.
 • Menunjukkan pengetahuan lebih mendalam mengenai satu kepekatan sejarah utama atau subfield.
 • Berkomunikasi penemuan penyelidikan dengan berkesan dalam persembahan bertulis dan bertutur.
 • Mempunyai kecekapan penyelidikan dalam satu bahasa.
 • Menegakkan piawaian profesional dan etika dalam disiplin.

Ph.D. Program

Ph.D. ijazah dalam sejarah ditawarkan dengan kepekatan dalam Sejarah Abad Pertengahan, Sejarah Eropah Moden Awal, Sejarah Eropah Moden, Sejarah Amerika, dan Sejarah Amerika Latin. Jabatan ini juga menawarkan kursus dalam Sejarah Timur Tengah dan Sejarah Asia.

Semasa semester pertama pengajian sepenuh masa, pelajar kedoktoran memilih penasihat fakulti, yang mengawasi kemajuan pelajar dalam persediaan untuk ujian komprehensif dan dalam mengembangkan topik disertasi.

Ph.D. adalah ijazah penyelidikan dan memerlukan komitmen dan kemahiran khas. Walaupun ijazah tidak diberikan untuk pematuhan rutin kepada peraturan-peraturan tertentu atau berjaya menyelesaikan bilangan kursus tertentu, terdapat beberapa syarat asas tertentu.

Bantuan kewangan

Pembiayaan Jabatan

Pelajar kedoktoran biasanya diakui dengan bantuan kewangan dalam bentuk pembantu penyelidikan. Anugerah ini termasuk stipend kompetitif dan biasiswa sepenuh ke arah semua kursus yang berkaitan dengan program ini. Pelajar kedoktoran umumnya berkhidmat sebagai fakulti pengajar selepas tahun pertama. Pembiayaan boleh diperbaharui sehingga lima tahun kontinjen ke atas kemajuan yang memuaskan ke arah penyelesaian gelar.

Ph.D. Calon dijangka melanjutkan pelajaran secara sepenuh masa dan mengekalkan kemajuan yang memuaskan ke arah memenuhi syarat gelar.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Robert J. Morrissey College of Arts and Sciences fosters the rigorous intellectual development and the religious, ethical, and personal growth of its students. Morrissey College faculty and studen ... Baca lebih lanjut

The Robert J. Morrissey College of Arts and Sciences fosters the rigorous intellectual development and the religious, ethical, and personal growth of its students. Morrissey College faculty and students directly engage the world’s most pressing problems, using their gifts to enhance the common good. Baca Ringkas