Ph.D. dalam bidang Sains Politik

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Selamat datang ke Jabatan Sains Politik di Boston College

Kami adalah sebuah jabatan yang luar biasa, sebuah jabatan yang telah menentang trend yang mendorong penyelidikan sains politik dari soalan yang relevan kepada rakyat dan pelaku politik. Walaupun kita sangat kuat dalam pendekatan humanistik dan kualitatif kepada politik, kita meraikan kepelbagaian metodologi. Dua puluh enam ahli fakulti sepenuh masa (baik senior dan junior) mengajar di jabatan. Kami juga bernasib baik untuk mempunyai rakan sekerja dalam pelbagai jawatan penyelidikan dan latihan lain. Ini mengakibatkan banyak hal dalam bidang dan pendekatan akademik. Apa yang menyatukan fakulti kita yang terkenal secara nasional ialah pengiktirafan keutamaan masalah politik dan keyakinan bahawa masalah ini harus menentukan metodologi yang sesuai dalam setiap kes.

Program tuan dan doktor adalah fleksibel untuk bidang pengajian dan kursus. Sebagai tambahan kepada pelbagai kursus yang ditawarkan di dalam jabatan, para pelajar berpeluang mengikuti kursus di bidang lain di Boston College dan di institusi lain yang membentuk Konsortium Kawasan Boston. Pelajar dijemput untuk mengalu-alukan ke jabatan sains politik di Boston College mengkaji mana-mana empat bidang sains politik: Politik Amerika, Politik Perbandingan, Politik Antarabangsa, dan Teori Politik.

Saiz kecil program-kira-kira lima hingga enam pelajar diterima masuk ke program doktoral setiap tahun-membolehkan perhatian peribadi dan hubungan rapat dengan fakulti. Kolloquia tidak rasmi dan persembahan lebih formal menambah pesanan biasa pertukaran ilmiah; pelajar maju mempunyai peluang untuk mengajar di bawah pengawasan fakulti. Walaupun tumpuan utama kami adalah pada pendidikan para pelajar kami, kami memberi banyak perhatian kepada pembangunan profesional mereka, menyediakan mereka untuk pasaran kerja akademik dan bukan akademik. Kebanyakan pelajar kami diberi peluang untuk mengajar kelas mereka sendiri, dan semua menerima nasihat dan arahan mengenai penerbitan karya mereka.

Banyak kursus lepasan adalah seminar di mana sejumlah besar tanggungjawab ditempatkan pada pelajar untuk menganalisis bacaan, menyediakan persembahan bertulis dan lisan, dan membimbing perbincangan kelas. Ini adalah pengalaman yang kami umumkan dalam kursus kami, tetapi seminar, dengan 15 atau lebih pelajar, sangat sesuai untuk tujuan ini. Kelas-kelas kecil, yang tidak hanya membincangkan perbualan tetapi juga persatuan rapat di kalangan pelajar dan fakulti. Atmosfera tidak formal dan kolektif: kedua-dua pelajar siswazah dan fakulti memaparkan gabungan kebiasaan dan falsafah yang luar biasa dalam tradisi perdebatan mesra dan serius dan pertukaran ilmiah.

Program Siswazah

Pengenalan

Jabatan Sains Politik menawarkan program tersendiri yang selaras dengan tradisi Boston College , menumpukan pada soalan-soalan penting, praktikal dan teori. Program tuan dan kedoktoran adalah fleksibel untuk bidang dan kursus, dan mereka membenarkan pelajar belajar di jabatan lain dan di universiti lain di sekitar Boston.

Saiz kecil program-kira-kira lima hingga enam pelajar diterima masuk ke program doktoral setiap tahun-membolehkan perhatian peribadi dan hubungan rapat dengan fakulti. Kolloquia tidak formal dan pembentangan yang lebih formal menambah pesanan biasa pertukaran ilmiah, dan pelajar yang canggih mempunyai peluang untuk mengajar di bawah pengawasan fakulti.

Terdapat empat medan tradisional Sains Politik: Politik Amerika, Politik Perbandingan, Hubungan Antarabangsa, dan Teori Politik.

Dua puluh tiga profesor sepenuh masa - baik fakir muda dan kanan-mengajar di jabatan. Ini menghasilkan kepelbagaian pelbagai perkara dan pendekatan akademik.

Kebanyakan kursus siswazah adalah seminar di mana terdapat banyak tanggungjawab yang diberikan kepada pelajar untuk menganalisis bacaan, menyediakan persembahan bertulis dan lisan ke kelas, dan membimbing perbincangan. Ini adalah pengalaman yang kami umumkan dalam kursus kami, tetapi seminar, dengan 15 atau kurang pelajar, sangat sesuai untuk tujuan ini. Kelas-kelas kecil, yang memupuk bukan sahaja percakapan tetapi persatuan rapat di kalangan pelajar dan fakulti. Atmosfera tidak formal dan berkumpul. Sebagai komuniti akademik, kedua-dua pelajar siswazah dan fakulti memaparkan gabungan kebiasaan dan falsafah yang luar biasa dalam tradisi perdebatan mesra dan serius dan pertukaran ilmiah.

Program Doktor

Gambaran keseluruhan

Empat belas kursus (42-43 kredit) diperlukan untuk pelajar memasuki program ini tanpa kerja lepasan sebelumnya atau ijazah induk. Pelajar memilih tiga kursus setiap semester. Dari 14 kursus, tiga mungkin dalam kajian bebas dan dua (tidak lebih daripada satu semester) dalam kursus bukan siswazah. Secara amnya, pelajar siswazah yang mengambil kursus bukan siswazah perlu melakukan kerja tambahan di luar keperluan.

Pelajar yang memasuki program dengan ijazah sarjana akan mengambil sekurang-kurangnya sepuluh kursus (30 kredit), dua daripadanya mungkin dalam kajian bebas dan dua di peringkat sarjana. Bilangan kursus yang tepat yang diperlukan oleh pemegang ijazah sarjana akan bergantung terutamanya pada sejauh mana kerja sebelumnya mereka sepadan dengan keperluan kami.

Bermula

Persembahan kursus jabatan ini dianjurkan dalam empat bidang: Teori Politik, Politik Amerika, Politik Antarabangsa, dan Politik Perbandingan. Bidang ini disusun menjadi sub-bidang, seperti yang disenaraikan di bawah. Pelajar memilih satu bidang sebagai tumpuan utama mereka, bersama dengan satu medan kecil. Utama terdiri daripada lapan kursus dalam bidang tertentu, dengan persediaan dalam sekurang-kurangnya tiga sub-bidang (empat jika bidang utama adalah Teori Politik). Seorang kanak-kanak terdiri daripada empat kursus. Pelajar dikehendaki mengambil dua kursus tambahan; ini boleh diagihkan walau bagaimanapun pelajar memilih, dan mungkin juga diambil di jabatan lain. Kedua-dua kursus ini juga boleh digunakan untuk pilihan kecil kedua, yang terdiri daripada hanya dua kursus.

Di kedua-dua bidang utama dan kecil, budi bicara yang banyak akan ditinggalkan kepada pelajar mengenai pilihan kursus, tetapi para pelajar dapat bertanggungjawab atas ujian komprehensif untuk pengetahuan inti di lapangan serta untuk kursus sendiri mereka sendiri.

Politik Amerika
 • Institusi Politik Kebangsaan
 • Parti dan Pilihan Raya; Kumpulan Faedah; Pergerakan Sosial
 • Ekonomi Politik, Dasar Awam dan Pentadbiran
 • Dasar Luar Negara Amerika
 • Undang-undang perlembagaan
 • Pemikiran politik Amerika
 • Politik Negeri dan Bandar
Politik Antarabangsa
 • Sistem Antarabangsa
 • Ekonomi Politik Antarabangsa
 • Dasar Asing Perbandingan
Teori Politik
 • Teori Purba dan Abad Pertengahan
 • Teori Moden Awal: Machiavelli ke Montesquieu
 • Teori Moden Lewat: Rousseau ke Nietzsche
 • Teori Empirikal dan Kontemporari
 • Pemikiran politik Amerika
Politik Perbandingan
 • Pelajar boleh memilih untuk mengkhususkan di rantau tertentu atau menumpukan pada pendekatan tematik. Walau bagaimanapun, mereka dijangka menunjukkan kecekapan yang besar dalam kedua-dua pendekatan kepada Politika Perbandingan.
Hasil pembelajaran

Setelah selesai Ph.D. program, pelajar kami dijangka:

 • menunjukkan pengetahuan yang mendalam tentang dua bidang utama sains politik
 • mengajar kursus yang berkesan dalam dua bidang sains politik
 • menjalankan siasatan ilmiah asal dalam satu atau lebih sub-bidang sains politik
 • menerbitkan penemuan penyelidikan mereka sendiri dan menjamin kedudukan akademik atau profesional yang lain
 • mempunyai pemahaman yang baik tentang etika profesional yang betul dalam sains politik

Bantuan kewangan

Pembiayaan Jabatan

Pelajar kedoktoran biasanya diakui dengan bantuan kewangan dalam bentuk pembantu penyelidikan. Anugerah ini termasuk stipend kompetitif dan biasiswa sepenuh ke arah semua kursus yang berkaitan dengan program ini. Pelajar kedoktoran umumnya berkhidmat sebagai fakulti pengajar selepas tahun pertama. Pembiayaan boleh diperbaharui sehingga lima tahun kontinjen ke atas kemajuan yang memuaskan ke arah penyelesaian gelar.

Ph.D. Calon dijangka melanjutkan pelajaran secara sepenuh masa dan mengekalkan kemajuan yang memuaskan ke arah memenuhi syarat gelar.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Robert J. Morrissey College of Arts and Sciences fosters the rigorous intellectual development and the religious, ethical, and personal growth of its students. Morrissey College faculty and studen ... Baca lebih lanjut

The Robert J. Morrissey College of Arts and Sciences fosters the rigorous intellectual development and the religious, ethical, and personal growth of its students. Morrissey College faculty and students directly engage the world’s most pressing problems, using their gifts to enhance the common good. Baca Ringkas