Ph.D. dalam Seni Bina

Umum

Penerangan Program

Ph.D. program pengajian Seni Bina di Fakulti Seni Bina Universiti Teknologi Slovakia di Bratislava mencerminkan penyelidikan dan orientasi seni yang terkini dan membolehkan anda memperbaiki profil individu anda, dengan fokus pada penerokaan teori dan saintifik. Kajian ini memupuk keupayaan anda untuk bekerja secara kreatif dan bebas berdasarkan projek-projek teori, penyelidikan & pembangunan (R & D) atau seni artistik, dan untuk menganalisis dan menyelesaikan masalah-masalah yang mencabar di bidang kajian masing-masing. Ia juga menyediakan anda bagaimana untuk mewujudkan R & D kreatif atau amalan artistik anda sendiri.

Program Seni bina mengendalikan penyelidikan teoritikal seni bina, kaedah reka bentuk eksperimen, penyelidikan tipologi seni bina, penilaian alam sekitar, kemapanan dalam seni bina, historiografi dan kritikan seni bina.

Antara topik yang diliputi meliputi Makmal Penyelaras Tubuh, teknologi baru (realiti ditambah dan maya, proses reka bentuk generatif berdasarkan penggunaan perisian baru) kepada seni bina lestari dan pemulihan monumen tertentu dan banyak topik kontemporari dan berwawasan lain yang berkaitan dengan seni bina. Universiti Sains Park, terletak di Fakulti Seni Bina, mewujudkan platform bagi pembuatan produk dan dilengkapi dengan teknologi baru seperti laser, pemesinan CNC, pencetak 3D, dan lain-lain yang boleh digunakan untuk penyelidikan yang luas.

Jurnal ilmiah fakulti sendiri ALFA menyediakan peluang yang baik untuk menerbitkan karya penyelidikan anda bersama-sama dengan penyelidik tempatan dan antarabangsa yang lain. Sebagai Ph.D. penyelidik, anda boleh bekerja secara bebas dalam disertasi anda, bagaimanapun, anda akan mempunyai tutor individu sekiranya anda memerlukan nasihat dan perundingan. Idealnya, pasukan penyelidikan terdiri daripada tutor dan Ph.D. pelajar bekerja pada projek-projek tertentu, disokong oleh dana dan geran yang membolehkan kerjasama lebih intensif dengan institusi rakan antarabangsa. Anda juga akan mempunyai kemungkinan untuk memohon latihan melalui beberapa skim yang berkaitan. Sebagai contoh, program Erasmus Plus membolehkan atau anda memilih, mengatur dan mengurus latihan dalam apa jua institusi atau syarikat di dunia. Latihan semacam ini juga dianggap sebagai sebahagian daripada kajian ini.

Sebagai seorang siswazah, anda boleh bekerja di bidang penyelidikan dan pendidikan, perundingan kerajaan atau komunal. Anda juga boleh menjadi anggota biasa kakitangan fakulti dan meneruskan penyelidikan lanjut dalam bidang seni bina. Anda boleh meneruskan kerja anda dengan rakan-rakan antarabangsa dalam projek-projek penyelidikan antarabangsa dan memberikan kuliah khusus.

architecture, house, 3d

foto oleh Giovanni_cg / pixabay

Tarikh tutup permohonan

Mei 2020 (maklumat permintaan)

Yuran tuisyen

Pelajar yang belajar dalam bahasa Inggeris

  • Pengajian sepenuh masa: 3,500 € setahun
  • Bentuk pembelajaran luar: 2,400 € setahun

Nota 1: Sekiranya lanjutan kajian melebihi panjang pengajian standard, pelajar asing yang belajar sambilan dalam bahasa Inggeris perlu membayar yuran, bergantung kepada sama ada pelajar itu adalah warganegara Negara Anggota Kesatuan Eropah atau negara yang menjadi pihak kepada Perjanjian di Kawasan Ekonomi Eropah dan Switzerland atau tidak, dari 1600 € hingga 2400 € / tahun.)
Nota 2: Yuran Pengajian yang dikaitkan dengan Pengajian di Universiti Teknologi Slovakia di Bratislava untuk Tahun Akademik 2016-2017 - Kata-kata lengkap Arahan Rektor No 3/2019-SR Tuisyen dan Yuran Berkaitan Pengajian di STU untuk Tahun Akademik 2020 -2021 dikeluarkan pada 10 September 2019 (selepas ini dirujuk sebagai "Arahan")
Bayaran adalah tertakluk kepada perubahan. Untuk bayaran sebenar, sila semak laman web STU.

Pautan: http://www.stuba.sk/english/degree-students/legislation.html?page_id=2021

Mengenai Sekolah

Mengapa Fakulti Seni Bina STU di Bratislava?

Fakulti Seni Bina adalah salah satu daripada tujuh fakultas di Universiti Teknologi Slovakia di Bratislava (selepas ini disingkat STU, dari Slovak "Slovenská technická univerzita"). Ia adalah sekolah seni bina terbesar dan tertua di Slovakia; permulaan pendidikan seni bina bermula pada tahun akademik 1946/1947 dan dikaitkan dengan bidang kajian yang dipanggil Kejuruteraan Awam.

Fakulti Seni Bina hari ini adalah institusi yang kreatif dan berdaya saing dengan kakitangan yang berfikiran terbuka dan berjaya memanfaatkan kemungkinan kerjasama antarabangsa dalam penyelidikan dan pendidikan. Terutama melalui program mobiliti Erasmus Plus, fakulti menawarkan kemungkinan pertukaran dengan lebih daripada 50 institusi rakan kongsi di seluruh Eropah. Setiap tahun puluhan pelajar Fakulti Seni Bina belajar di luar negeri serta pelajar antarabangsa tiba di Fakulti Seni Bina. Pada masa yang sama, 29 pelajar antarabangsa datang untuk belajar di Fakulti Seni Bina.

Pensyarah di Fakulti Seni Bina adalah personaliti cemerlang yang bukan sahaja guru dan penyelidik; kebanyakannya adalah arkitek pengamal aktif, perancang bandar atau pereka industri / produk dan grafik / jenama. Hadiah dan anugerah yang diperoleh, serta pengiktirafan dan hubungan yang merentasi sempadan Slovakia, adalah bukti terbaik kualiti mereka.

Selain daripada pakar kebangsaan, FA STU juga telah menjemput melawat pensyarah dari luar negara: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Arkib Zaha Hadid ) hanya beberapa pakar luar negeri dan personaliti senibina kontemporari yang telah melawat Fakulti setakat ini. Penglibatan antarabangsa Fakulti digambarkan oleh keahlian dalam organisasi antarabangsa dan penyertaan dalam projek multinasional di Slovakia dan di luar negara.

Sebagai salah satu metropolis terkecil di Eropah Tengah dan Barat, bandar Bratislava yang meriah merupakan tempat yang memberi inspirasi dan pada masa yang sama untuk pelajar antarabangsa dan pelancong. Terima kasih kepada lokasi geografinya di Eropah tengah, ia adalah pintu masuk ke Eropah. Anda akan menikmati kedekatannya dengan Vienna, Budapest, Prague dengan sambungan trafik yang sempurna. Sejarah bersama dan jarak dekat adalah perkara biasa dengan ibu kota ini dan menyediakan banyak peluang untuk pengalaman budaya, sosial dan perjalanan. Sambungan bas dan keretapi yang hebat dari Bratislava serta akses mudah ke lapangan terbang Bratislava dan Vienna menawarkan sambungan murah ke destinasi utama Eropah.

Apa yang kita lakukan dan bagaimana?

Jika anda sedang mencari sekolah seni bina terbesar dan tertua di Slovakia, dengan Fakulti Seni Bina sebagai bahagian penting dari Universiti Teknologi Slovakia di Bratislava, anda akan tiba di tempat yang betul.

Anda boleh belajar di sini Reka Bentuk Seni Reka Bentuk Dan Perancangan Bandar, Perindustrian dan Produk. Watak kajian ini telah menentukan strategi pendidikan dasar Fakulti, khususnya fokusnya pada perkembangan kreativiti pelajar dan pemikiran kritikal serta keupayaan mereka untuk bertindak balas terhadap cabaran masa depan yang tidak dapat diprediksi yang mana setiap graduan masih belum temui. Pembelajaran berasaskan projek yang diketuai oleh pakar-pakar dengan akademik serta latar belakang profesional dan projek-projek yang diselaraskan dalam kerjasama yang ketat dengan amalan menyediakan pengalaman simulasi "hidup nyata" yang setia.

Fakulti Seni Bina juga menawarkan kemungkinan kerja yang difokuskan di Pusat Pendidikan dan Penyelidikan yang khusus di tengah-tengah kota Warisan Budaya UNESCO Banská Štiavnica. Di dalam rumah bersejarah yang asli (sebenarnya dipulihkan oleh para pelajar), Fakulti boleh menampung sehingga 30 pelajar dan 10 orang kakitangan semasa bengkel atau kursus khusus sepanjang tahun.

Apabila semakin dekat dengan latihan, pelajar digalakkan mengambil bahagian dalam pelbagai pertandingan tempatan dan antarabangsa. Kualiti sekolah terutamanya disahkan oleh pencapaian pelajar. Fakulti Seni Bina boleh berbangga dengan kejayaan pelajar-pelajar dalam pelbagai pertandingan seni bina dan seni bina-bandar dan reka bentuk tempatan dan antarabangsa (misalnya Anugerah Inspireli, Xella, Isover, hadiah kebangsaan untuk reka bentuk, ABF Slovakia untuk kerja sarjana muda terbaik, hadiah lacko untuk kerja diploma yang terbaik) dan lain-lain lagi.

Dengan minda yang sedemikian, kami menyasarkan penyediaan kompleks pelajar kami dalam bidang kemahiran keras serta kemahiran lembut dalam konteks Industri 4.0 yang akan datang.

Walau bagaimanapun, pendidikan yang baik tidak mencukupi. Kami berusaha untuk mewujudkan komuniti di tempat pertama. Fakulti Seni Bina menyediakan kehidupan sosial, penyelidikan, akademik dan sukan yang kaya. Kami mempunyai tradisi yang panjang dalam menganjurkan acara awam terbesar kami - Malam Senibina dan Reka Bentuk. Banyak acara disediakan untuk pelajar oleh pelajar - contohnya, Manifest (tahun pertama kami mendapat sambutan hangat oleh rakan-rakan baru mereka). Diikuti oleh hari-hari terbuka, pameran pelajar serta profesional yang mempamerkan kerja mereka, hujung meja tenis meja, dan lain-lain dan berakhir dengan banyak seni bina, reka bentuk, festival seni dan pasaran tempatan (seperti Pasar Bandar), Fakulti Seni Bina menikmati mereka kehadiran kerana lokasinya yang strategik berdekatan dengan pusat bandar Bratislava.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architect ... Baca lebih lanjut

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Baca Ringkas