Ph.D. dalam Mesin dan Peralatan, Rekabentuk Mesin dan Peralatan

Program pengajian doktoral Machines and Equipment Design difokuskan pada projek sains dan penyelidikan bebas dalam bidang rekabentuk mesin dan peralatan. Matlamatnya adalah untuk melahirkan graduan yang berpendidikan tinggi dan kreatif yang mampu mengambil bahagian dalam aktiviti saintifik, penyelidikan dan profesional. Ph.D. calon melanjutkan dan memperluas pengetahuan mereka tentang matematik, fizik dan sains gunaan dalam asas teori disiplin kajian untuk dapat berjaya dalam penyelesaian tugas dalam bidang pembangunan dan reka bentuk, pemodelan dan simulasi operasi dan reka bentuk dan prestasi eksperimen .117782_laboratory_guy.jpg

Para siswazah dapat secara bebas menggunakan kemahiran yang dikuasai dan pengetahuan teori yang tinggi yang diberikan dalam kuliah dan diperolehi melalui kaedah pembelajaran moden, contohnya perhitungan dan eksperimen, untuk menyelesaikan masalah tertentu di kawasan terpilih reka bentuk bahagian dan mekanisme mesin, pengangkutan beroda, pengendalian mesin, mesin kerja dan pemasangan, enjin pembakaran omboh, mesin pembuatan kaca dan robotik, mesin tekstil dan mesin untuk pengeluaran nanofibres, peralatan untuk teknologi haba dan untuk diagnostik teknikal, dan lain-lain. kaedah dalam bidang reka bentuk mesin dan peralatan dan mampu analisis, penilaian, dan sintesis kritis, dengan itu dapat membincangkan hasil penyiasatan mereka dan memperluas jumlah pengetahuan terkini dengan cara profesional yang bernilai menerbitkan dan berkongsi dengan ahli komuniti profesional yang lain di negara mereka dan di luar negara.

Setelah tamat program pengajian, graduan akan berjaya dalam kedudukan ahli pasukan penyelidikan dalam bidang penyelidikan teoretikal dan penerapan atau sebagai pakar dalam pasukan pusat pembangunan perindustrian dan institusi penyelidikan utama yang memberi tumpuan kepada sesuatu bidang tertentu. Oleh kerana pengetahuan dan pendekatan profesional yang mendalam mereka, mereka juga akan berjaya dalam konteks yang lebih luas sebagai pensyarah institusi pendidikan tinggi.

Škoda Auto Ph.D. Program

Ph.D. calon di TUL layak memohon penyertaan dalam Škoda Auto Ph.D. program atau mereka boleh menulis tesis mereka mengenai topik yang ditawarkan oleh syarikat.117786_mechatronics.jpg

Fakta Utama

 • FAKULTI: Fakulti Kejuruteraan Mekanikal
 • BAHASA ARAHAN: Bahasa Inggeris
 • KELAYAKAN:
  • Pendidikan tertiari yang diiktiraf (ijazah Sarjana) seperti yang ditetapkan oleh Akta No 49/2009, Coll. (tidak perlu pemohon dari Slovakia, Poland, Hungary, Jerman, dan Slovenia).
  • Pintu masuk peperiksaan
 • DURATION: 4 tahun
 • YEAR FEE / ACADEMIC: USD 2000
 • YURAN PERMOHONAN: CZK 500 / USD 25
 • APLIKASI DEADLINE: 31 Januari, 31 Ogos
Program diajar dalam:
 • English

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh Technical University of Liberec »

Tarikh Akhir Kemaskini Julai 8, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
2,000 USD
TAHUN / TAHUN AKADEMIK
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date