Ph.D. dalam Kewangan dan Perbankan

Umum

Penerangan Program

Kadir Has University Doktor Falsafah Kewangan dan Perbankan Kadir Has University (Ph.D.) Program menghidangkan individu yang berminat untuk mengikuti kerjaya dalam bidang kewangan sama ada sebagai akademik di universiti atau sebagai profesional dalam institusi dan organisasi sektor kewangan. Memandangkan nilai masa, pelajar mesti memilih kursus mengikut pengkhususan yang mereka berusaha mencapai manfaat maksimum dalam usaha penyelidikan dan tesis mereka. Program ini terdiri daripada kursus-kursus wajib bersama-sama dengan kursus-kursus utama dan bidang pilihan terbuka. Kursus pilihan utama bidang adalah yang ditandai dengan kod kursus FB, sedangkan kursus pilihan terbuka adalah bidang yang ditawarkan oleh bidang utama lain dari Kadir Has University 's School of Graduate Studies. Sejajar dengan itu, pelajar juga boleh mendaftarkan kursus-kursus siswazah dalam bidang berkaitan seperti ekonomi, undang-undang, pengurusan perniagaan, komunikasi, kejuruteraan, dan sistem maklumat pengurusan. Selepas berjaya menyelesaikan kerja kursus, pelajar mesti lulus peperiksaan kelayakan program dan kemudian menjalankan penyelidikan tesis ke arah Ph.D. tesis yang berakhir dengan pembelaan dan kelulusan tesis yang berjaya.

Peraturan dan peraturan mengenai penerimaan program, kerja kursus dan tesis tahap kerja program dan perkara-perkara lain yang relevan dapat dilihat pada pautan program siswazah dari halaman web Kadir Has University .

Bahasa pengajaran, pendidikan dan karya tesis adalah bahasa Inggeris.

Masa pengajaran kursus disesuaikan dengan keperluan profesional yang bekerja.


Ciri khas KHAS Kewangan dan Perbankan Ph.D. Program

Fakulti Kewangan dan Perbankan Ph.D. Program terdiri daripada ahli akademik yang berwibawa yang mengikuti perkembangan global dan domestik dalam bidang mereka dengan teliti. Sebagai tambahan kepada kursus mengajar dan menjalankan aktiviti akademik lain dalam program ini, kakitangan fakulti juga menganjurkan panel, seminar, dan persidangan mengenai isu-isu ekonomi dan kewangan utama. Oleh itu, arahan teori bagi program ini diperkayakan dengan contoh dan aktiviti berorientasikan dunia.

Kadir Has University perpustakaan dan pangkalan data elektronik yang semakin berkembang di Kadir Has University menyediakan akses kepada pelbagai buku, terbitan berkala, dan maklumat yang berkaitan.

Graduan program memperoleh pengajaran terkini dalam bidang kewangan dan perbankan seperti ekonomi kewangan, institusi kewangan dan pasaran, teori dan dasar perbankan, ekonomi pengurusan, sistem kewangan / kewangan antarabangsa, pengurusan risiko kewangan dan pemodelan kewangan . Bagi mereka yang berminat, program ini menawarkan kursus dalam kewangan kuantitatif, kebarangkalian, proses stokastik, dan statistik juga.

Bahan kursus dalam bahasa Inggeris adalah dalam bahasa Inggeris, dengan itu menyediakan pelajar mengakses maklumat kursus paling terkini untuk seluruh dunia. Ini membantu mereka bersaing dengan lebih baik di pasaran global yang semakin ramai untuk pakar kewangan.

Graduan program berjaya bekerja di pelbagai institusi swasta dan awam seperti firma perbankan, syarikat, dana pelaburan, organisasi negara, dan majoriti metropolitan, serta institusi pengajian tinggi, universiti dan pusat penyelidikan.

Maklumat mengenai Institusi

Kewangan dan Perbankan Ph.D. Program ini ditubuhkan pada tahun 2009 di Sekolah Siswazah Sains Sosial dan mula menerima pelajar dalam tahun akademik 2009-2010.

Kelayakan dianugerahkan / Tahap Kelayakan

Para pelajar yang berjaya menyempurnakan program ini dianugerahkan Ph.D. ijazah (Tahap 7) dalam Kewangan dan Perbankan Ph.D.

Syarat Kemasukan

Calon dengan diploma dari program sarjana muda 4 tahun dalam pelbagai bidang boleh memohon kepada Kewangan dan Perbankan Ph.D. Mereka yang memohon program dengan pilihan tesis mestilah mempunyai 55 mata minimum dari ALES. Skor ALES tidak diperlukan oleh mereka yang memohon kepada pilihan bukan tesis. Untuk maklumat terperinci, sila lihat: - Peraturan Program Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana Muda Kadir Has University - Peraturan Pendidikan Siswazah di Kadir Has University Terdapat prosedur dan keperluan yang berlainan bagi permohonan warga asing. Sila semak - Panduan Pelajar Antarabangsa.

Pengiktirafan Pembelajaran Terdahulu

Mereka pelajar yang berjaya menyelesaikan sekurang-kurangnya satu semester dalam program lain dari sekolah siswazah atau universiti lain boleh diterima melalui pemindahan. Syarat-syarat untuk pemindahan ditentukan oleh Senat Universiti. Pelajar sepatutnya telah menyelesaikan kursus sekurang-kurangnya 6 kredit / jam dan harus mendapat markah purata 2.50 / 4.0 mata. Kursus-kursus yang akan dikreditkan untuk Kewangan dan Perbankan Ph.D. antara kursus yang diambil oleh pelajar dalam program lain akan diputuskan atas cadangan Kewangan dan Perbankan Ph.D. dan keputusan akhir diambil di Lembaga Eksekutif Sekolah Siswazah Sains Sosial. Sekiranya pelajar-pelajar khas dalam bidang yang sama dimasukkan ke dalam Kewangan dan Perbankan Ph.D., kursus-kursus yang dikreditkan akan diputuskan atas cadangan Kewangan dan Perbankan Ph.D. Program dan keputusan muktamad diambil di Lembaga Eksekutif Sekolah Siswazah Sains Sosial. Untuk maklumat terperinci sila lihat: - Peraturan untuk Program Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana Muda Kadir Has University - Peraturan untuk Pendidikan Siswazah di Kadir Has University Terdapat prosedur dan keperluan yang berlainan bagi permohonan warga asing. Sila, semak: - Panduan Pelajar Antarabangsa.

Keperluan Pengijazahan

Untuk lulus dari Program dengan pilihan tesis, pelajar harus mempunyai sekurang-kurangnya 3.00 lebih dari 4.00 Cum. IPK, harus berjaya menyelesaikan semua kursus wajib dan bilangan kursus elektif yang diperlukan, dan tesisnya mesti diterima oleh lembaga pemeriksaan tesis selepas pertahanannya. Untuk lulus dari Program pilihan bukan tesis, pelajar harus mempunyai sekurang-kurangnya 3.00 lebih dari 4.00 Cum. IPK, sepatutnya berjaya menyelesaikan semua kursus wajib, dan kursus elektif yang diperlukan, dan projeknya hendaklah diluluskan oleh penasihatnya.

Takrif Program

Tujuan Program PhD dalam bidang Kewangan dan Perbankan adalah untuk mewujudkan persekitaran akademik yang kondusif untuk menyediakan individu yang setaraf dengan standard antarabangsa dalam bidang ini. Ia adalah program yang fleksibel yang membolehkan calon dari latar belakang sains sosial atau teknikal untuk meningkatkan pembentukan profesional dan akademik mereka dalam rangka kerja multidisiplin. Oleh itu, sebagai tambahan kepada kursus perbankan dan kewangan mandatori, pelajar boleh mengikuti kursus elektif yang ditawarkan oleh program siswazah yang berkaitan seperti ekonomi, kejuruteraan kewangan, undang-undang atau hubungan antarabangsa. Terdapat lintang yang hebat dalam memilih topik untuk PhD Thesis.

Hasil Program

 1. Menguasai konsep kewangan asas seperti nilai masa wang, hubungan risiko-pulangan. Mendapatkan latar belakang teori yang diperlukan untuk memahami dan menyelesaikan masalah kewangan dan perbankan.
 2. Menguasai konsep asas kewangan seperti nilai masa wang, hubungan pulangan risiko, pada tahap membuat sumbangan ke lapangan. Mendapatkan latar belakang teori yang diperlukan untuk memahami dan menyelesaikan masalah kewangan dan perbankan dan membuat sumbangan teoritikal.
 3. Keupayaan untuk menganalisis dan menyelesaikan masalah secara kreatif dan inovatif dalam bidang perbankan dan kewangan di peringkat perusahaan, sektor, makro dan global dalam gaya ekonomi dan kewangan.
 4. Keupayaan untuk menganalisis masalah yang dihadapi dalam bidang perbankan dan kewangan di peringkat perusahaan, sektor, makro dan global dalam keadaan ekonomi dan kewangan.
 5. Belajar dan memperoleh keupayaan untuk menyumbang kepada pengetahuan sejarah, teori dan praktikal mengenai institusi kewangan dan pasaran.
 6. Memperoleh pengetahuan sejarah, teori dan praktikal terperinci mengenai institusi kewangan dan pasaran.
 7. Secara kritis dan kreatif menilai peranan dan kepentingan faktor-faktor sosial, peraturan dan politik bagi industri perbankan dan kewangan dari sudut pandang praktikal dan teori dan keupayaan untuk membuat cadangan untuk penambahbaikan.
 8. Menilai peranan dan kepentingan faktor sosial, peraturan dan politik bagi industri perbankan dan kewangan dari segi praktikal dan teori.
 9. Belajar mengenai aspek pasaran kewangan global dan hubungan mereka dengan hal ehwal antarabangsa.
 10. Belajar mengenai aspek global pasaran kewangan dan hubungan mereka dengan hal ehwal antarabangsa dengan terperinci penuh mereka dan pada tahap membuat sumbangan kepada pengetahuan yang sedia ada.
 11. Belajar dan memperoleh keupayaan untuk menggunakan prinsip dan kaedah teori ekonomi kewangan termasuk pengurusan portfolio, kewangan korporat, dan sub-bidang lain.
 12. Belajar dan mendapatkan keupayaan untuk memohon dan membangunkan prinsip dan kaedah teori ekonomi kewangan termasuk pengurusan portfolio, kewangan korporat, dan sub-bidang lain.
 13. Keupayaan untuk menganalisis dan mensintesis data kewangan dan ekonomi. Keupayaan untuk mengemukakan penemuan penyelidikan dalam format bertulis dan lisan. Keupayaan untuk berfungsi sebagai ahli pasukan serta pemimpin dalam pengaturan perniagaan.
 14. Memperolehi keupayaan analisis mendalam dan kreatif, sintesis dan penggunaan data kewangan dan ekonomi.
 15. Keupayaan untuk membentangkan, membincangkan dan mempertahankan penemuan penyelidikan dalam format bertulis dan lisan dalam tetapan akademik dan perniagaan.
 16. Keupayaan berfungsi sebagai ahli pasukan serta pemimpin dan memberikan perspektif baru dalam persekitaran perniagaan dan akademik.

Profil Profesional Graduan

Graduan program boleh mengejar kerjaya profesional atau akademik mereka. Tambahan pula, mereka boleh meletakkan modal insan mereka yang merupakan hasil daripada pengetahuan terdahulu mereka dan apa yang mereka perolehi dalam Program PhD Kewangan dan Perbankan menjadi penggunaan yang produktif dalam sektor swasta atau awam.

Soal Selidik Penilaian

Tinjauan Kepuasan Ukur Pengamatan Tinjauan Penilaian Kursus dan Fakulti Ahli Ukur

Kerjasama Antarabangsa

Semua Erasmus dan perjanjian kerjasama antarabangsa lain Kadir Has University yang melibatkan pendidikan tinggi dan penyelidikan di peringkat siswazah memohon Program Kewangan dan Perbankan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and ... Baca lebih lanjut

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and Fine Arts, as well as its several vocational schools, is dedicated to becoming a leader in educational and cultural fields in Turkey, as well as establishing itself as an international center for research and scientific development. Baca Ringkas