Ph.D. dalam Kejuruteraan - Pendidikan Kejuruteraan dan Penekanan Amalan Transformatif

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Dalam dunia yang berkaitan secara global dan cepat berubah, jurutera perlu bekerja di seluruh sempadan negara, domain, dan disiplin untuk menangani cabaran sosio-teknikal yang kompleks. Untuk menanggung sepenuhnya tanggungjawab profesion kejuruteraan ini, kita mesti mengubah cara kejuruteraan pelajar dididik di peringkat sarjana dan juga melengkapkan jurutera masa depan di peringkat siswazah dengan kemahiran dan orientasi untuk menjadi spanduk sempadan dan pemimpin perubahan. Bidang penekanan Kejuruteraan Pendidikan dan Amalan Transformatif menangani cabaran-cabaran yang berkaitan dengan novel, interdisipliner Ph.D. program.

117983_FTSY.jpg

Kawasan penekanan ini dalam Ph.D. dalam Kejuruteraan menyediakan graduan untuk amalan dan aplikasi akademik yang luas di persimpangan sistem manusia dan teknikal. Melalui kaedah penyelidikan sosial yang inovatif, pengetahuan tentang pembangunan manusia, dan alat untuk perubahan positif yang tertanam dalam konteks kecekapan teknikal yang mendalam, graduan dapat menyediakan kepimpinan transformatif dalam pelbagai pengaturan pendidikan, teknikal, dan organisasi. Setelah tamat pengajian, pelajar akan dapat menggunakan set kemahiran unik mereka untuk pelbagai konteks, termasuk persekitaran pendidikan formal dan informal, amalan kejuruteraan, organisasi pembelajaran, keusahawanan sosial, penemuan pelanggan, kepimpinan dan dasar.

Pendidikan Kejuruteraan dan Amalan Transformatif membina kekuatan disiplin dalam penyelidikan pendidikan kejuruteraan, bidang interdisipliner menawarkan kursus lepasan yang luas di universiti seni liberal utama, dan konteks teknikal yang tertanam dalam misi pendidikan dan penyelidikan inovatif Kolej Kejuruteraan kami. Penataan unik ini menyediakan pelajar dengan akses kepada pelbagai kandungan, kepelbagaian kepakaran fakulti dan tetapan aplikasi yang pelbagai sebagai asas untuk membentuk program pengajaran dan penyelidikan masing-masing individu.

Bidang penekanan terdiri daripada dua Pathways lebar yang membingkai pembangunan fleksibel dan konteks yang bersesuaian dengan rancangan kajian dan penyelidikan individu.

 • Pendidikan Kejuruteraan memberi tumpuan kepada proses kompleks yang menyokong pembelajaran dan sosialisasi profesional para jurutera merentas k melalui spektrum kelabu. Bidang kepentingan termasuk, tetapi tidak terhad kepada, soal pengajaran dan pembelajaran di universiti, k-kelabu, dan tetapan tidak rasmi; pembangunan kecekapan teknikal dan sifat profesional yang luas seperti kreativiti, empati, dan penalaran etika; penggunaan teknologi inovatif dalam pendidikan; dan isu-isu yang kurang jelas dan inklusif dalam bidang kejuruteraan.
 • Amalan Transformatif memberi tumpuan kepada penyiasatan dan pemahaman kejuruteraan yang diketahui dan dilakukan dalam tetapan amalan kejuruteraan kontemporari. Bidang penyiasatan merangkumi, tetapi tidak terhad kepada kerja kejuruteraan di persimpangan amalan organisasi, domain disiplin, dan perkembangan teknologi terkini; pembangunan profesional dalam ruang antara disiplin dan antara profesional; dan kerjasama, inovasi dan integrasi silang domain yang mencirikan kerja kejuruteraan dalam konteks abad ke-21, cabaran besar.

Kemasukan ke Penekanan

Pelajar yang memegang ijazah BS atau MS dalam kejuruteraan dari program akreditasi ABET atau BS atau MS dalam bidang yang berkaitan dari institusi yang diiktiraf dijemput untuk memohon kemasukan.

Kemasukan ke Pengajian Siswazah

Pelajar yang memegang ijazah BS atau MS dalam kejuruteraan dari program akreditasi ABET atau BS atau MS dalam bidang yang berkaitan dari institusi yang diiktiraf dijemput untuk memohon kemasukan kepada tuan atau program doktoral. Pelajar tidak mempunyai ijazah kejuruteraan BS yang terakreditasi ABET tetapi mempunyai ijazah dalam matematik atau sains fizikal / biologi atau disiplin lain mungkin diminta untuk mengambil kursus kursus tambahan untuk menyediakan mereka secukupnya untuk kajian kejuruteraan tertentu mereka.

Keperluan dasar untuk dipertimbangkan untuk kemasukan ke Program Siswazah Kejuruteraan Kejuruteraan disenaraikan di bawah. Program ijazah khusus dan bidang penekanan boleh menambahkan syarat tambahan:

 • Penyempurnaan BS dan MS (untuk pemohon Ph.D.) dengan IPK minimum 3.00 (dari 4.00) dari program atau program yang diiktiraf ABET dalam bidang berkaitan. IPK purata siswazah dan IPK siswazah yang baru diterima adalah 3.4 dan 3.6 masing-masing.
 • Penyerahan Permohonan Sekolah Siswazah UGA dalam talian dan penyerahan:
  • Transkrip akademik sarjana dan lulusan rasmi.
  • Penyataan tujuan.
  • Tiga surat cadangan.
  • CV atau resume.
  • Peperiksaan Rekod Siswazah Umum (GRE). Skor purata GRE kuantitatif pelajar baru yang diterima berhampiran persentil ke-80. Pemohon yang memegang ijazah UGA boleh mengetepikan keperluan ini jika mereka memenuhi keperluan IPK dan keperluan penyelidikan sarjana muda.
  • TOEFL diperlukan untuk pelajar antarabangsa yang bahasa ibunda bukan bahasa Inggeris.
 • Keperluan tambahan mungkin terpakai untuk kemasukan ke MS dan Ph.D yang khusus disiplin. Program dan Tempat Penekanan yang ditawarkan melalui sekolah-sekolah Kolej.

117981_CMB.jpg

Keperluan

Calon untuk Ph.D. ijazah dengan penekanan dalam Pendidikan Kejuruteraan dan Amalan Transformatif dijangka memperoleh kemahiran, pengetahuan, dan orientasi yang membolehkan mereka membuat sumbangan kreatif dan asli kepada disiplin mereka di peringkat kebangsaan atau antarabangsa. Falsafah bidang penekanan didasarkan pada kepelbagaian kemungkinan Pathways yang bergantung pada agensi dan inisiatif pelajar dalam mencari kerja kursus yang relevan dan kepakaran fakulti interdisipliner untuk menyokong trajektori penyelidikan mereka yang dipilih.

Keperluan untuk bidang penekanan termasuk sekurang-kurangnya 73 jam kredit dalam program pengajian pelajar melebihi ijazah BS seperti berikut:

 • Kursus kawasan fokus (6 setiap kawasan) * 18
 • Kerja kursus elektif * 18
 • Seminar Siswazah 1
 • Penyelidikan doktoral (9000 atau 9010) 33
 • Disertasi doktor (9300) 3

* Sepanjang kursus terpilih, minimum 16 jam 8000 atau 9000 peringkat kursus dan tambahan 4 jam kursus terbuka untuk hanya pelajar siswazah diperlukan.

Ijazah tesis dari universiti terakreditasi boleh diterima sehingga 30 jam kredit, yang mana sekurang-kurangnya 42 jam kerja kredit yang diluluskan, penyelidikan dan disertasi melebihi ijazah MS diperlukan seperti berikut:

 • Kursus kawasan fokus (3 setiap kawasan) * 9
 • Kerja Kursus Elektif * 6
 • Seminar Siswazah 1
 • Penyelidikan doktoral (9000 atau 9010) 23
 • Disertasi doktor (9300) 3

* Sepanjang kursus yang dipilih, minimum 15 jam kursus 8000 atau 9000 diperlukan.

Kerja kursus

Tawaran kursus yang disyorkan dianjurkan dalam tiga bidang tumpuan. Program pengajian individu akan dibangunkan secara bersama antara pelajar dan profesor utama mereka (lihat Senarai Kursus dengan contoh kursus di setiap kawasan tumpuan).

Teras Pendidikan Kejuruteraan

Kursus pendidikan kejuruteraan teras memberikan pemahaman tentang landskap disiplin yang berkaitan secara global ini. Tawaran kursus individu memberi tumpuan kepada teori-teori pembelajaran dan pembangunan manusia dalam kejuruteraan; isu kontemporari dalam pembentukan kejuruteraan; dan kaedah penyelidikan dan penilaian dalam bidang kejuruteraan dan amalan kejuruteraan.

Kaedah Siasatan Sosial dan Pendidikan

Kursus kaedah penyelidikan merangkumi penawaran luas kursus di seluruh Universiti Georgia, termasuk Kolej Pendidikan. Selaras dengan projek penyelidikan pelajar, kursus ini boleh terdiri daripada penawaran dalam bidang kaedah kualitatif, kuantitatif, atau campuran.

Permohonan dan Konteks

Pemilihan kursus dalam bidang Aplikasi dan Konteks menarik secara menyeluruh tawaran kursus siswazah dalam bidang teknikal dan bukan teknikal yang menyediakan kandungan, teori, atau kaedah tertentu untuk menyokong dan mengetengahkan trajektori penyelidikan pilihan pelajar.

Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Understanding that 21st century engineers require more than technical knowledge, we equip students with an understanding of the social and economic impact of their work, the ability to communicate the ... Baca lebih lanjut

Understanding that 21st century engineers require more than technical knowledge, we equip students with an understanding of the social and economic impact of their work, the ability to communicate their ideas to a wide variety of people, the ability to work effectively in teams, and the skills to provide leadership in solving society’s grand challenges. Baca Ringkas