Ph.D. dalam Kejuruteraan Elektrik

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Kajian doktor

Graduan program ijazah sarjana yang sama mempunyai peluang untuk mengembangkan pengetahuan mereka dalam pengajian kedoktoran di Fakultas Teknik Elektrik di Universiti Bohemia Barat di Pilsen. Ijazah ini adalah peringkat ketiga, tertinggi dalam pengajian universiti, ia adalah sepenuh masa dan panjang standardnya ialah 4 tahun (tempoh maksimum pengajian adalah 6 tahun).

Kajian ini ditadbir oleh Peraturan Kajian dan Pemeriksaan Universiti Bohemia Barat di Pilsen. Setiap pelajar mempunyai rancangan pembelajaran individu dan diketuai oleh seorang penyelia yang mana pelajarnya telah memohon dengan topik penyelidikan doktoral. Pelajar dalam bentuk pengajian sepenuh masa disediakan dengan biasiswa.

Peperiksaan kedoktoran negeri diluluskan semasa belajar tidak lebih dari dua tahun selepas permulaan program. Kajian ini selesai dengan mempertahankan disertasi. Graduan pengajian diberikan gelar akademik "Doktor" (disingkat sebagai "Ph.D." yang diberikan di belakang nama). Semua kursus kedoktoran juga boleh dipelajari dalam bahasa Inggeris di FEL di Pilsen.

122597__MG_5218_rets_vyrezobnoveny_text_en.jpg

Kami menawarkan cawangan berikut dalam program pengajian "Kejuruteraan Elektrik dan Informatika" (EaI):

  • Kejuruteraan Kuasa Elektrik (DEEN) - sepenuh masa
  • Elektronik (DELN) - sepenuh masa
  • Kejuruteraan Elektrik (DELT) - sepenuh masa

5 sebab mengapa saya perlu belajar pengajian doktor di FEE di Pilsen:

  1. Kemungkinan untuk menyertai pasukan FEE / RICE dan untuk mendapatkan pekerjaan semasa pengajian dalam pasukan FEE / RICE yang terkenal di peringkat antarabangsa.
  2. Peluang belajar dari penyelia yang pakar di dunia. Bekerjasama dengan mereka akan memberi anda rujukan pekerjaan yang tidak akan dapat diakses oleh anda.
  3. Kerjasama kelas dunia R
  4. Kemungkinan untuk melakukan perjalanan di seluruh dunia. Anda akan mendapat kenalan yang menarik dan memenuhi personaliti penting di persidangan dan latihan antarabangsa.
  5. Biasiswa sehingga 15,000 CZK sebulan, yang boleh ditingkatkan dengan bonus prestasi dalam bentuk biasiswa luar biasa dan mungkin bonus dari projek yang akan anda lakukan.

Apakah tempoh pengajian standard?

4 tahun.

Adakah saya berhak ke asrama?

Ya, para pelajar dalam kajian doktoral mempunyai peluang untuk ditempatkan di asrama. Selain itu, anda layak mendapat faedah pelajar yang sama seperti pelajar sarjana muda atau sarjana.

Apakah tanggungjawab semasa kajian?

Tugas-tugas tersebut sentiasa ditakrifkan secara individu untuk setiap Ph.D. pelajar. Semasa pengajian anda, anda akan mengendalikan tugasan penyelidikan yang dipilih dan terlibat dalam banyak projek saintifik. Biasanya anda akan lulus lima peperiksaan profesional untuk melengkapkan kemahiran profesional anda untuk berjaya menangani topik pakar anda. Anda akan terlibat dalam bekerja dengan pelajar, anda akan menerbitkan hasil kerja saintifik anda. Anda akan mengembara dan menghadiri latihan praktikal di tempat kerja asing yang berprestij.

Bolehkah saya mengubah bentuk kajian, topik disertasi saya, dan penyelia saya semasa kajian?

Ya, pelajar boleh beralih dari kursus sepenuh masa ke gabungan dan sebaliknya. Dia juga boleh mengubah subjek disertasi dan penyelia tetapi semua perubahan mesti diluluskan dan dibincangkan oleh Lembaga Kajian Doktor Falun FEE atau Lembaga Sains FEE.

Prosedur permohonan

Prosedur permohonan keseluruhan diterangkan di sini:

https://www.fel.zcu.cz/en/applicants/doctoral/podani_prihlasky/

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Faculty of Electrical Engineering is a part of the University of West Bohemia in Pilsen, which was established on September 28, 1991, with a history going to the year 1949. According to the main resea ... Baca lebih lanjut

Faculty of Electrical Engineering is a part of the University of West Bohemia in Pilsen, which was established on September 28, 1991, with a history going to the year 1949. According to the main research and development activities, the Faculty is divided into five departments and one R&D center: Department of Applied Electronics and Telecommunication (KAE), Department of Electrical Power Engineering and Environmental Engineering (KEE), Department of Technologies and Measurement (KET), Department of Electromechanics and Power Electronics (KEV), Department of Theory of Electrical Engineering (KTE), Regional Innovation Centre for Electrical Engineering. In the field of educational activities, the faculty provides university education in bachelor, master and doctoral study programs. It also provides its services in the field of life-long education. In the field of research, development, and innovation, the faculty focuses on solving basic and applied research projects. The Faculty has long-term experience in solving a number of national and international grant projects and contract research projects. The Faculty has been demonstrating in the long term the ability to successfully apply the results of its research and development activities in practice - this can be documented by a number of industrial applications that have been created on the basis of long-term cooperation with significant companies beyond the Pilsen region. Baca Ringkas