Ph.D. dalam Kejuruteraan Biologi dan Pertanian

Umum

Penerangan Program

Kemasukan ke Sekolah CMB

Selain College of Engineering MS dan Ph.D. keperluan, Sekolah CMB mempunyai panduan dan keperluan kemasukan berikut:

  • Pertimbangan diberikan terutamanya kepada komponen permohonan berikut: GRE dan skor ujian yang lain, Siswa Gred Purata Purata, Penyata Tujuan Pelajar (SOP), dan surat cadangan.
  • Pelajar yang berkualiti yang telah menamatkan ijazah BS dalam bidang bukan kejuruteraan seperti Fizik, Kimia atau Biologi dan yang telah menyelesaikan matematik melalui persamaan kebezaan akan dipertimbangkan untuk kemasukan ke program siswazah sekolah. Pelajar-pelajar ini biasanya dikehendaki untuk menyelesaikan 3-4 kursus kejuruteraan tambahan pada permulaan pendidikan siswazah mereka yang akan ditentukan oleh Jawatankuasa Kurikulum Sekolah dalam penyelarasan dengan Kolej Graduan Kemasukan dan Jawatankuasa Penasihat.
  • Perubahan utama dari MS ke Ph.D .: a) setiap skor GRE mesti sekurang-kurangnya 150 (lisan dan kuantitatif), b) Ph.D. syarat kemasukan mestilah dipenuhi, c) kemajuan yang mencukupi dalam MS mesti ditunjukkan, d) IPad undergrad mestilah sekurang-kurangnya 3.0 (atau yang setaraf dengannya), dan e) kes yang menarik bagi perubahan mesti diberikan.

Program Pengajian

Keperluan minimum - 72 jam kredit (minimum 32 jam kerja kursus kredit; minimum 40 penyelidikan jam kredit dan disertasi)

118041_117979_ENWA.jpg

Kursus yang Diperlukan (10 jam kredit)

  • ENGR 6910: Asas Penyelidikan Kejuruteraan (3 jam kredit)
  • BIOE 8970: Seminar Bioengineering (4 semester, 4 jam kredit) * ATAU
  • ENGR 8950: Seminar Siswazah (sebanyak 4 semester, 4 jam kredit) *
  • ENGR 8103: Kejuruteraan Komputasi (3 jam kredit)

Pilihan (22 jam kredit)

Minimum 22 jam kredit tambahan kursus yang dipilih dengan kelulusan Jawatankuasa Penasihat Siswazah. Sekurang-kurangnya 10 jam mestilah 8000 peringkat atau ke atas, dan sekurang-kurangnya 12 h mestilah kursus yang ditawarkan oleh Kolej Kejuruteraan. Universiti memerlukan pelajar yang diterima masuk ke Ph.D. program terus dari ijazah BS atau yang berpindah ke Ph.D. program sebelum memperoleh gelar MS mesti melengkapkan jam 4 semester tambahan dari kursus University of Georgia hanya dibuka kepada pelajar siswazah

Penyelidikan dan Disertasi (40 jam kredit)

  • Sekurang-kurangnya 37 jam penyelidikan doktoral (ENGR 9000) atau Penyelidikan Doktor yang ditumpukan Projek (9010). Biasanya, pelajar melengkapkan lebih dari 37 jam kredit dengan kelulusan Jawatankuasa Penasihat Siswazah.
  • 3 jam Disertasi Doktor (ENGR 9300) diperlukan dalam Rancangan Pengajian.

* Hanya 3 jam Seminar Bioengineering atau Seminar Siswazah boleh dipohon pada Program Pengajian. Program Individu atau Sekolah mungkin memerlukan pelajar mendaftar untuk semester tambahan. Pelajar sangat digalakkan untuk terus menghadiri persembahan siri pembicara walaupun tidak didaftarkan secara rasmi dalam seminar tersebut.

Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Understanding that 21st century engineers require more than technical knowledge, we equip students with an understanding of the social and economic impact of their work, the ability to communicate the ... Baca lebih lanjut

Understanding that 21st century engineers require more than technical knowledge, we equip students with an understanding of the social and economic impact of their work, the ability to communicate their ideas to a wide variety of people, the ability to work effectively in teams, and the skills to provide leadership in solving society’s grand challenges. Baca Ringkas