Ph.D. dalam Fizik

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Selamat datang ke Jabatan Fizik Boston College

Selamat datang ke Jabatan Fizik Boston College . Tumpuan utama jabatan kami adalah penyelidikan canggih yang tertumpu dalam fizik bahan pekat dan eksperimen teoritis. Sepanjang tempoh masa yang agak singkat, kami telah menjadi salah satu jabatan penting terpelbagai di negara ini. Sesetengah bidang kepentingan tertentu adalah superkonduktiviti, fotovoltaik, metamaterial, termoelektrik, struktur nano dan nanomaterials untuk biosensing, plasmonics, plasmas, penebat topologi, bahan elektronik baru, dan lain-lain sistem elektron berkorelasi.

Pelajar siswazah berkongsi dalam penyelidikan ini, memperoleh latihan teknikal dan intelektual yang diperlukan untuk kejayaan masa depan dalam laluan kerjaya pilihan mereka. Jabatan ini termasuk 17 fakulti, banyak pasca-dokumentasi dan kira-kira 50 orang pelajar siswazah, yang semuanya disokong oleh pembantu pengajaran atau pembantu penyelidikan.

Kemudahan penyelidikan penting disediakan untuk pelajar siswazah. Jabatan Fizik terus meningkatkan dan menambah kemudahan ini dan telah membangun hubungan yang kuat dengan banyak kemudahan di luar, termasuk Makmal Kebangsaan Los Alamos, Makmal Kebangsaan Argonne, Institut Penyelarasan Matematik (ICAM), Makmal Kebangsaan Brookhaven, Makmal Penyelidikan Angkatan Laut dan Makmal Bidang Tinggi Magnetik Kebangsaan.

Sebagai tambahan kepada kursus dan penyertaan penyelidikan, pelajar siswazah menjadi ahli komuniti penyelidikan di seluruh dunia. Setiap minggu terdapat kolokik dan seminar yang disampaikan oleh ahli fizik terkemuka dari seluruh negara dan dunia. Jabatan ini adalah komuniti saintis yang rapat serta sebahagian daripada komuniti intelektual dan sains Boston yang berkembang maju, yang membolehkan kerjasama di kalangan universiti tempatan.

Setelah bertahun-tahun belajar dan penyelidikan, kami menghantar ahli fizik muda ke dunia untuk mendapatkan kerjaya yang berjaya di banyak bidang, termasuk kedudukan akademik, perindustrian dan kerajaan. Jika komuniti ini menarik kepada anda, kami menjemput anda untuk mengetahui lebih lanjut mengenai persekitaran ilmiah kami yang bersemangat dengan melawat bc.edu / physics.

Program Siswazah

Setiap tahun, Jabatan Fizik Jabatan Boston College mengalu-alukan kira-kira sepuluh pelajar baru dalam program siswazahnya. Mereka mengejar Ph.D. dan ijazah Sarjana dalam pelbagai program penyelidikan teori dan eksperimen termasuk:

 • Photonics dan Plasmonics
 • Bahan yang sangat korelasi dan Superconductivity yang tidak konvensional
 • Bahan Tenaga Boleh Diperbaharui (Thermoelectrics, Photovoltaics, Sel Bahan Api Hidrogen)
 • Bahan Topologi
 • Fizik Biologi, Neurosains
 • 2D Kristal Atom dan Filem Nipis
 • Sains Maklumat Kuantum

Graduan BC telah pergi ke kerjaya yang berjaya dalam pelbagai bidang di dalam serta di luar fizik termasuk, antara lain, Setiausaha Tenaga Ernest Moniz. Sila dapatkan senarai separa alumni baru-baru ini. Pelajar bersedia untuk pelbagai kerjaya termasuk penyelidikan akademik, pengajaran, dan industri. Persekitaran unik jabatan Fisika SM difokuskan pada pendekatan yang sangat kolaboratif, dengan pelajar membentuk bahagian penting masyarakat. Di samping bekerja dengan fakulti fizik SM, pelajar mempunyai akses kepada kemudahan canggih dan sering bekerja dalam pasukan sains bersepadu dengan fakulti dari Kimia, Biologi, Neurosains, atau institusi jiran.

Semua pelajar dalam kedudukan yang baik disokong sepenuhnya secara kewangan, dengan peluang untuk memulakan penyelidikan seawal musim panas sebelum tahun pertama mereka. Pelajar yang berpengalaman mendapat sokongan kewangan penuh dalam bentuk pembantu pengajaran dan pembantu penyelidikan, insurans kesihatan serta remisi tuisyen, yang meliputi kos penuh tuisyen.

Hasil pembelajaran

Setelah tamat pengajian siswazah, pelajar sepatutnya telah membangunkan perkara-perkara berikut:

 • pengetahuan komprehensif bidang asas fizik
 • pengetahuan terperinci tentang bidang fizik tertentu
 • keupayaan untuk melakukan penyelidikan dalam bidang fizik tertentu
 • keupayaan untuk berkomunikasi dengan berkesan mengenai penyelidikan dan topik umum dalam fizik
 • keupayaan untuk mengajar dan menjelaskan konsep-konsep dalam fizik kepada pelajar dan orang lain
 • kesediaan untuk memasuki kerjaya dalam penyelidikan fizik, pengajaran atau profesi yang berkaitan

Jabatan ini akan menilai hasil pembelajaran pelajar kami, dan mengubahsuai program yang sesuai, setiap tahun untuk membantu pelajar mencapai matlamat ini dengan lebih baik.

Ph.D. Program

Pelajar dalam program doktoral boleh mengejar ijazah sarjana dan Ph.D. dalam pelbagai program penyelidikan teori dan eksperimen, termasuk:

 • Photonics dan Plasmonics
 • Bahan yang sangat korelasi dan Superconductivity yang tidak konvensional
 • Bahan Tenaga Boleh Diperbaharui (Thermoelectrics, Photovoltaics, Sel Bahan Api Hidrogen)
 • Bahan Topologi
 • Fizik Biologi, Neurosains
 • 2D Kristal Atom dan Filem Nipis

Graduan program ini telah berjaya mencapai kerjaya yang berjaya dalam pelbagai bidang di dalam serta di luar fizik, termasuk antara lain, bekas Setiausaha Tenaga AS, Ernest Moniz. Pelajar bersedia untuk pelbagai kerjaya dalam pelbagai bidang, termasuk penyelidikan akademik, pengajaran dan industri. Jabatan ini memberi tumpuan kepada pendekatan yang sangat kolaboratif, dengan pelajar membentuk bahagian penting masyarakat. Selain bekerja dengan fakulti fizik SM, pelajar mempunyai akses kepada kemudahan canggih dan sering bekerja dalam pasukan sains bersepadu dengan fakulti dari Kimia, Biologi, Neurosains atau institusi jiran.

Bantuan kewangan

Pembiayaan Jabatan

Pelajar kedoktoran biasanya diakui dengan bantuan kewangan dalam bentuk pembantu penyelidikan. Anugerah ini termasuk stipend kompetitif dan biasiswa sepenuh ke arah semua kursus yang berkaitan dengan program ini. Pelajar kedoktoran umumnya berkhidmat sebagai fakulti pengajar selepas tahun pertama. Pembiayaan boleh diperbaharui sehingga lima tahun kontinjen ke atas kemajuan yang memuaskan ke arah penyelesaian gelar.

Ph.D. Calon dijangka melanjutkan pelajaran secara sepenuh masa dan mengekalkan kemajuan yang memuaskan ke arah memenuhi syarat gelar.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Robert J. Morrissey College of Arts and Sciences fosters the rigorous intellectual development and the religious, ethical, and personal growth of its students. Morrissey College faculty and studen ... Baca lebih lanjut

The Robert J. Morrissey College of Arts and Sciences fosters the rigorous intellectual development and the religious, ethical, and personal growth of its students. Morrissey College faculty and students directly engage the world’s most pressing problems, using their gifts to enhance the common good. Baca Ringkas