Penyelidikan Pendidikan PhD / MPhil

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

PhD adalah bentuk pengajian lepasan ijazah yang paling maju. Ia dianugerahkan pada penyelidikan penyelidikan yang diselia, pemeriksaan lisan dan tesis akhir yang berjaya. Walaupun MPhil mempunyai skop dan kerumitan yang kurang, ia memerlukan latihan dan penyelidikan yang sama, dan dinilai dengan penyerahan tesis.

Di sekolah, kami mempunyai komitmen yang luas untuk meningkatkan dan menyiasat keadilan sosial dan kesaksamaan dalam pendidikan. Kami menyediakan persekitaran penyelidikan dinamik, dengan komuniti lebih daripada 300 pelajar dari 40 negara yang berbeza. Ada yang belajar dan tinggal di sini di UK, sementara yang lain adalah negara berdasarkan di seluruh dunia dan membuat lawatan berkala ke UK untuk melihat penyelia mereka.

Anda akan belajar bersama ahli akademik dan akan diberikan dua penyelia yang sesuai dengan bidang anda. Pelajar sepenuh masa bertemu dengan penyelia mereka sekurang-kurangnya 10 kali setiap tahun, manakala pelajar separuh masa bertemu dengan mereka sekurang-kurangnya enam kali dalam tempoh yang sama.

Oleh itu, penyertaan kepada program penyelidikan pascasiswazah kami adalah kompetitif dan mempunyai cadangan penyelidikan yang kuat adalah sangat penting.

Bidang penyelidikan pendidikan termasuk:

  • Mengubah amalan celik huruf
  • Pendidikan untuk manusia berkembang
  • Pendidikan dan pembangunan antarabangsa
  • Pendidikan tinggi, dewasa dan vokasional
  • Belajar sains
  • Belajar melalui seni, pedagogi kreatif dan sains
  • Pendidikan matematik
  • Kepimpinan sekolah dan penambahbaikan
  • Dasar kerja, profesionalisme dan pendidikan guru

Penilaian

Pelajar PhD mesti mengemukakan tesis, maksimum 100,000 perkataan, menunjukkan keaslian dan inovasi mengenai subjek kajian dan penyelidikan lanjutan mereka. Tesis ini mesti memuaskan pemeriksa mengenai pengetahuan tentang bidang biasiswa umum yang mana subjek tersebut dimiliki.

Anda mesti mengambil peperiksaan lisan mengenai subjek tesis anda dan bidang biasiswa umumnya.

Pelajar MPhil mesti mengemukakan tesis, maksima 60,000 perkataan, merangkumi hasil kajian dan penyelidikan lanjutan mereka. Tesis ini mesti memuaskan para pemeriksa mengenai pengetahuan tentang bidang beasiswa umum yang mana subjek itu dimiliki.

Peperiksaan lisan berlaku mengikut budi bicara pemeriksa.

Pengesahan Tinjauan Status

Semua pelajar kedoktoran dikehendaki untuk berjaya menjalankan Pengesahan Tinjauan Status dalam satu tahun pengajian sepenuh masa, atau 24 bulan pembelajaran sambilan. Anda akan menghasilkan kertas sekitar 12,000 perkataan yang dinilai dan yang harus dibela secara lisan kepada penilai dalaman.

Ketahui lebih lanjut.

Cari penyelia

Anda akan diberikan dua penyelia yang sesuai dengan bidang anda. Sila pastikan bahawa kami mempunyai penyelia yang berkongsi minat dalam bidang penyelidikan yang anda usulkan sebelum memohon. Butir-butir penyelia penyelidikan di Universiti juga boleh didapati dalam penyelidikan kami A hingga Z.

Syarat kemasukan

Sarjana dalam disiplin yang berkaitan dan 2: 1 (atau setaraf antarabangsa); ditambah dua tahun pengalaman profesional yang relevan

IELTS: 7.0 (tidak kurang daripada 6.0 dalam sebarang elemen)

Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, poli ... Baca lebih lanjut

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, politics and international relations, and sociology and social policy. Baca Ringkas