Read the Official Description

ijazah rasmi dianugerahkan oleh Universiti Menéndez Pelayo, dengan kerjasama Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset .

Program Doktor Falsafah dalam Ekonomi dan Kerajaan bertujuan untuk melatih penyelidik mampu pengetahuan saintifik bebas, inovatif dan penting dalam bidang ekonomi dan kerajaan sumbangan.

maklumat umum

Pengarah: Dr. Salvador Rus Rufino

Title: Falsafah Kedoktoran dalam bidang Ekonomi dan Kerajaan

Mod Pengajian:

Harga: 5,000 euro * (kadar UIMP). IUIOG pendaftaran pembaharuan oleh permintaan sambungan: 250 euro / tahun.

Tempoh Pengajian: 3 tahun (sepenuh masa) atau 5 tahun (sambilan). Kemungkinan untuk meminta maksimum dua sambungan satu tahun (sepenuh masa) atau dua tahun dan satu (sambilan)

Bilangan tempat dalam bidang Kerajaan: 14

permohonan kemasukan tarikh akhir: dari 2 April hingga 16 Julai. Resolusi Jawatankuasa Akademik akan diterbitkan pada www.uimp.es web sepanjang bulan Oktober. Untuk tempat-tempat yang tidak dilindungi dalam tempoh itu, ia boleh membuka tarikh akhir baru untuk mengemukakan permohonan berakhir pada 15 Januari. Resolusi itu telah diterbitkan sepanjang bulan Mac.

Hubungi Maklumat: infocursos@fogm.es
Tel: 34917004 144/00

* Harga tertakluk kepada semakan tahunan


Persembahan dan Objektif

doktor falsafah ini dibangunkan dalam dua bidang utama: Kawasan Ekonomi, yang adalah yang dikendalikan oleh Yayasan Pusat Pengajian Monetari dan Kewangan (www.cemfi.es) -UIMP, dan kawasan kerajaan, yang adalah dikendalikan oleh Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset -UIMP.

kawasan kerajaan meliputi penyelidikan yang berkaitan dengan Sains Sosial: Sains Politik dan Pentadbiran Awam, Sosiologi, Demography, Undang-undang, Hubungan Antarabangsa dan Kerjasama dalam dua baris luas program ini: Demokrasi, Governan dan Pentadbiran Awam; dan perubahan sosial dan politik dalam dunia global.

Objektif utama program kedoktoran ini ialah semua pelajar menerima latihan dan peralatan yang diperlukan untuk melaksanakan penyelidikan asli, yang berkaitan dengan kawasan yang diliputi oleh nasihat program ini. Pada setiap masa, pelajar kedoktoran akan mempunyai pengawasan tutor mereka dan pengarah disertasi., Yang akan diberikan oleh Jawatankuasa Akademik.

Profil kemasukan

1) Calon-calon bagi program doktor falsafah mestilah tamat ijazah kelayakan (atau ijazah) dalam bidang Sains Sosial dan Ekonomi, Pentadbiran Perniagaan, Undang-undang atau Sains Politik dan Sosiologi dan Pentadbiran. Ia juga boleh menerima graduan ijazah (atau Ijazah) dalam mata pelajaran Matematik atau Sains, atau apa-apa jenis kejuruteraan.


2) Kedua, mereka mesti telah menamatkan master 's ijazah dalam bidang ekonomi, untuk doktor falsafah dalam bidang ini, atau dalam Sains Politik dan Pentadbiran Awam, untuk doktor falsafah dalam bidang penyelidikan kerajaan berorientasikan (sekurang-kurangnya 60 ECTS kredit) atau ijazah dalam bidang tematik, yang menyediakan:/>

 • Siswazah pengetahuan tahap di kawasan itu.
 • tahap pengalaman Tesis penyelidikan Master.
 • Keupayaan untuk mendapatkan, memproses dan menyampaikan maklumat.
 • Keupayaan untuk mengintegrasikan ke dalam kumpulan penyelidikan.
 • Keupayaan untuk memulakan tesis kedoktoran.

A semata-mata ilustrasi dan tidak menentukan tajuk profil, akan memenuhi keperluan ini darjah tuan universiti yang berkaitan dengan kini mengajar UIMP: Master dalam bidang Ekonomi dan Kewangan kawasan ekonomi atau berikut bagi kawasan Kerajaan: Sarjana Kontemporari Amerika Latin: Besar ketidaksamaan dan harapan, Ijazah Sarjana Kanan Pengurusan Awam, Sarjana Kerajaan dan Pentadbiran Awam, Sarjana Kerjasama Antarabangsa dan Pengurusan Dasar Awam, Program dan Pembangunan Projek, dan Master Gunaan Pengajian Politik.


3) untuk bahasa, ia diperlukan untuk mempunyai tahap B2 yang Rangka Kerja Eropah Bersama Inggeris. Sebabnya ialah bahawa banyak tulisan dan maklumat yang diperlukan di seluruh/>

program PhD dalam bahasa Inggeris. Di samping itu ini adalah satu keperluan untuk memenuhi syarat untuk menghadiri kongres saintifik antarabangsa dan pusat penyelidikan mobiliti di luar negara.


4) Penggunaan teknologi maklumat baru dan komunikasi adalah penting dalam mana-mana kawasan program. Adalah disyorkan untuk mempunyai cara-maju kemahiran komputer (pemprosesan perkataan, persembahan, program statistik, dan lain-lain)./>

syarat kemasukan dan kriteria kemasukan


KEPERLUAN ACCESS/>

Ia adalah disyorkan bahawa pemohon rujuk bahagian "Profil pelajar", dan untuk memastikan bahawa mereka mematuhi yang sama, dan juga semua keperluan akses dan kriteria kemasukan khusus yang disenaraikan di bawah.

Secara umum, untuk akses kepada program kedoktoran rasmi anda akan perlu memiliki ijazah Sepanyol rasmi, atau setaraf, dan Master, dengan syarat mereka telah lulus sekurang-kurangnya 300 ECTS kredit dalam keseluruhan kedua-dua ajaran (Perkara 6 Royal Dekri 99/2011 28 Januari, yang mana kedoktoran rasmi dikawal selia).

Mereka juga boleh mengakses mereka yang berada di dalam mana-mana hal yang berikut:

 • Berada di dalam milikan seseorang Sepanyol ijazah universiti rasmi atau lain negara anggota Kawasan Pendidikan Eropah Tinggi, yang membolehkan akses kepada Master itu mengikut peruntukan Perkara 16 Dekri Diraja 1393/2007 29 Oktober telah lulus sekurang-kurangnya 300 kredit di seluruh pengajian universiti rasmi, di mana sekurang-kurangnya 60, akan ada tahap Master.
 • Menjadi memiliki gelaran pegawai Sepanyol graduan atau graduan yang tempoh, mengikut peraturan undang-undang Masyarakat, ia sekurang-kurangnya 300 kredit. Graduan-graduan ini mesti menghadiri makanan tambahan wajib latihan khusus permulaan penyelidikan, melainkan kurikulum ijazah sarjana muda berkaitan termasuk kredit untuk latihan dan penyelidikan, nilai pendidikan bersamaan dengan penyelidikan kredit daripada kajian Master .
 • graduan universiti yang, selepas mendapat tempat dalam latihan dalam akses ujian yang sama ke tempat-tempat khusus latihan perubatan, telah lulus dengan penilaian positif sekurang-kurangnya dua tahun latihan dalam program untuk mendapatkan gelaran rasmi salah satu keistimewaan Sains Kesihatan.
 • Kerana memiliki diploma yang didapati mengikut sistem pendidikan asing, tanpa kelulusan, tertakluk kepada pengesahan oleh universiti bahawa ia mengiktiraf tahap yang setara dengan hakmilik secara rasmi Sepanyol Master dan kuasa di negara ini mengeluarkan latihan kelayakan untuk kemasukan ke pengajian kedoktoran. kemasukan ini tidak menunjukkan dalam mana-mana kelulusan tajuk sebelum memiliki pemohon atau pengiktirafannya untuk tujuan selain daripada akses kepada program kedoktoran.
 • Kerana memiliki satu lagi ijazah PhD Sepanyol yang diperoleh di bawah pentahbisan universiti sebelumnya.
 • Menjadi memiliki Diploma Pengajian Lanjutan yang didapati mengikut peruntukan Royal Dekri 778/98, 30 April, atau telah mencapai Sara Research seperti yang dikawal oleh Royal Dekri 185/85 23 Januari.


KRITERIA KEMASUKAN/>

Jawatankuasa Akademik Program PhD dalam bidang Ekonomi dan Kerajaan akan menilai proses kemasukan:

1. vitae kurikulum penuh

Kurikulum ini perlu mengandungi:

a) Rekod Akademik (1): Ijazah (atau ijazah) dalam sepadan kemasukan profil dan penilaian purata kurang daripada 7 daripada 10 (2 mata) ke kawasan.

b) Rekod Akademik (2): College (atau Ijazah) Master dalam profil entri berkaitan dan penilaian purata kurang daripada 7 daripada 10 (3 mata) ke kawasan.

c) English Language: Level B2 Rangka Kerja Eropah Bersama. Ia akan memenuhi alternatif dengan skor minimum 100 pada Ujian Inglés sebagai Bahasa Asing (TOEFL IBT), setelah menamatkan ijazah sarjana dalam Bahasa Inggeris atau sebagai sebuah negara berbahasa Inggeris negara (2 mata).

d) merit lain: Program-program lain yang berkaitan dengan kawasan itu, penerbitan dalam jurnal saintifik, kekal di universiti-universiti atau pusat penyelidikan, penyelidikan berprestij surat rujukan (1 mata).

taksiran bersama: 8 mata.

2. Pengisytiharan kepentingan

Satu kenyataan ringkas hendaklah dimasukkan, dengan panjang maksimum dua muka surat, di mana calon terperinci sebab-sebab mengapa anda ingin menyertai program ini, line atau talian kepentingan penyelidikan dan jangkaan profesional.

Ia akan dinilai mempunyai motivasi yang mencukupi untuk menjalankan kerja-kerja penyelidikan kedoktoran dan surat-menyurat dengan profesor penyelidikan program kedoktoran.

Rating: 1 mata.

3. Temuduga

Wawancara dengan dua profesor Ph.D., yang akan mengeluarkan laporan kepada Jawatankuasa Akademik pada perlunya mengakui calon. Guru penting dalam laporannya barangan yang sama yang disenaraikan di perenggan 2 (pengisytiharan kepentingan).

Rating: 1 mata.

4. Penilaian merit

Untuk diterima masuk ke program kedoktoran, pemohon mesti memenuhi syarat-syarat berikut:

 • Perenggan 1 menjaringkan lebih besar daripada atau sama dengan 6.
 • jumlah markah (jumlah item 1, 2 dan 3) kurang daripada 7.

5. Bagi pelajar yang memperoleh pendaftaran sambilan dalam program ini boleh dilakukan pada masa bahagian, selepas diberi kebenaran oleh Jawatankuasa Akademik. Kriteria akan sama seperti di atas. Semua pelajar yang diterima masuk boleh mengubah cara di mana calon kedoktoran menjalankan perubahan Bersebab kepada Jawatankuasa Akademik, yang kompeten untuk menerima atau menolak permintaan itu.

Pembangunan kajian


BIDANG PENYELIDIKAN KERAJAAN/>

Line 7 - Demokrasi, Tadbir Urus dan Pentadbiran Awam

 • tadbir urus
 • sains politik
 • Pengurusan Awam Kanan
 • dasar awam
 • etika awam
 • Polisi komunikasi

Line 8 - perubahan sosial dan politik dalam dunia global

 • kerjasama antarabangsa
 • Undang-undang Antarabangsa dan Hubungan Antarabangsa
 • dasar penghijrahan
 • dasar sosial
 • keselamatan awam
 • masyarakat maklumat dan pengetahuan


TRACKING PHD/>


The Tutor Doctorando/>

Setelah diterima masuk ke program kedoktoran, Jawatankuasa Akademik yang sepadan akan bertanggungjawab untuk memberikan setiap tutor pelajar kedoktoran. Ia akan menjadi seorang doktor yang mana aktiviti penyelidikan yang berkaitan dengan salah satu institusi berkolaborasi daripada UIMP dalam Program PhD.

tutor hendaklah memastikan interaksi yang betul dengan program PhD Jawatankuasa Akademik, menyediakan semua panduan dan nasihat yang diperlukan.

Akan mengeluarkan laporan penilaian tahunan mengenai aktiviti Dokumen dan Pelan Penyelidikan, menyampaikan mereka kepada Jawatankuasa Akademik program ini dalam had masa.


Penyelia tesis/span>/>

Dalam jangka waktu paling lama dua bulan pendaftaran, jawatankuasa akademik bertanggungjawab diberikan kepada setiap pelajar kedoktoran pengarah / tesis bahawa mungkin kebetulan atau tidak dengan tutor yang dinyatakan sebelum ini. peruntukan itu boleh jatuh pada mana-mana doktor Sepanyol atau asing, dengan pengalaman penyelidikan yang terbukti, tanpa mengira universiti, pusat atau institusi di mana dia berkhidmat.

The / Pengarah / s tesis kedoktoran akan komited untuk pemantauan dan pemantauan berterusan aktiviti penyelidikan pelajar kedoktoran, bertanggungjawab ketekalan dan kecukupan aktiviti latihan dan kemajuan yang mencukupi Persembahan doctorando dalam mencapai objektif yang dinyatakan dalam pelan penyelidikan. The / Pengarah / s tesis komited untuk membimbing pelajar kedoktoran memupuk inisiatif bertujuan mencapai autonomi penuh sebagai seorang penyelidik.

Setiap tahun, / pengarah / tesis dikeluarkan aktiviti laporan / pemantauan penilaian Pada Dokumen dan Pelan Penyelidikan, menyampaikan mereka kepada Jawatankuasa Akademik program ini dalam had masa.


Tugas-tugas Pengarah/>

 • Memudahkan pelatih penyelidikan media yang sesuai dan persekitaran saintifik.
 • Memastikan penyelidikan yang dijalankan mengikut terma dan syarat yang ditetapkan oleh entiti yang kewangan dan bersetuju dengan UIMP.
 • Melaporkan mengenai keselamatan dan pencegahan risiko, pematuhan mendesak.
 • Pembangunan pelatih penyelidikan untuk mengikut Kod Amalan Baik dan menjadi kritikal apabila menilai kerja mereka.
 • Melakukan kerja-kerja mereka untuk menjadi contoh untuk diikuti oleh pengkaji dalam latihan.
 • Menggalakkan kerjasama dengan pasukan penyelidikan yang lain, Pusat Pengetahuan Agents ID i untuk menggalakkan pertukaran pendapat di kalangan penyelidik, penyelidikan dan pemindahan ilmu.
 • Simpan data rahsia dengan sulit yang diberikan oleh pelajar / PhD atau mana-mana anggota lain pasukan penyelidikan di mana ia bersepadu.
 • Mengiktiraf kerja-kerja latihan penyelidik dan dijalankan dengan penuh teliti dan saksama pengarang penerbitan.
 • Pengetua hendaklah meminta kebenaran daripada Jawatankuasa Akademik untuk menjalankan lebih daripada tiga tesis kedoktoran serentak.


pelajar kedoktoran/span>/>

pelajar kedoktoran sebagai kakitangan penyelidikan pelatih, janji untuk mendaftar aktiviti mereka dan keputusan yang diperolehi dalam pelajar Aktiviti kertas PhD, untuk membangunkan pelan kajian di bawah pemantauan dan pengawasan tutor dan / beliau s / pengarah adalah tesis.


kewajipan Doctorando/>

 • Ikut arahan dan cadangan tesis tutor dan / s / Pengarah anda mengenai aktiviti latihan yang akan dijalankan dan memaklumkan kepada anda inisiatif mungkin dan kemajuan hasilnya.
 • Laporan secara berkala kepada tutor dan beliau tesis / s / pengarah sedang menjalankan aktiviti dan evolusi kajian beliau, keputusan yang diperolehi dan masalah-masalah yang mungkin berlaku semasa latihan mereka.
 • bersepadu sepenuhnya ke dalam projek yang diberikan untuk latihan.
 • Mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti saintifik, forum, seminar, dan lain-lain, yang berkaitan dengan pembangunan kerja mereka.
 • Hantar dalam had masa yang ditetapkan oleh Jawatankuasa Akademik dan aktiviti Pelan Penyelidikan Dokumen Doctorando supaya mereka dinilai.
 • Berbakti kepada merealisasikan tesis kedoktoran sekurang-kurangnya sama dengan 35 jam / minggu jika dedikasi anda kepada program ini adalah sepenuh masa atau 21 jam / minggu jika dedikasi mereka kepada program dedikasi separuh masa.
 • Mengikut Kod Amalan Baik dan Kod daripada UIMP dan mengambil bahagian dalam institusi Program Kedoktoran.
 • Mengambil dan lulus aktiviti latihan yang diterangkan dalam laporan pengesahan program doktor falsafah dan orang-orang yang diberikan oleh tutor dan / atau / pengarah / s tesis, dengan kelulusan Jawatankuasa Akademik.
 • Rahsiakan data sulit yang dia / pengarah / s tesis, penjaga atau mana-mana anggota lain pasukan penyelidikan yang disepadukan untuk memberikannya, dan menggunakan maklumat yang diperolehi semata-mata dalam merealisasikan tesis PhD.
 • Tidak mendedahkan atau memindahkan kepada pihak ketiga, walaupun dalam kes-kes perubahan ke arah tesis, maklumat mengenai kerja-kerja atau penyelidikan produk, bahan-bahan sendiri atau berkumpulan, di mana mengambil bahagian, tanpa mendapat kebenaran daripada / / adalah pengarah / tesis sebelumnya adalah, secara nyata dan bertulis.
 • Mengakui sumbangan tutor dan / atau pengarah / s dalam penyebaran lisan atau bertulis daripada keputusannya.
 • Hormat dan nilai kerja-kerja pengurusan, pentadbiran dan aktiviti penyelidikan yang berkaitan dengan tugas dan memanfaatkan sumber dan kemudahan yang terdapat material.


Rancangan penyelidikan/span>/>

Tempoh maksimum tiga bulan dari pendaftaran pelajar doktor falsafah akan membangunkan pelan penyelidikan di bawah pengawasan tutor dan / atau pengarah, yang akan diluluskan oleh Jawatankuasa Akademik.

Pelan penyelidikan akan sekurang-kurangnya mengandungi objektif yang perlu dicapai dan metodologi yang digunakan, dan cara-cara dan masa untuk mencapainya.

Pelan ini akan dikemas kini dan menilai, bersama-sama dengan dokumen aktiviti Doctorando, sepanjang berada di program ini dan mesti sentiasa disahkan oleh tutor dan / pengarah / s tesis.

 • Rancangan Tahunan Penyelidikan - untuk melengkapkan tahun pertama (Cetak)
 • Rancangan Penyelidikan Tahunan - siap selepas tahun pertama (Cetak)


Aktiviti dokumen Doctorando/span>/>

Dokumen Aktiviti Doctorando (DAD) adalah dokumen peribadi yang merekodkan semua aktiviti latihan yang dijalankan oleh pelajar kedoktoran semasa pengajian doktor falsafah dan merupakan sebahagian daripada latihan awal mereka sebagai seorang penyelidik.

Aktiviti-aktiviti ini perlu kerap dinilai oleh tutor, penyelia dan Jawatankuasa Akademik.

 • dokumen aktiviti Doctorando (Cetak)


doctorando pemantauan tahunan/span>/>

pemantauan Doctorando akan dijalankan secara langsung oleh tutor dan penyelia, daripada kajian berkala dokumen aktiviti Doctorando Penyelidikan dan mengekalkan mesyuarat muka dengan pelajar kedoktoran.

Di samping itu, aktiviti dokumen Doctorando merupakan satu elemen penting dalam prosedur penilaian yang berbeza yang semestinya perlu mengemukakan pelajar kedoktoran.

Untuk ini, pelajar kedoktoran, tutor, pengarah dan wakil Jawatankuasa Akademik akan menandatangani komitmen dokumen doctorando pemantauan dan amalan yang baik secepat mungkin selepas kemasukan.

Setiap tahun Jawatankuasa Akademik program PhD bersama menilai merancang aktiviti penyelidikan dan dokumen bersama dengan laporan komprehensif untuk kesan ini hendaklah mengeluarkan tutor dan pengarah kedua-dua dokumen.

Penilaian positif adalah perlu untuk meneruskan keperluan program ini. Jika tidak, betul alasan penilaian, pelajar kedoktoran mesti dinilai semula dalam tempoh enam bulan, yang mana tujuan ia akan membangunkan pelan penyelidikan baru. Sekiranya laporan penilaian negatif baru yang dihasilkan oleh bermotivasi, calon pembatalan pendaftaran doktor falsafah menyebabkan program ini.

Penilaian tahunan daripada aktiviti yang dijalankan oleh pelajar separuh masa menghadiri syarat khas dalam pelajar-pelajar dari segi ketersediaan masa dan jadual untuk melaksanakan aktiviti-aktiviti tertentu yang diambil kira.

 • komitmen dokumentari dan amalan baik kajian kedoktoran (Cetak)
 • Pelan Penilaian Tahunan Penyelidikan - untuk melengkapkan tahun pertama (Cetak)
 • Rancangan Penyelidikan Tahunan penilaian - siap selepas tahun pertama (Cetak)
 • aktiviti penilaian komen Doctorando (Cetak)


Perubahan dalam draf Tesis Kedoktoran/span>/>

Jika punca wajar setuju dan amalan yang betul bagi siasatan itu memerlukan sedemikian, pelajar kedoktoran boleh memohon kepada Jawatankuasa Akademik pindaan yang berkaitan dengan program projek tesisnya.

perubahan yang diminta mesti bermotivasi dan boleh menjejaskan:

 • Tutor tesis kedoktoran.
 • Pengarah / s tesis kedoktoran.

Permintaan itu hendaklah diberi kuasa oleh Pengarah, Co-Pengarah atau Guardian, jika berkenaan.

 • Mod permintaan perubahan dengan menamakan Pengarah atau Tutor Kedoktoran Tesis (Cetak)


TESIS/>

disertasi ini akan terdiri daripada karya penyelidikan asal yang dibangunkan oleh calon dalam mana-mana bidang ilmu.

Tesis boleh dibangunkan dan di mana sesuai, mempertahankan dalam Castilia atau dalam mana-mana bahasa rasmi lain di Sepanyol atau Bahasa Inggeris.


tesis kedoktoran sebagai ringkasan artikel yang diterbitkan sebelum ini/>

Naib Presiden Pengajian Siswazah dan Penyelidikan boleh membenarkan pengeluaran tesis kedoktoran sebagai ringkasan artikel yang diterbitkan sebelum ini di bawah satu undang-undang sendiri disediakan untuk tujuan ini oleh Jawatankuasa Akademik setiap program PhD, yang mesti diluluskan oleh Naib Presiden Pengajian Siswazah dan Penyelidikan .


peraturan-peraturan itu menetapkan syarat-syarat untuk mengumpul artikel berhubung kepada yang berikut:/>

 1. Bilangan minimum item dan petunjuk kualiti yang dikehendaki di dalamnya.
 2. Kepentingan sumbangan calon kedoktoran dalam hal kerja dengan kerjasama penulis lain.
 3. Ini jaminan untuk diintegrasikan ke dalam satu topik tunggal atau baris penyelidikan.
 4. umur maksimum item.
 5. Mekanisme untuk menjamin pengarang dan keaslian kerja kedoktoran.


Cadangan itu dikemukakan oleh pemohon kepada Jawatankuasa Akademik program doktor falsafah, hendaklah disahkan oleh seorang guru sendiri, yang akan ditauliahkan doktor dan bertindak sebagai penjaga atau jika perlu, sebagai pengarah pengalaman penyelidikan tesis./>


Yang diberi kuasa oleh Jawatankuasa Akademik merangka tesis bahawa prosedur dan disampaikan keputusan ini kepada Naib Presiden Pengajian Siswazah dan Penyelidikan akan membangunkan pelajar kedoktoran tesis kedoktoran beliau, mesti perhatikan yang berikut:/>

 1. Mengandungi pengenalan umum untuk mewujudkan hubungan di antara pelbagai barangan konstituen tesis dan di mana penyelidikan ditakrifkan, menunjukkan objektif itu.
 2. Teras tesis akan terdiri daripada satu salinan cetakan semula artikel, yang daripadanya transkrip kata demi kata atau sumbangan kepada penerbitan. Dalam kes Majalah transcipción literal di mana ia diterbitkan, penulis artikel, muka surat dan tarikh yang dinyatakan.
 3. tesis mengandungi satu bab di mana ringkasan keseluruhan keputusan dibentangkan dan perbincangan itu, yang tinggal mencerminkan kesimpulan yang dapat dibuat daripada kajian di mana barangan disokong serta mungkin perkembangan masa depan siasatan ini. Juga ia mengandungi, di mana sesuai, bab di mana diterangkan secara terperinci prosedur dan bahan yang digunakan dalam mata pelajaran kajian artikel yang telah berkhidmat sebagai asas untuk penyediaan tesis.


Selepas penjelasan tesis, ini hendaklah dikemukakan kepada Jawatankuasa Akademik yang bertanggungjawab program doktor falsafah bahawa apabila dibandingkan hujung atas, untuk membenarkan pemindahan yang sama untuk deposit, mengikut prosedur am bagi kebenaran, deposit dan membaca tesis yang UIMP. Dalam mana-mana kes, pelajar kedoktoran mesti memenuhi keperluan untuk ijazah Doktor./>


kerahsiaan/span>/>

Untuk topik tesisnya adalah tertakluk kepada fasal kerahsiaan, tesis akan dimasukkan di Universiti tetapi ini tidak boleh dirujuk dalam tempoh deposit seperti yang dinyatakan dalam seksyen Penyampaian dan tesis membaca.

Pertahanan tesis akan diadakan secara tertutup dengan kehadiran sepenuhnya oleh Presiden, Setiausaha dan ahli-ahli tribunal, dan juga pelajar kedoktoran dan pengarah / s dan tutor tesis. kemungkinan pertahanan awam kebenaran terlebih dahulu tesis dari penaja akan dipertimbangkan.


prosedur kebenaran, pertahanan dan penerbitan tesis kedoktoran di bawah proses perlindungan data atau pemindahan teknologi atau pengetahuan dinyatakan dalam kaedah-kaedah Penyampaian dan membaca tesis dengan ubah suaian yang dinyatakan di bawah:/>

 1. Selepas penyediaan tesis kedoktoran, pelajar kedoktoran akan meminta Jawatankuasa Akademik bahawa ia mempunyai status "Tesis sulit" melampirkan:
  1. Salinan asal atau salinan yang benar bagi dokumen yang membuktikan bahawa ia adalah tertakluk kepada proses perlindungan atau pemindahan pengetahuan dan teknologi.
  2. Salinan tesis dalam dua versi: yang kecil, di mana kandungan dipengaruhi oleh tugas untuk tidak menyiarkan atau dengan tugas dan / atau hak kerahsiaan dan salinan lengkap, yang akan kekal dalam fail di Universiti di bawah komitmen akan dipadamkan kerahsiaan.
  3. laporan Pengarah pada permintaan ini.
 2. Jawatankuasa Akademik program doktor falsafah akan menyelesaikan permintaan itu dalam jangka waktu paling lama lima belas hari kerja dari hari berikutan permintaan itu. Ia akan diterima hanya jika ia ditubuhkan bahawa kerahsiaan adalah sangat penting untuk kejayaan proses perlindungan atau pemindahan. Resolusi itu akan dimaklumkan kepada pelajar kedoktoran, Pengarah tesis dan Tutor. Versi ringkas adalah untuk dikemukakan kepada tempoh pameran orang ramai. Versi ini harus sesuai dengan kandungan pameran dan pertahanan awam tesis.
 3. Ahli-ahli Jawatankuasa Akademik hendaklah mengekalkan kerahsiaan mutlak mengenai kandungan tesis dan akan menandatangani perjanjian kerahsiaan yang berkaitan bagi tempoh yang akan ditentukan bergantung kepada masa yang dikehendaki mendeposit paten itu, atau bergantung kepada masa yang ditetapkan dalam dokumen yang dikemukakan oleh pelajar PhD untuk memastikan kerahsiaan. komitmen ini akan disimpan oleh Jawatankuasa Akademik program doktor falsafah dan boleh memberikan salinan kepada pelajar PhD, jika diminta.
 4. Dalam pengampunan tesis ini akan dimaklumkan mengenai status mereka di bawah perlindungan proses Tesis atau pemindahan pengetahuan dan teknologi.
 5. Ahli Court hakim Tesis Doktor Falsafah akan diberi amaran yang tertakluk kepada perlindungan proses yang dinyatakan di atas atau pemindahan. Mereka diwajibkan untuk mengekalkan kerahsiaan dan kerahsiaan mutlak tentang kandungannya. Untuk melakukan ini, sebelum anda Serles dikemukakan tesis dalam versi penuh, mereka akan menandatangani perjanjian kerahsiaan untuk memastikan perlindungan yang sewajarnya itu cukup lama.
 6. Jika Mahkamah ingin membuat soalan-soalan pelajar kedoktoran mengenai kandungan tertakluk kepada kerahsiaan mesti berbuat demikian dalam sesi peribadi, dengan watak sebelum atau selepas orang ramai.
 7. Juga, jika pelajar PhD percaya bahawa jawapan kepada sebarang pertanyaan Mahkamah boleh mendedahkan data atau maklumat yang mungkin dianggap sulit, boleh meminta hakim yang bersidang, jawapan itu dilakukan secara tertutup.
 8. Setelah diluluskan tesis, salinan itu akan dikurangkan kepada disiarkan dalam repositori institusi. Apabila anda telah selesai proses perlindungan atau pemindahan pengetahuan dan teknologi, UIMP Teruskan digantikan dengan salinan yang lengkap.

pendaftaran

Mereka yang berminat perlu menghantar melalui pos kepada plorrio@fogm.es dan melalui pos kepada:

Kementerian pelajar kedoktoran
Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset
C / Fortuny, 53
E-28010 Madrid


dokumen berikut:/>

 • borang permohonan kemasukan ke pengajian kedoktoran ditandatangani (klik di sini untuk muat turun)
 • NIF disahkan salinan dalam kes warga Sepanyol, atau pasport dalam kes warga asing.
 • Kurikulum Vitae yang harus mencerminkan transkrip atau ijazah, rekod Sarjana akademik, tahap bahasa Inggeris, dan merit lain.
 • penyata faedah (maksimum dua muka surat), di mana sebab-sebab mengapa anda ingin menyertai program ini ditandatangani, garis atau garis kepentingan penyelidikan dan jangkaan profesional diperincikan.
 • projek penyelidikan (sambungan antara 1,000 hingga 2,000 patah perkataan), di mana tajuk, subjek, kajian semula pengetahuan dan hipotesis kerja, dan bahan dan kaedah kajian akan diperincikan.
 • dokumentari bukti tahap Bahasa Inggeris B2 mengikut Rangka Kerja Eropah Bersama Rujukan Bahasa (TOEFL jenis akreditasi, TOEIC, IELTS, Sijil Pertama)
 • salinan diperakui (kajian sisi undang-undang dijalankan di luar Sepanyol atau Eropah Pengajian Tinggi Area-EHEA) Tajuk atau ijazah atau salinan diperakui bagi bukti setelah membayar yuran pengeluaran.
 • salinan asal atau salinan sijil akademik (sisi undang-undang dalam hal kajian yang dijalankan di Sepanyol atau EHEA) atau Ijazah Sarjana Muda.
 • salinan diperakui bagi ijazah sarjana universiti Sepanyol atau EHEA, atau Master dilakukan di luar Sepanyol (sisi undang-undang), atau DEA (untuk pelajar merancang 98) atau penganugerahan Penyelidikan Sara (untuk pelajar merancang 85 ).
 • salinan asal atau salinan sijil akademik yang atau Ijazah Sepanyol Sarjana atau Master EHEA dilakukan di luar Sepanyol (sisi undang-undang dalam kes warga asing) atau Kedoktoran kajian Sepanyol dijalankan di bawah undang-undang sebelumnya.
 • 1 saiz pasport photo


NOTA:/>

Dalam hal kelayakan asing diluluskan, salinan pendua dokumen sijil homologation itu akan dibentangkan.

Dalam hal kelayakan asing tidak diluluskan, sijil akademik yang mesti mengandungi tempoh rasmi dalam tahun akademik, kurikulum yang sejajar, subjek yang dikaji, kelayakan mereka dan beban kerja masing-masing dan bersumpah terjemahan mana-mana bahasa tanpa pengecualian.


Calon-calon yang mempunyai kelayakan asing yang diluluskan tidak juga mengemukakan perakuan yang dikeluarkan oleh universiti yang mengeluarkan tajuk yang menyatakan bahawa tajuk memberikan akses kepada pengajian kedoktoran di negara ini mengeluarkan./>


biasiswa

Rundingan dan prosedur yang berkaitan dengan panggilan geran dan bantuan yang melibatkan Pelayo Universiti Antarabangsa Menendez harus diarahkan untuk e-mel becas.posgrado@uimp.es.

 • mobiliti penyelidik antarabangsa dalam pembentukan Menendez Pelayo University Antarabangsa. penginapan pendek.
 • mobiliti penyelidik antarabangsa dalam pembentukan Menendez Pelayo University Antarabangsa. Sokongan untuk kehadiran persidangan.
 • Geran untuk pelajar PhD dari mana-mana universiti di negara ini, untuk menghadiri kursus-kursus latihan melintang yang berkaitan dengan pembangunan tesis kedoktoran.

Program taught in:
English
Last updated February 27, 2018
This course is Campus based
Start Date
Mei 2019
Duration
3 - 5 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
5,000 EUR
(Kadar UIMP). IUIOG pendaftaran pembaharuan oleh permintaan sambungan: 250 euro / tahun.
By locations
By date
Start Date
Mei 2019
Application deadline

Mei 2019