Read the Official Description

Kendiri DBA

Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA) direka untuk memupuk kepimpinan yang diperlukan untuk menangani cabaran pengurusan kanan di peringkat antarabangsa. Ijazah kedoktoran dengan perkaitan pengurusan membolehkan pengurus atas untuk mendalami kepakaran mereka, menyumbang kepada pengetahuan profesion mereka, dan menyediakan diri mereka untuk analisis kompleks dan membuat keputusan oleh pihak pengurusan kanan. Program ini menekankan pemahaman pengurusan sebagai satu sistem; difahami kerana ia beroperasi di seluruh organisasi, sektor, dan budaya.

Objektif utama program ini adalah untuk memberi kuasa kepada pengurus kanan, pemilik perniagaan, usahawan, penyelidik, dan fakulti untuk terus membangunkan kerjaya masing-masing melalui mempromosikan teori maju dan amalan. Program ini menyediakan calon untuk kerjaya dalam tahap yang lebih tinggi jawatan pengurusan dengan menggalakkan sumbangan intelektual dan permohonan praktikal teori perniagaan maju.

Pengalaman antarabangsa adalah penting untuk eksekutif hari ini. ISM menawarkan calon peluang untuk memenuhi keperluan ijazah mereka melalui gabungan seminar dalam satu atau beberapa lokasi kami, dan e-pembelajaran. Fleksibiliti ini membolehkan pelajar DBA untuk mendapatkan maklumat yang benar ke dalam dasar dan budaya perniagaan negara.

Calon Profil

Calon-calon datang dari pelbagai latar belakang profesional, dari usahawan yang berjaya untuk CEO, diplomat, perunding dan pelbagai profesion lain. Calon DBA menyertai program ini untuk mendalami kepakaran mereka, bekerjasama dan rangkaian dengan rakan-rakan mereka dan ahli fakulti, dan bersedia untuk analisis kompleks dan membuat keputusan oleh pihak pengurusan kanan.

  • Latar belakang pendidikan - Pegang ijazah sarjana muda atau yang setaraf daripada institusi sarjana muda yang diiktiraf dan penyiapan program peringkat sarjana
  • Pengalaman Kerja - Purata lapan tahun pengalaman pengurusan kanan, kemajuan kerjaya yang stabil dengan peningkatan tanggungjawab profesional
  • Bahasa - A penguasaan kukuh menulis dan bercakap bahasa Inggeris adalah wajib

Di mana

Selain seminar Paris, program ini menawarkan peluang kepada pelajar untuk membuat kenalan korporat dan mengikuti pengajian akademik di sesetengah ibu komersial yang paling penting di dunia dengan perkongsian strategik ISM seperti di Universiti St. John di New York, Universiti Amity di New Delhi, HSM Educação di São Paulo, dan Universiti Fudan di Shanghai.

Gabungan Antarabangsa

The New York, New Delhi, São Paulo, dan program Shanghai mewakili kira-kira 2.5 kredit seminggu pengajian, dengan sejumlah 5 kredit mungkin setiap sesi. Pelajar mempunyai peluang untuk menghadiri sesi salah satu daripada tiga, dua minggu, yang ditawarkan di New York. Pelajar juga boleh mengambil bahagian dalam New Delhi, São Paulo, dan program Shanghai.

Program taught in:
English

See 1 more programs offered by ISM - International School of Management »

This course is Online & Campus Combined
Start Date
Mac. 2019
Sept. 2019
Duration
4 - 6 
Sambilan
Price
84,562 USD
64,016 EUR- untuk syarikat-syarikat menaja
By locations
By date
Start Date
Mac. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Mac. 2019

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date