Kedoktoran Perniagaan Pentadbiran

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Program ini akan memberi anda alat yang diperlukan untuk menyumbang kepada pengeluaran dan penyebaran sains gunaan dalam bidang pengurusan dan pentadbiran perniagaan melalui bimbingan yang ketat dan disesuaikan oleh fakulti kedoktoran kami.

Pengalaman UBIS DBA mencabar anda untuk mempertajam kepakaran kritikal dan analitik anda. Anda akan mengembangkan kemahiran penyelidikan anda untuk menjadi pakar dalam bidang anda dengan kemampuan yang terbukti untuk berfikir di luar kotak. Program ini dirancang agar sesuai dengan gaya hidup eksekutif dan profesional yang menuntut, yang bermaksud bahawa anda dapat meneruskan kerjaya anda ke tahap seterusnya sambil mengekalkan keseimbangan kerja-kehidupan yang sihat.

Sorotan Program DBA

 • Jadual yang fleksibel untuk memenuhi keperluan profesional penerbangan tinggi sehingga anda dapat menjaga keseimbangan antara belajar, bekerja, dan kehidupan keluarga
 • Tahap sokongan penyeliaan yang tinggi dan panduan khusus untuk anda setiap langkah
 • Fakulti akademik antarabangsa dan profesional terkemuka
 • Penyelidikan gunaan disesuaikan dengan latar belakang dan matlamat kerjaya anda
 • 4 seminar dalam 2 tahun pertama; dijarakkan pada selang masa lebih kurang 6 bulan

Struktur

Bahagian penyelidikan dan tesis dari Doktor Pentadbiran Perniagaan dari Universiti Perniagaan dan Pengajian Antarabangsa UBIS terdiri terutamanya dari penyelidikan individu, di bawah pengawasan profesor yang berkelayakan yang memberikan pelbagai kepakaran dan juga reputasi antarabangsa.

Di UBIS, setiap pelajar yang terpilih akan mendapat bimbingan yang ketat dan disesuaikan oleh fakulti kedoktoran kami.

140363_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpg

Akreditasi

 • EduQua
 • Majlis Akreditasi Antarabangsa untuk Pendidikan Perniagaan (IACBE)
 • Federation des Enterprises Romande (FER)
 • Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan (EFMD)
 • ISO 9001
 • ISO 29990

Mengapa belajar di UBIS - Universiti Perniagaan dan Pengajian Antarabangsa

 • Perkhidmatan Pelajar Hebat: Pusat Kerjaya menasihati setiap pelajar untuk pergi bekerja. Semua pelajar di Switzerland dibenarkan bekerja selama 20 jam seminggu - jawatan 50% bermula dari semester 2 pengajian.
 • Platform Pembelajaran Pelajar - membantu mengawal gred dan bahan kajian
 • Program dalam talian untuk pendidikan pembelajaran jarak jauh
 • Perkhidmatan Pelajar untuk membantu visa, formaliti kad kediaman, penjagaan kesihatan, dan penginapan
 • Hari orientasi untuk pelajar baru: perkenalan dengan profesor, lawatan pemandu bandar, integrasi dengan pelajar yang ada
 • Persatuan Pelajar - menganjurkan acara yang menyeronokkan untuk pelajar di dalam dan di luar Geneva.

Keperluan Bahasa Inggeris

Anda memerlukan skor IELTS berikut:

Skor minimum yang diperlukan:

140362_Clipboard06.jpg

IELTS - atau Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa - menguji kebolehan berbahasa Inggeris anda (menulis, mendengar, bertutur, dan membaca) pada skala 1.00-9.00. Keperluan skor IELTS minimum merujuk kepada Skor Band Keseluruhan yang anda terima, yang merupakan skor purata gabungan anda.

Keperluan Am

 • Pemohon yang ingin masuk ke program DBA biasanya harus memiliki ijazah MBA, atau setaraf, dari Universiti yang diluluskan dan mempunyai pengalaman profesional yang signifikan. Ijazah Sarjana Muda (atau setaraf) dengan pengesahan pengalaman profesional untuk program kredit boleh berlaku (proses PEV CHF 2,500)
 • Ujian penguasaan bahasa Inggeris: sama ada IELTS (skor min 6.5) atau Cambridge Certificate in Advanced English (CAE)

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

UBIS, an innovative young, boutique institution that delivers modern programs in Business and International Relations, is located in Geneva There is no other city in the world with so much access to t ... Baca lebih lanjut

UBIS, an innovative young, boutique institution that delivers modern programs in Business and International Relations, is located in Geneva There is no other city in the world with so much access to the world headquarters of major businesses, financial institutions and international organizations. The UBIS DNA is composed of three main factors: Real-World Experience, Individual Attention and an International Perspective. UBIS’ professors are highly qualified professionals who bring real-world problems into their classrooms and equip students to analyze these problems critically and in terms applicable to the business environment. Our professors provide students with a strategic framework to deal with the issues that they will face in their professional lives. UBIS is attentive to the evolving needs of the marketplace and constantly adapts its course content and methodologies to ensure that our graduates possess the knowledge and transferable skills necessary to succeed in this rapidly changing world. Baca Ringkas