Kedoktoran dalam perubahan organisasi (ADOC)

Umum

Penerangan Program

Adakah anda mencari untuk membuat sumbangan yang unik untuk pemahaman kita tentang organisasi dan masyarakat, dan dinamik kestabilan dan berubah? Adakah anda seorang pengamal yang berpengalaman dan reflektif yang berminat dalam membangunkan diri dan amalan anda, melalui disiplin 'Tindakan Siasatan'? Adakah anda berminat untuk melakukan penyelidikan anda dengan kerjasama rapat dengan sokongan masyarakat pengamal seperti yang berfikiran?

Jika ya, maka Ashridge Doktor Falsafah dalam Perubahan Organisasi akan menarik minat kepada anda. Melalui proses yang teliti siasatan, kelayakan ini akan membangunkan amalan anda ke tahap yang lebih mendalam. Organisasi menghadapi keperluan untuk bertindak balas kepada isu-isu yang lebih pelbagai dan mencabar, pengamal mesti membangunkan cara-cara baru bekerja dengan situasi kompleks dan tidak menentu dalam usaha mencapai tujuan dan hasil yang penting bagi mereka.

TPWHY

Program Kandungan

Program ini mengambil pendekatan falsafah, bukannya menawarkan Kit standard. Ia mencabar anda untuk meneroka andaian tersirat dan tersurat anda dan implikasi andaian untuk amalan anda.

kandungan program serta-merta berkenaan kembali ke tempat kerja anda dan anda digalakkan untuk berkongsi pengalaman peribadi anda dengan peserta lain supaya semua orang belajar daripada satu sama lain. Anda akan membangunkan disiplin dan kemahiran penulisan reflektif melalui tugasan praktikal. disertasi adalah satu peluang untuk siasatan praktikal dilanjutkan dengan sokongan tutor dan rakan-rakan (dalam kumpulan pengawasan).

Fakulti

Fakulti ini adalah pengamal berpengalaman. Banyak mempunyai kelayakan psikoterapi, dan semua adalah pakar dalam individu yang mencabar dan sokongan. Fakulti ini beroperasi sebagai ahli-ahli kumpulan dan sebagai fasilitator / pemerhati, yang membantu mewujudkan persekitaran pembelajaran yang menyokong, menarik dan mantap. Fakulti menemani anda dalam perjalanan pembelajaran anda, bukannya pakar jauh. Atmosfera adalah perdebatan dan dialog, bukannya mengajar dan memberitahu.

WHO IS THE PROGRAM?

Program ini bertujuan untuk mereka yang mencari untuk memulakan dan mengekalkan perubahan di dalam dan di organisasi. Ini mungkin termasuk bekerja mengenai isu-isu makro perubahan sosial dan institusi. Ia bertujuan untuk melibatkan diri anda dalam membangunkan sumbangan unik untuk bidang yang anda pilih.

Ini adalah satu peluang untuk berhubung dengan pengamal berpengalaman lain yang sedang mencari untuk belajar pada tahap yang lebih mendalam.

Kumpulan itu berpecah kepada kumpulan amalan tindakan yang lebih kecil dengan fasilitator Ashridge. Ini meningkatkan elemen refleksi peribadi program.

Persekitaran pembelajaran

Ashridge adalah persekitaran pembelajaran yang unik dan indah. Dari semasa ke semasa, para peserta memberitahu kita bahawa, kawasan ini menjadi tempat utama untuk mencerminkan dan semula caj. Di samping itu, bilik darjah direka untuk menggalakkan perbincangan meja bulat dan bukan pengajaran gaya syarahan teater.

alumni abstrak

Program ini bertujuan untuk menyokong pengamal maju dalam mewujudkan wawasan baru melalui siasatan dengan amalan.

program mendalami pemahaman kita tentang amalan sekitar perundingan melalui kitaran ketat siasatan dalam kerja-kerja kami dan penglibatan yang berterusan dengan teori, untuk menjana wawasan baru dalam bidang ini.

Antara alumni kami berkongsi perjalanan yang menarik dan merangsang mereka, melalui perkongsian abstrak dari penyerahan tesis masing-masing.

Tarikh Akhir Kemaskini Disember 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Established in 1959 with initial support from companies including Shell and Unilever, Ashridge Executive Education has been focused on helping people, companies, and organizations succeed. Our researc ... Baca lebih lanjut

Established in 1959 with initial support from companies including Shell and Unilever, Ashridge Executive Education has been focused on helping people, companies, and organizations succeed. Our research, pedagogy, and courses have always had one goal: to improve how organizations perform and how executives lead. Baca Ringkas
London , Berkhamsted + 1 Lagi Kurang

Akreditasi