Ijazah Penyelidikan MPhil / Phd Dalam Kajian Jepun Dan Korea

SOAS University of London

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ijazah Penyelidikan MPhil / Phd Dalam Kajian Jepun Dan Korea

SOAS University of London

Darjah Penyelidikan dalam Pengajian Jepun dan Korea

Cara Kehadiran : Sepenuh Masa atau Separuh Masa

Jabatan ini dapat menyelia MPhil dan PhD darjah dengan penyelidikan dan tesis dalam pelbagai mata pelajaran budaya dan bahasa. pelajar penyelidikan yang bercadang tidak perlu berasa dikekang untuk menghadkan pilihan mereka topik untuk yang dinyatakan terhadap nama-nama ahli kakitangan semasa (pelajar pasca siswazah baru-baru ini telah bekerja pada pelbagai topik yang termasuk pawagam Jepun, teks Kabuki, bahasa Jepun moden dan sastera, Meiji teks sejarah, linguistik Korea dan sastera, penjajah Korea dan sejarah abad kelapan belas). Penyelidikan yang dijalankan di MPhil dan tahap PhD adalah berdasarkan kepada sastera, dokumentari, dan bahan arkib didapati di SOAS dan juga dikumpul semasa kerja lapangan di Jepun dan Korea.

Struktur

Semua pelajar mendaftar pada tahun 1 program ini sebagai pelajar MPhil.

Semua pelajar MPhil / PhD baru disediakan dengan jawatankuasa penyeliaan daripada tiga orang ahli yang terdiri daripada seorang penyelia utama atau utama dan penyelia kedua dan ketiga. Perpecahan dalam komitmen masa seluruh jawatankuasa penyeliaan adalah 60:25:15. Pada tahun pertama pelajar dijangka bertemu penyelia utama mereka atas dasar dwi-mingguan untuk tempoh sekurang-kurangnya satu jam.

penyelia utama pelajar sentiasa ahli Jabatan di mana pelajar mendaftar. Penyelia kedua dan ketiga, yang bertindak atas sifat nasihat yang tambahan, mungkin dari Jabatan yang sama, atau Jabatan lain / Pusat di Fakulti Bahasa dan Budaya atau / Pusat Jabatan di Fakulti lain yang telah ditetapkan.

  1. kajian literatur
This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini October 28, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2018
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - London, England
Tarikh mula: Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2018
United Kingdom - London, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat