Gelaran Penyelidikan dalam Sejarah

Cara Kehadiran: Sepenuh Masa atau Separuh Masa

Jabatan Sejarah SOAS adalah salah satu pusat utama dunia yang menawarkan penyeliaan untuk gelaran penyelidikan dalam sejarah Afrika dan Asia. Ia menarik pelajar dan pengunjung ilmiah dari semua bahagian dunia. Kedudukan tertinggi yang diberikan kepada Jabatan dalam penilaian rasmi nasional 1996, 2001 dan 2008 mengambil kira kecemerlangan latihan penyelidikannya, serta rekod penerbitan kakitangan. Jabatan ini menyediakan peluang untuk pemohon yang berkelayakan untuk menyertai kumpulan besar pelajar dan kakitangan yang bekerja di dalam atau di sekitar bidang spesialis mereka dalam sejarah. Gabungan unik pengawasan individu, mengajar kursus dan seminar memastikan bahawa majoriti pelajar menyelesaikan ijazah mereka dalam masa empat tahun.

Pelajar SOAS mempunyai akses tanpa had dan biasanya percuma untuk pelbagai seminar, persidangan, dan bengkel yang diadakan di SOAS atau mudah dicapai. Paling penting, mereka menghadiri seminar sejarah serantau mingguan - di Afrika, Asia Selatan, Timur Tengah, Asia Timur, atau Asia Tenggara - dan sering bengkel khas mengenai tema yang berkaitan dengan penyelidikan mereka. Pautan rapat dikendalikan dengan Institut Penyelidikan Sejarah yang berdekatan dan Institut Kajian Komanwel, yang menjalankan seminar penyelidikan mereka sendiri. Ini memberikan para pelajar penyelidikan banyak peluang untuk bertemu dengan para ulama yang mengunjungi SOAS , dan yang berpusat di tempat lain di University of London atau di Inggris. Kehadiran di kelas-kelas yang membentuk sebahagian daripada kursus yang diajar di SOAS atau di tempat lain juga mungkin dilakukan dengan susunan.

Kepelbagaian perpustakaan di London sangat hebat untuk banyak subjek yang diteliti di Jabatan. SOAS pelajar sejarah SOAS mempunyai akses percuma ke Perpustakaan British yang berdekatan (termasuk Pejabat India dan Koleksi Oriental), ke Perpustakaan Akhbar Perpustakaan British di Colindale, ke Arkib Negara, dan pelbagai koleksi lain, termasuk perpustakaan kebanyakan yang lain Kolej dan universiti di London.

Prosedur Pendaftaran untuk Pelajar Tahun Pertama

Semasa tempoh Pendaftaran, penyelia anda dan Tutor Penyelidikan akan tersedia pada waktu yang diiklankan untuk bertemu dengan anda di pejabat mereka. Anda perlu membincangkan mana-mana kursus yang anda ingin audit atau yang anda perlukan untuk mengambil dan lulus (iaitu kursus yang dinyatakan dalam surat penerimaan anda dari kursus Sekolah dan / atau bahasa) dengan penyelia anda.

Kehadiran di London

Pelajar dijangka berpusat di SOAS sepanjang pengajian mereka, kecuali untuk tempoh kerja lapangan.

Buku Log dan E-mel

Setiap pelajar mempunyai buku log elektronik peribadi yang boleh anda akses melalui BLE https://www.ble.ac.uk/. Buku log mesti dilengkapkan setiap kali anda bertemu dengan penyelia anda sepanjang program pengajian anda, dan semua matlamat dan batas waktu yang dipersetujui semasa tutorial mesti dilog masuk. Buku log adalah alat dalam talian yang direka untuk menyokong anda dalam pembangunan akademik dan profesional anda dan membantu anda membina profil kemahiran yang luas dan seimbang. Ia juga membolehkan penyelia anda mengikuti perkembangan anda dan memberi nasihat kepada anda dengan sewajarnya. Kakitangan akademik dan fakulti, serta pelajar lain, akan menggunakan e-mel SOAS anda untuk menghubungi anda dengan maklumat yang berkaitan dengan ijazah penting sepanjang pembelajaran anda. Sekiranya anda menggunakan akaun e-mel lain pastikan semua mel dari akaun SOAS anda diteruskan.

Peraturan Empat Tahun

Sekolah menghendaki semua pelajar melengkapkan PhD mereka dalam tempoh empat tahun. Adalah penting bahawa pelajar memberitahu penyelia mereka, Tutor Penyelidikan dan Pendaftaran sedini mungkin jika kajian mereka terpaksa terganggu untuk sebarang tempoh penting kerana keadaan peribadi yang luar biasa. Masalah ini mungkin kewangan, peribadi atau berkaitan dengan peranan anda sebagai ibu bapa dan / atau penjaga. Sila berikan dokumentasi dalam bentuk sijil perubatan, surat penjelasan, dan lain-lain di mana berkenaan. Perlu juga sedar bahawa apa-apa sambungan untuk kerja lapangan anda melebihi tempoh 12 bulan yang biasa akan mengakibatkan pemendekan tempoh penulisan sebagai peraturan empat tahun akan tetap berlaku.

Kursus

Semua pelajar tahun pertama dikehendaki menghadiri Seminar Metodologi mingguan, forum utama untuk membincangkan penyelidikan sejarah semasa, menyampaikan penyelidikan anda sendiri dan melibatkan diri dengan penyelidikan rakan-rakan anda. Pelajar tahun pertama juga perlu menghadiri sekurang-kurangnya satu seminar penyelidikan serantau (Seminar Sejarah Afrika, Dekat

Keperluan latihan lain, contohnya dalam bahasa, diperlukan untuk beberapa pelajar tahun pertama seperti yang dinyatakan dalam surat penerimaan kepada program penyelidikan. Pelajar juga digalakkan untuk mengaudit kursus dalam jabatan Sejarah atau jabatan dan fakulti lain di dalam Sekolah sebagaimana yang dipersetujui oleh penyelia. Pelajar perlu bertanya kepada peserta kursus untuk mendapatkan kebenaran terlebih dahulu sebelum mereka dapat mengaudit kursus. Pengauditan adalah mungkin untuk kuliah tetapi bukan untuk kelas tutorial supaya kelas bahasa biasanya dihalang. Pengaturan kursus tambahan dengan kolej lain di University of London (seperti UCL untuk bahasa Eropah) akan dibuat di mana saja yang mungkin, tetapi tidak dapat dijamin. Masa kuliah yang diperlukan tidak akan bertentangan dengan komitmen seminar anda di dalam jabatan. Jika slot masa untuk kuliah lain yang anda ingin audit di luar jabatan bertepatan dengan seminar penyelidikan serantau atau Seminar Metodologi, maka kursus wajib ini harus diutamakan.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 19 lagi program yang ditawarkan oleh SOAS University of London »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
4,271 GBP
Yuran UK / EU sepenuh masa: £ 4,271; Yuran Luar Negara Sepenuh Masa: £ 16,950 setiap tahun akademik
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
End Date
Sep 1, 2022
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Sep 1, 2022
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date