PhD dalam Politik dan Pengajian Antarabangsa

Cara Kehadiran: Sepenuh Masa atau Separuh Masa

Jabatan Politik dan Pengajian Antarabangsa menerima pelajar untuk kerja penyelidikan yang membawa kepada PhD. Tujuan utama program PhD adalah untuk melatih para pelajar untuk merekabentuk, menyelidik dan menulis tesis kedoktoran yang berjaya. Mereka yang telah menamatkan kedoktoran akan terbiasa dengan aspek konseptual dan metodologi penyelidikan politik dan berkelayakan sebagai pakar dalam bidang mereka.

Untuk dipertimbangkan untuk masuk ke dalam program PhD, pemohon mesti memiliki ijazah yang baik dalam Politics setara dalam tahap dan kandungan kepada MSc Jabatan, walaupun aplikasi dari individu dengan darjah yang berkaitan dalam disiplin kognitif juga akan dipertimbangkan. Garis Panduan untuk Cadangan Penyelidikan boleh didapati di sini.

Kemasukan berlaku secara bergulung. Kitaran permohonan dibuka pada bulan November dan ditutup pada 30 Jun untuk kemasukan pada bulan Oktober. Pemohon juga ingin dipertimbangkan untuk mendapatkan biasiswa SOAS atau pelajar ESRC harus merujuk kepada maklumat Biasiswa untuk tarikh akhir.

Blok utama bangunan program PhD adalah hubungan antara pelajar dan penyelia. Pelajar dimasukkan atas dasar kesediaan yang diungkapkan sekurang-kurangnya seorang anggota kakitangan untuk menjadi penyelia utama bagi projek pelajar. Oleh itu, dari kemasukan pelajar dalam program ini, penyelia menganggap tanggungjawab utama untuk memantau dan menyokong kemajuan pelajar ke arah menyelesaikan ijazah tersebut. Setiap pelajar penyelidik juga mempunyai penyelia bersekutu, seorang lagi kakitangan yang mempunyai minat yang rapat di rantau pelajar dan / atau sub-bidang disiplin. Tutor penyelidikan Jabatan mengawasi program PhD dan tersedia untuk membincangkan masalah umum.

Selain itu, pelajar penyelidikan tertanam dalam program latihan berstruktur pada tahun pertama mereka, menghadiri kursus yang berkaitan dengan reka bentuk penyelidikan, teori dan kaedah. Di samping itu, mereka boleh menghadiri kursus MSc yang berkaitan dengan penyelidikan mereka. Pelajar penyelidikan juga digalakkan untuk mengambil bahagian dalam seminar Jabatan, di mana para ulama yang dijemput dari institusi lain memberikan persembahan, dan mereka mempunyai akses kepada banyak seminar dan ceramah lain yang diadakan di seluruh SOAS . Kemudahan latihan bahasa sekolah juga disediakan untuk pelajar membangunkan atau meningkatkan kemahiran bahasa berkaitan penyelidikan. Sejak 2012, pelajar penyelidikan mempunyai akses eksklusif kepada kemudahan dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Sekolah Kedoktoran SOAS .

Kebanyakan pelajar PhD menghabiskan beberapa ketika melakukan kerja di kawasan penyelidikan mereka. Jabatan dan Sekolah, melalui pelbagai hubungan dengan individu dan institusi di universiti dan pemerintah Asia, Afrika, dan Timur Tengah, memudahkan kerja ini dengan pendanaan dan pengenalan pribadi serta (terbatas).

Jabatan ini biasanya mempunyai sekitar 60 pelajar penyelidikan (tahap MPhil dan PhD) pada satu-satu masa.

Struktur

Program PhD di SOAS mengikuti model tiga tahun, dengan kemungkinan untuk dilanjutkan ke tahun keempat. Program ini terdiri daripada latihan penyelidikan dan kursus pada tahun pertama, selepas itu pelajar mesti lulus peningkatan dari MPhil ke status PhD. Ini diikuti oleh penyelidikan utama / kerja lapangan yang dijalankan pada tahun kedua, dan penulisan (up) tesis mereka pada tahun berikutnya. Pelajar hendaklah berhasrat untuk bersedia untuk diserahkan pada penghujung tahun ketiga dan hendaklah mengemukakan pada penghujung tahun keempat paling terkini.

Latihan Penyelidikan Tahun 1

Pelajar dijangka menaik taraf dari MPhil kepada pelajar PhD dalam tempoh 12 bulan pendaftaran mereka. Kemajuan memerlukan kejayaan program latihan Jabatan yang terdiri daripada kursus Pengenalan kepada Penyelidikan (satu dan dua), Seminar Projek Penyelidikan (dua istilah) dan Persidangan Projek Penyelidikan (tiga istilah). Pelajar juga berpeluang mengambil kursus dalam kaedah kuantitatif. Paling penting, pelajar akan menghasilkan kertas yang dinaik taraf yang membentuk asas viva, yang mana pelajar harus lulus untuk mendapatkan status Pelajar PhD.

Prosedur Kerja Lapangan

Pelajar yang melakukan kerja lapangan biasanya akan melakukannya pada tahun kedua mereka. Kerja lapangan maksimum tiga istilah biasanya dibenarkan dalam program PhD sepenuh masa. Kerja lapangan lebih daripada 12 bulan perlu diluluskan oleh Dekan Bersekutu untuk Penyelidikan.

Latihan Melebihi Tahun 1

Sepanjang proses reka bentuk penyelidikan, kerja lapangan, dan penulisan, pelajar dijangka akan sentiasa berhubung dengan penyelia mereka. Menulis disertasi adalah kerja pelajar sahaja, disokong oleh mesyuarat tetap dengan penyelia dan mengambil bahagian dalam seminar menulis untuk pelajar PhD lanjutan. Jabatan ini menggalakkan para pelajar untuk mengambil bahagian dalam bengkel yang ditawarkan di luar SOAS dan menghadiri dan hadir di persidangan yang dianjurkan oleh persatuan penyelidikan utama dalam bidang (pembiayaan yang terhad).

Pengajaran adalah bahagian penting dalam latihan doktoral untuk pelajar PhD menganggap kerjaya akademik. Jabatan ini bertujuan untuk menawarkan Pelajar Penyelidikan yang canggih kemungkinan untuk bekerja sebagai Pembantu Pengajar Siswazah (GTA) di salah satu kursus yang ditawarkan di Jabatan untuk maksimum dua tahun. Tugas melibatkan pengajaran seminar, memegang jam pejabat, dan menandakan. Pelajar penyelidikan yang mengambil jawatan GTA dijangka telah menyelesaikan modul latihan GTA yang ditawarkan oleh Direktorat Pembangunan Akademik (ADD), biasanya ditawarkan pada bulan September. Lihat juga Buku Panduan GTA Jabatan.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 19 lagi program yang ditawarkan oleh SOAS University of London »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
4,271 GBP
Yuran UK / EU sepenuh masa: £ 4,271; Yuran Luar Negara Sepenuh Masa: £ 16,950 setiap tahun akademik
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
End Date
Sep 1, 2021
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Sep 1, 2021
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date