MPhil / PhD dalam Pengajian Pembangunan

Cara Kehadiran: Sepenuh Masa atau Separuh Masa

Jabatan kini mempunyai 52 pelajar penyelidikan, yang menjalankan pelbagai topik penyelidikan di banyak bahagian Asia, Afrika, Amerika Latin dan Timur Tengah. Kami amat berminat dengan bakal pelajar penyelidikan yang ingin bekerja di salah satu Cluster Penyelidikan Jabatan utama, iaitu: Buruh, Pergerakan dan Pembangunan; Neoliberalisme, Globalisasi, dan Negeri; Keganasan, Keamanan dan Pembangunan; Air untuk Afrika; Migrasi, Mobiliti dan Pembangunan; Pertukaran dan Pembangunan Agrarian; Dasar Pembangunan, Bantuan, Institusi dan Pengurangan Kemiskinan.

Pelajar penyelidikan digalakkan menghadiri sesi latihan mingguan untuk memperkenalkan mereka kepada beberapa teknik praktikal dan kemahiran vokasional yang digunakan dalam profesi pembangunan; seminar dua minggu mengenai topik yang berkaitan dengan Pengajian Pembangunan dan, jika sesuai, bengkel pasca pengalaman.

Struktur

Tahun 1

Pelajar dijangka menaik taraf dari MPhil ke status PhD selepas tahun pertama mereka.

Anda dijangka akan menemui Penyelia yang ditugaskan pada minggu pertama anda di SOAS , dan, setelah berunding dengan Penyelia anda, anda akan memilih dua ahli akademik lain untuk berkhidmat di jawatankuasa penyelidikan anda.

Semasa modul tahun pertama anda, anda dikehendaki menghadiri Seminar Latihan Penyelidikan Siswazah Jabatan. Sesi-sesi ini akan memberi anda latihan penting dalam metodologi penyelidikan dan akan membantu anda dalam memulakan: secara khusus, mereka akan membantu anda dalam menulis komponen konstituen 'kertas naik taraf' yang perlu anda serahkan dan bertahan dalam viva dalam Term 3 tahun pertama anda.

Memandangkan kekayaan sumber latihan dalam kaedah penyelidikan dan modul pascasiswazah lain secara teoritis dan empirikal yang relevan di seluruh Fakulti dan Fakulti lain di SOAS , pelajar sangat digalakkan untuk mengaudit modul. Modul tambahan boleh menjadi tidak ternilai, terutamanya untuk isu-isu atau topik khusus atau kawasan, sebagai cara untuk menambah latihan yang diberikan dalam MPhil Seminar. Penyelia dan pelajar akan membincangkan pada awal tahun ini portfolio latihan dan modul yang paling sesuai dengan topik tesis, soalan penyelidikan utama dan penetapan penyelidikan yang akan dijalankan.

Jadual selepas tahun pertama

Sekali pelajar telah menaik taraf mereka, mereka harus segera meneruskan dengan merancang butir-butir kerja empirik dan menganjurkan draf yang ditulis dalam modul tahun pertama. Memandangkan kebanyakan pelajar Pengajian Pembangunan akan memulakan kerja di tahun kedua mereka, adalah penting untuk mengekalkan batas waktu 3 tahun dalam fikiran dan tidak menangguhkan menulis bab sehingga selepas selesai kerja lapangan. Sebarang penulisan yang dilakukan dalam tempoh itu akan menjimatkan masa penting sebagai balasan.

Biasanya, pelajar akan mematuhi jadual penulisan berikut:

Syarat 4, 5 dan 6: Kerja lapangan, dan permulaan pemprosesan data serta penyusunan templat bab;

Percutian musim panas istilah tahun kedua 7 dan 8: Analisis data dan kembali kepada ulasan kesusasteraan untuk menyemak bab awal dan menghasilkan draf akhir penuh;

Istilah 9: Mengkaji draf pertama, menyiapkan apa-apa penulisan semula yang diperlukan, dan penyerahan disertasi. Terdapat kemungkinan kesinambungan menulis selepas 9 tetapi tesis perlu dikemukakan dalam mana-mana sebelum akhir tahun ke-4. Ini akan menjadi tamat akhir walaupun tesis itu dijangka selesai dalam tiga tahun penyelidikan aktif sepenuh masa.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 19 lagi program yang ditawarkan oleh SOAS University of London »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
4,271 GBP
Yuran UK / EU sepenuh masa: £ 4,271; Yuran Luar Negara Sepenuh Masa: £ 16,950 setiap tahun akademik
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
End Date
Sep 1, 2021
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Sep 1, 2021
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date