PhD dalam Pengajian Global

Cara Kehadiran: Sepenuh Masa atau Separuh Masa

CISD mengalu-alukan aplikasi daripada bakal calon MPhil / PhD yang ingin melakukan penyelidikan pelbagai disiplin dalam bidang kajian global yang berkaitan dengan kepentingan penyelidikan anggota Pusat dan program penyelidikan Pusat. Tumpuan khusus program penyelidikan ini adalah dua kali: secara teratur, program ini menangani analisa proses globalisasi kontemporari dan hubungan politik, ekonomi, sosial dan budaya yang menentukan dan membentuk proses-proses ini. Sebagai contoh, kajian mengenai hubungan antara negara dan antara negara dan perjanjian yang merupakan domain tradisional Pengajian Antarabangsa, fokus utama program ini adalah kajian tentang sifat dan evolusi globalisasi kontemporer itu sendiri dan secara global isu yang dikongsi, dari perspektif teori dan perspektif dasar. Secara metodologi, program ini menggalakkan analisis multi-disiplin dalam proses globalisasi kontemporari. Topik dan projek penyelidikan akan menganalisis peranan, dan pertukaran antara, orang, institusi, organisasi dan negara dalam membentuk dinamika globalisasi melalui prisma (sekurang-kurangnya) dua disiplin akademik berikut: Pengajian Antarabangsa dan Politik, Undang-Undang, Ekonomi, Pengurusan Pengajian, Pengajian Pembangunan, Sejarah, Pengajian Media dan Komunikasi.

Sokongan pelajar adalah di tengah-tengah aktiviti CISD. Pelajar Ijazah Penyelidikan disokong sepenuhnya oleh penyelia utama dan menengah mereka dan Tutor Penyelidikan Pusat, kini Pengarah Pusat Dr Dan Plesch. Pelajar digalakkan menghadiri dan hadir di seminar penyelidikan Pusat.

Struktur

Tahun Pertama

Tahun pertama program ini melibatkan seminar latihan penyelidikan dan kursus lanjutan. Pada masa yang sama, pelajar bekerjasama dengan penyelia utama mereka, berunding dengan penyelia adjunct, untuk membuat cadangan penyelidikan terperinci, menjalankan peringkat penyelidikan pertama dan menulis draf beberapa bahagian untuk menggariskan hujah-hujah utama tesis. Di tengah-tengah latihan adalah program latihan kaedah penyelidikan. Ia direka untuk menyediakan alat analisis yang diperlukan oleh para pelajar untuk mendapatkan pemahaman yang lebih maju tentang perkembangan baru-baru ini dalam bidang utama dalam projek penyelidikan mereka dan dalam cabaran dan peluang khusus yang ditimbulkan oleh penglibatan mereka dengan penyelidikan ke atas struktur, proses dan isu global yang baru muncul dan untuk menjalankan penyelidikan peringkat tinggi. Pelajar dalam program PhD juga boleh menghadiri kursus individu dari Program MA / MSc untuk mengukuhkan kecekapan dalam subjek tertentu. Menjelang akhir tempoh akademik ketiga, pelajar dijangka telah menyelesaikan bab peningkatan mereka.

Tahun Kedua

Dalam tahun kedua pelajar sepenuh masa mereka menjalankan penyelidikan terperinci yang biasanya termasuk mengumpulkan dan memproses data. Sesetengah penyelidikan untuk tujuan ini boleh dijalankan di luar negara jika diperlukan. Sepanjang tahun pelajar menulis draf bab tesis mereka dan membincangkan mereka dengan penyelia utama mereka dan, jika sesuai, juga membincangkan aspek-aspek khusus penyelidikan mereka dengan penyelia tambahan mereka.

Tahun Tiga

Pelajar sepenuh masa untuk PhD akan menyelesaikan penyelidikan mereka dan menulis draf akhir atau draf akhir akhir tesis mereka.

Tahun Empat

Mana-mana kerja di peringkat ini biasanya melibatkan penyusunan semula bab-bab tesis untuk mencapai piawaian penerbitan. Peperiksaan ini biasanya akan selesai pada tahun ini. Peperiksaan ini adalah dengan menilai tesis dan pemeriksaan lisan (viva voce) mengenai tesis dan penyelidikan yang berdasarkannya.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 19 lagi program yang ditawarkan oleh SOAS University of London »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
4,271 GBP
Yuran UK / EU sepenuh masa: £ 4,271; Yuran Luar Negara Sepenuh Masa: £ 16,950 setiap tahun akademik
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
End Date
Sep 1, 2022
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Sep 1, 2022
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date