Gelaran Penyelidikan (MPhil / PhD) dalam Pembangunan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Mod Kehadiran: Penuh waktu atau Paruh waktu


Pelajar boleh mengikuti Pathway PhD dalam Pembangunan Antarabangsa dengan berasaskan sama ada SOAS , LSHTM atau IoE. Semua pelajar PhD di Pathway Pembangunan Antarabangsa akan menghadiri seminar latihan penyelidikan lanjutan yang dijalankan oleh LIDC. Siri ini akan menyediakan pelajar dalam Pathway Pembangunan Antarabangsa Pusat Latihan Doktor Falsafah ESRC dengan pemahaman yang luas terhadap pendekatan interdisipliner untuk pembangunan, dan pemahaman terperinci tentang bidang-bidang yang dipilih.

Semua pelajar penyelidikan Pembangunan MPhil / PhD akan mengambil bahagian dalam kursus kursus wajib dan menghadiri seminar pelajar penyelidikan di kolej dan jabatan di mana mereka berdaftar untuk MPhil / PhD. Di SOAS , jabatan-jabatan Pengajian Ekonomi dan Pembangunan mengadakan seminar seminar dan para pelajar diharapkan dapat melibatkan diri dalam kerja kelompok penyelidikan yang relevan.

Proses Kemasukan

Terdapat tiga laluan masuk ke MPhil dan PhD dalam Pembangunan Antarabangsa:

 • Struktur 1 3 : Berikutan kejayaan Penyelidikan MSc untuk Pembangunan Antarabangsa di SOAS . ESRC 1 3 pelajar disediakan untuk membiayai laluan ini.
 • Struktur 3 : Dengan aplikasi langsung untuk MPhil / PhD dalam kemasukan Pembangunan Antarabangsa. ESRC 1 3 pelajar disediakan untuk membiayai laluan.
 • Struktur 4 : tidak terdapat di SOAS .

Struktur

PhD dalam Pembangunan Antarabangsa adalah bahagian ijazah penyelidikan PhD Pathway dalam Pusat Latihan Doktor Bloomsbury yang merupakan salah satu dari beberapa Pusat tersebut yang diiktiraf oleh Majlis Penyelidikan Ekonomi dan Sosial UK (ESRC) dan dengan itu menerima sokongan kewangan untuk MSc dan penyelidikan pelajar. Tetapi Pathway dibuka kepada pemohon sama ada layak untuk atau menerima pembiayaan ESRC atau tidak, dengan pelajar yang dibiayai ESRC dijangka membentuk keseluruhan minoriti kecil. Pathway itu boleh dimasukkan secara langsung pada tahun pertama MPhil / PhD, tertakluk kepada kelayakan pascasiswazah yang sesuai sebelum ini, biasanya MSc pada tahap yang sesuai, atau melalui MSc SOAS khusus yang memenuhi syarat untuk kemasukan tertakluk kepada tahap pencapaian dan keperluan lain .

Jadual

Ijazah penyelidikan merangkumi teras latihan dalam kaedah penyelidikan yang digabungkan dengan struktur perkembangan yang jelas selepas itu. Komponen latihan dijelaskan di bawah. Tempoh dan struktur ijazah penyelidikan adalah seperti berikut:

 • Ijazah Penyelidikan sepenuh masa: 3 tahun ditambah 1 tahun menulis.
  • Tahun 1: Latihan Penyelidikan : pelajar penyelidikan akan mengambil satu atau lebih "Kaedah Penyelidikan" kursus di jurusan Ekonomi dan / atau Pembangunan, untuk topik penyelidikan mereka.
  • Tahun 1: Menaik taraf : Pelajar biasanya dijangka meluluskan peningkatan dari status MPhil ke PhD dalam tempoh 9 bulan selepas ijazah.
  • Tahun 2-3: Penyelidikan : Penyelidikan teras dijalankan: pengumpulan data primer dan sekunder yang sesuai, bab tesis yang dimuktamadkan.
  • Tahun 4: Tulis : Jika perlu tahun ke 4 boleh diambil untuk menulis tesis akhir. Pemeriksaan tesis akan berlaku selepas penyerahan dalam tahun ke-4.
 • Ijazah Penyelidikan Separuh Masa: 6 tahun ditambah 1 tahun menulis.
 • Ijazah penyelidikan boleh dilaksanakan lebih dari 6 tahun; Kursus Kaedah Penyelidikan boleh diambil dalam tempoh 2 tahun pertama, tetapi sekurang-kurangnya satu perlu diambil pada tahun 1.
 • Peningkatan akan berlaku dalam masa 24 bulan selepas pendaftaran awal.
 • Peperiksaan: ini akan berlaku selepas penyerahan dalam tahun penulisan (tahun 7) paling terkini.

Notis penting

Maklumat di halaman program mencerminkan struktur program yang dimaksudkan terhadap sesi akademik yang diberikan.

Penyelidikan dan Aplikasi Penyelidikan

Kami mengalu-alukan permohonan daripada pelajar-pelajar yang berkelayakan yang memegang Ijazah Sarjana yang baik (atau bersamaan di luar negara) dalam mata pelajaran yang berkaitan untuk ijazah penyelidikan di SOAS . Permohonan hendaklah dikemukakan secara dalam talian.

Adalah penting untuk memohon dengan baik sebelum permulaan tahun akademik di mana anda ingin mendaftar untuk membolehkan kami memproses permohonan anda. Sekiranya anda memohon biasiswa, tarikh akhir yang lebih awal mungkin dikenakan.

Program PhD SOAS adalah kompetitif dan pemohon harus mempunyai rekod pencapaian akademik yang tinggi dan cadangan yang berdaya maju yang akan menyumbang kepada kepentingan penyelidikan Jabatan. Sila ambil perhatian: kami tidak menggalakkan aplikasi spekulatif murni. Permohonan penyelidikan interdisipliner adalah dialu-alukan, tetapi hanya satu permohonan kepada satu Jabatan boleh dikemukakan.

Keperluan Kemasukan Bahasa Inggeris Tanpa Syarat

Pemohon yang memerlukan visa Tier 4 untuk belajar di UK mesti menyediakan sijil Akademik IELTS UKVI dari pusat ujian yang diluluskan UKVI.

Pemohon antarabangsa yang memerlukan Visa Tier-4 untuk belajar di UK

Uji Kemasukan tanpa syarat Kemasukan tanpa syarat dengan sokongan sessional
IELTS (Akademik) 7.0 keseluruhan atau lebih tinggi, dengan 7.0 dalam sub-skor. 7.0 keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 6.5 dalam sub-skor

Pemohon EEA dan EU

Uji Kemasukan tanpa syarat Kemasukan tanpa syarat dengan sokongan sessional
IELTS (Akademik) 7.0 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan 7.0 dalam setiap sub-skor. 7.0 keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 6.5 dalam sub-skor.
TOEFL IBT 105 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 25 dalam sub-skor. 105 keseluruhan dengan sekurang-kurangnya 22 dalam sub-skor.
ATAU
100 keseluruhan dengan sekurang-kurangnya 25 secara bertulis dan 22 dalam mata pelajaran lain.
Ujian Pearson Bahasa Inggeris (Akademik) 75 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 70 dalam sub-skor. 70 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 65 dalam sub-skor.
Tarikh Akhir Kemaskini November 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues.

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues. Baca Ringkas
London , Singapura + 1 Lagi Kurang