MPhil / PhD dalam Pembangunan Antarabangsa

Tempoh: 3 tahun sepenuh masa atau 6 tahun sambilan

Pelajar boleh mengikuti Pathway PhD dalam Pembangunan Antarabangsa dengan berasaskan sama ada SOAS , LSHTM atau IoE. Semua pelajar PhD di Pathway Pembangunan Antarabangsa akan menghadiri seminar latihan penyelidikan lanjutan yang dijalankan oleh LIDC. Siri ini akan menyediakan pelajar dalam Pathway Pembangunan Antarabangsa Pusat Latihan Doktor Falsafah ESRC dengan pemahaman yang luas terhadap pendekatan interdisipliner untuk pembangunan, dan pemahaman terperinci tentang bidang-bidang yang dipilih.

Semua pelajar penyelidikan Pembangunan MPhil / PhD akan mengambil bahagian dalam kursus kursus wajib dan menghadiri seminar pelajar penyelidikan di kolej dan jabatan di mana mereka berdaftar untuk MPhil / PhD. Di SOAS , jabatan Kajian Ekonomi dan Pembangunan mengadakan siri seminar dan para pelajar diharapkan dapat melibatkan diri dalam kerja kelompok penyelidikan yang relevan.

Proses Kemasukan

Terdapat tiga laluan masuk ke MPhil dan PhD dalam Pembangunan Antarabangsa:

  • Struktur 1 3: Berikutan kejayaan Penyelidikan MSc untuk Pembangunan Antarabangsa di SOAS . ESRC 1 3 pelajar disediakan untuk membiayai laluan ini.
  • Struktur 3: Dengan aplikasi langsung untuk MPhil / PhD dalam kemasukan Pembangunan Antarabangsa. ESRC 1 3 pelajar disediakan untuk membiayai laluan.
  • Struktur 4: tidak terdapat di SOAS .
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 19 lagi program yang ditawarkan oleh SOAS University of London »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
3 - 6 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
4,271 GBP
Yuran UK / EU sepenuh masa: £ 4,271; Yuran Luar Negara Sepenuh Masa: £ 16,950 setiap tahun akademik
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
End Date
Sep 1, 2021
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Sep 1, 2021
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date