Penyelidikan dalam Kewangan dan Pengurusan

Cara Kehadiran: Sepenuh Masa atau Separuh Masa

Pelajar siswazah dalam Ph.D. program pengajian Sekolah Kewangan dan Pengurusan ke arah Universiti London Ph.D.

Untuk dipertimbangkan untuk Ph.D. program dalam kewangan atau pelajar pengurusan mestilah telah menyelesaikan ijazah Sarjana yang baik dalam disiplin yang berkaitan dan dianugerahkan gred tinggi. Mereka juga harus mengemukakan cadangan penyelidikan awal yang menunjukkan kebolehan untuk penyelidikan akademik.

PhD sepenuh masa program biasanya memerlukan tiga tahun belajar di London.

Struktur

Pelajar dalam Ph.D. program pengajian kursus lanjutan dan menjalankan penyelidikan untuk tesis mereka. Mereka bekerja rapat dengan penyelia mereka dari Sekolah Kewangan dan Pengurusan dan juga dengan ahli fakulti lain dan Ph.D. pelajar.

Tahun Pertama

Tahun pertama program ini melibatkan seminar latihan penyelidikan dan kursus lanjutan. Pada masa yang sama, pelajar bekerja dengan penyelia mereka untuk membangunkan cadangan penyelidikan terperinci, menjalankan peringkat penyelidikan pertama dan menulis beberapa draf bahagian untuk menggariskan hujah-hujah utama tesis.

Latihan penyelidikan di SOAS

SOAS komited untuk memberi sokongan kepada pelajar penyelidikan. Semua pelajar tahun pertama sepenuh masa mengambil satu kursus kaedah penyelidikan dan satu lagi kursus peringkat sarjana, yang boleh di kampus, jarak jauh-atau, yang luar biasa dan tertakluk kepada kebenaran, dari tempat lain di SOAS atau sekolah-sekolah lain di London University. Pelajar biasanya dijangka akan menyelesaikan tugasan untuk kursus-kursus ini, gred yang akan dipertimbangkan oleh Jawatankuasa Pengawasan apabila perkembangan kepada Ph.D. status dianggap.

Kursus tambahan boleh diambil pada tahun pertama atau lebih lama seperti yang disarankan oleh penyelia, termasuk kursus pendek yang ditawarkan oleh Sekolah Doktor. Anda boleh memilih dari pelbagai pilihan kemahiran penyelidikan yang boleh dipindahturunkan: penulisan dan pembentangan penyelidikan, kaedah dan teknik generik untuk pengumpulan dan analisis data, sokongan bahasa, integriti penyelidikan, dan pengajaran akademik. SOAS juga merupakan sebahagian daripada Rangkaian Kemahiran Pasca Siswazah Bloomsbury, berkongsi peluang latihan dengan UCL, Institut Pendidikan, dan LSE. SOAS pelajar SOAS boleh memohon pembiayaan penyelidikan untuk menghadiri persidangan dan kursus khas.

Pelajar dikehendaki membentangkan kerja mereka dan mengambil bahagian dalam Ph.D. Program seminar sepanjang tahun. Selain daripada persembahan pelajar, Ph.D. Seminar juga merangkumi "Sumbangan Utama untuk Pengurusan dan Kewangan", sebuah forum di mana kakitangan jabatan mencipta artikel sempadan yang menawarkan pandangan penting dalam bidang penyelidikan lanjutan yang berbeza.

Ph.D. pelajar juga dijangka menghadiri seminar penyelidikan jabatan.

Selepas kira-kira lapan bulan pengajian sepenuh masa, kemajuan pelajar dinilai oleh jawatankuasa penaiktarafan dan pelajar berjaya melanjutkan pelajaran ke tahun kedua.

Tahun Kedua

Dalam tahun kedua pelajar sepenuh masa mereka menjalankan penyelidikan terperinci yang biasanya termasuk mengumpulkan dan memproses data. Sesetengah penyelidikan untuk tujuan ini boleh dijalankan di luar negara jika diperlukan. Sepanjang tahun pelajar menulis draf bab tesis mereka dan membincangkannya dengan penyelia mereka.

Tahun Tiga

Pelajar sepenuh masa untuk Ph.D. akan menyelesaikan penyelidikan mereka dan menulis draf akhir atau draf akhir akhir tesis.

Tahun Empat

Mana-mana kerja di peringkat ini biasanya melibatkan penyusunan semula bab-bab tesis untuk mencapai piawaian penerbitan. Peperiksaan ini biasanya akan selesai pada tahun ini. Peperiksaan ini adalah dengan menilai tesis dan pemeriksaan lisan (viva voce) mengenai tesis dan penyelidikan yang berdasarkannya.

Mod Pengajian

Opsyen kemasukan Januari dan April adalah dengan pengecualian yang tersedia, tertakluk kepada kelulusan. Pengaturan naik taraf adalah serupa dengan pelajar sepenuh masa yang masuk pada tarikh ini akan dipertimbangkan untuk menaik taraf ke Ph.D. status selepas sembilan bulan.

Pelajar yang ingin mengikuti pengajian Separuh masa adalah dialu-alukan untuk memohon tetapi perlu menunjukkan bahawa mereka mempunyai komitmen dan sumber untuk melanjutkan pengajian mereka pada jangka masa yang lebih lama yang memerlukan mod ini.

Pilihan separuh hadir juga disediakan di mana pelajar yang bekerja di tempat kerja yang menawarkan persekitaran yang menyokong boleh mengambil dua tahun terakhir program sepenuh masa melalui pembelajaran jarak jauh. Mod ini sedang diuji untuk sebilangan kecil pelajar pada tahun 2013-14 dan maklumat selanjutnya akan dipaparkan di sini kemudian.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 19 lagi program yang ditawarkan oleh SOAS University of London »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
4,271 GBP
Yuran UK / EU sepenuh masa: £ 4,271; Yuran Luar Negara Sepenuh Masa: £ 16,950 setiap tahun akademik
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
End Date
Apr. 1, 2023
Tarikh tutup permohonan
Start Date
End Date
Sep 1, 2022
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Sep 1, 2022
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date
Apr. 1, 2023
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date