Ekonomi Pembangunan MPhil / PhD

Tempoh: 3 tahun sepenuh masa atau 6 tahun sambilan

Keperluan Kemasukan: Syarat Kemasukan dan Tesis. Ijazah Sarjana dalam Ekonomi biasanya diperlukan untuk pendaftaran untuk gelaran MPhil dan PhD. Pelajar biasanya didaftarkan untuk ijazah MPhil dalam contoh pertama. Sebaik sahaja kelulusan Jawatankuasa Pengawasan Pelajar telah diterima, pendaftaran pelajar dinaik taraf kepada status PhD (dan dikembalikan kepada permulaan pendaftaran MPhil), biasanya pada akhir tahun pertama pengajian. Tempoh pengajian biasa untuk ijazah PhD tidak kurang daripada tiga tahun pengajian sepenuh masa. Pelajar jika bekerja sepenuh masa atau dengan komitmen penting lain boleh mendaftar untuk belajar separuh masa, yang mana tempoh pendaftaran minimum adalah dua kali ganda daripada kajian sepenuh masa. Calon dijangka membentangkan tesis tidak lebih dari 55,000 perkataan untuk MPhil, sedangkan untuk PhD panjang maksimum adalah 100,000 perkataan.

Cara Kehadiran: Sepenuh Masa atau Separuh Masa

PhD dalam Ekonomi Pembangunan adalah ijazah penyelidikan yang ditawarkan oleh Jabatan Ekonomi, dan juga merupakan sebahagian daripada Pathway PhD, 'Pembangunan Antarabangsa', dalam Perkongsian Latihan Doktor Bloomsbury. Ini merupakan salah satu daripada beberapa Pusat yang diiktiraf oleh Majlis Penyelidikan Ekonomi dan Sosial UK (ESRC), dengan itu menerima sokongan kewangan, dan terutamanya geran individu, untuk pelajar MSc dan PhD. Pathway PhD ini terbuka kepada pemohon sama ada atau tidak layak untuk, atau menerima, pendanaan ESRC, dengan pelajar yang dibiayai ESRC dijangka membentuk keseluruhan kecil minoriti. Pemohon yang berjaya ke MPhil / PhD dalam Ekonomi Pembangunan biasanya akan mempunyai Ijazah Sarjana yang baik dalam mata pelajaran yang berkaitan jika masuk terus ke Pathway MPhil / PhD walaupun setiap pemohon dinilai berdasarkan merit termasuk kerja dan pengalaman lain.

Tahun pertama latihan melibatkan kehadiran kursus dan / atau seminar tetapi biasanya tidak ditulis secara formal. Pelajar berdaftar untuk MPhil dalam tahun pertama (bersamaan sepenuh masa) tetapi biasanya, menukar kepada PhD selepas viva naik taraf mereka dan bukannya melanjutkan kelayakan MPhil.

Ciri penting proses MPhil dan PhD adalah hubungan kerja rapat antara pelajar penyelidik dan penyelia. Penyelia dan pelajar bertemu secara berkala dan berunding dengan rapat. Semua pelajar penyelidikan mempunyai Jawatankuasa Pengawasan untuk mengawasi penyeliaan teoritis, empirikal dan khusus wilayah, sesuai. Terdapat Tutor Pelajar Penyelidikan dengan tanggungjawab keseluruhan untuk pelajar penyelidikan, yang boleh dibincangkan mengenai masalah umum. Dan Jawatankuasa Sokongan Empiris Jabatan (DESC) menawarkan nasihat terperinci dan individu kepada pelajar tentang kerja lapangan dan analisis empirikal yang sesuai. Seperti yang diperlukan, atas permintaan, DESC akan mempertimbangkan keperluan pelajar individu dan memperuntukkan satu atau lebih anggota kakitangan (tidak semestinya penyelia) untuk memberi nasihat.

Pelajar dikehendaki menyertai bengkel / seminar di mana topik dan hasil penyelidikan dibentangkan dan dibincangkan oleh kakitangan dan pelajar. Di samping itu, terdapat seminar Jabatan yang biasa, yang mana ahli-ahli Jabatan dan pembicara melawat mengemukakan kertas kerja. Terdapat asas interdisipliner yang kuat untuk penyelidikan dan pengajaran dalam ekonomi politik, ekonomi pembangunan, dan kawasan atau kajian negara tertentu. Selain itu, London juga menyediakan peluang yang tidak tertandingi untuk pelajar mendengar kertas yang dibaca oleh pihak berkuasa terkemuka dalam kajian Afrika dan Asia, serta ekonomi dan pembangunan secara umumnya.

Banyak pelajar penyelidikan SOAS meluangkan masa melakukan kerja di kawasan penyelidikan mereka. Fakulti Undang-undang dan Sains Sosial dan Sekolah secara keseluruhan, melalui pelbagai hubungan mereka dengan individu dan institusi di universiti dan kerajaan Asia dan Afrika, biasanya boleh memudahkan ini dengan hubungan peribadi dan pengenalan.

Struktur

Ijazah penyelidikan merangkumi teras latihan dalam kaedah penyelidikan yang digabungkan dengan struktur perkembangan yang jelas selepas itu. Komponen latihan dijelaskan di bawah. Tempoh dan struktur ijazah penyelidikan adalah seperti berikut:

Ijazah Penyelidikan sepenuh masa: 3 tahun ditambah 1 tahun menulis.

  • TAHUN 1: Latihan Penyelidikan: pelajar penyelidikan akan mengambil kursus 'Kaedah Penyelidikan untuk Pembangunan Ekonomi' di Jabatan Ekonomi.
  • TAHUN 1: Menaik taraf: Pelajar lazimnya dijangka akan meluluskan peningkatan dari MPhil ke status PhD dalam tempoh 9 bulan selepas ijazah.
  • TAHUN 2-3: Penyelidikan: Penyelidikan teras dilaksanakan; pengumpulan data primer dan sekunder yang sesuai, bab tesis yang dimuktamadkan.
  • TAHUN 4: Tulis: Jika perlu, tahun keempat boleh diambil untuk menulis tesis akhir. Pemeriksaan tesis akan berlaku selepas penyerahan dalam tahun ke-4.

Ijazah Penyelidikan Separuh Masa: 6 tahun ditambah 1 tahun menulis. Ijazah penyelidikan boleh dilaksanakan lebih dari 6 tahun:

  • Kursus Kaedah Penyelidikan mesti diambil dalam dua tahun pertama.
  • Peningkatan: akan berlaku dalam tempoh 21 bulan selepas pendaftaran awal.
  • Peperiksaan: ini akan berlaku selepas penyerahan dalam tahun penulisan (tahun 7) paling terkini.
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 19 lagi program yang ditawarkan oleh SOAS University of London »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
3 - 6 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
4,271 GBP
Yuran UK / EU sepenuh masa: £ 4,271; Yuran Luar Negara Sepenuh Masa: £ 16,950 setiap tahun akademik
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
End Date
Sep 1, 2021
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Sep 1, 2021
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date