Gelaran Penyelidikan (MPhil / PhD) dalam Ekonomi Pembangunan

Umum

Penerangan Program

Mod Kehadiran: Penuh waktu atau Paruh waktu


PhD dalam Ekonomi Pembangunan adalah ijazah penyelidikan yang ditawarkan oleh Jabatan Ekonomi, dan juga merupakan sebahagian daripada Pathway PhD, 'Pembangunan Antarabangsa', dalam Perkongsian Latihan Doktor Bloomsbury. Yang terakhir ini membentuk satu daripada beberapa Pusat yang diiktiraf oleh Majlis Penyelidikan Ekonomi dan Sosial UK (ESRC), dengan itu menerima sokongan kewangan, dan terutamanya geran individu, untuk pelajar MSc dan PhD. Pathway PhD ini dibuka kepada pemohon sama ada atau tidak layak untuk, atau menerima, pendanaan ESRC, dengan pelajar yang dibiayai ESRC dijangka membentuk keseluruhan minoriti kecil. Pemohon yang berjaya ke MPhil / PhD dalam Ekonomi Pembangunan biasanya akan memiliki Ijazah Sarjana yang baik dalam mata pelajaran yang berkaitan jika masuk terus ke Pathway MPhil / PhD walaupun setiap pemohon dinilai berdasarkan merit termasuk kerja dan pengalaman lain.

Tahun pertama latihan melibatkan kehadiran kursus dan / atau seminar tetapi biasanya tidak ditulis secara formal. Pelajar berdaftar untuk MPhil dalam tahun pertama (bersamaan sepenuh masa) tetapi biasanya menukar kepada PhD selepas viva naik taraf mereka dan bukannya melanjutkan ke kelayakan MPhil.

Ciri penting proses MPhil dan PhD adalah hubungan kerja rapat antara pelajar penyelidik dan penyelia. Penyelia dan pelajar bertemu secara berkala dan berunding dengan rapat. Semua pelajar penyelidikan mempunyai Jawatankuasa Pengawasan untuk mengawasi penyeliaan teoritis, empirikal dan khusus wilayah, sesuai. Terdapat Tutor Pelajar Penyelidikan dengan tanggungjawab keseluruhan untuk pelajar penyelidikan, yang boleh dibincangkan mengenai masalah umum. Dan Jawatankuasa Sokongan Empiris Jabatan (DESC) menawarkan nasihat terperinci dan individu kepada pelajar tentang kerja lapangan dan analisis empirikal yang sesuai. Seperti yang diperlukan, atas permintaan, DESC akan mempertimbangkan keperluan pelajar individu dan memperuntukkan satu atau lebih anggota kakitangan (tidak semestinya penyelia) untuk memberi nasihat.

Pelajar dikehendaki menyertai bengkel / seminar di mana topik penyelidikan dan keputusan dibentangkan dan dibincangkan oleh kakitangan dan pelajar. Di samping itu, terdapat seminar Jabatan biasa, yang mana ahli-ahli Jabatan dan penceramah melawat mengemukakan kertas kerja. Terdapat asas interdisipliner yang kuat untuk penyelidikan dan pengajaran dalam ekonomi politik, ekonomi pembangunan dan kawasan atau kajian negara tertentu. Selain itu, London juga menyediakan peluang yang tidak tertandingi untuk pelajar mendengar kertas yang dibaca oleh pihak berkuasa terkemuka dalam kajian Afrika dan Asia, serta ekonomi dan pembangunan secara umum.

Banyak pelajar penyelidikan SOAS meluangkan masa melakukan kerja di kawasan penyelidikan mereka. Fakulti Undang-undang dan Sains Sosial dan Sekolah secara keseluruhan, melalui pelbagai hubungan mereka dengan individu dan institusi di universiti dan kerajaan Asia dan Afrika, biasanya boleh memudahkan ini dengan hubungan peribadi dan pengenalan.

Untuk maklumat lanjut mengenai Program Jabatan, sila lihat tab 'struktur' pada halaman ini.

Struktur

Ijazah penyelidikan merangkumi teras latihan dalam kaedah penyelidikan yang digabungkan dengan struktur perkembangan yang jelas selepas itu. Komponen latihan dijelaskan di bawah. Tempoh dan struktur ijazah penyelidikan adalah seperti berikut:

Ijazah Penyelidikan sepenuh masa: 3 tahun ditambah 1 tahun menulis.

  • Tahun 1: Latihan Penyelidikan : pelajar penyelidikan akan mengambil kursus 'Kaedah Penyelidikan untuk Pembangunan Ekonomi' di Jabatan Ekonomi.
  • Tahun 1: Menaik taraf : Pelajar biasanya dijangka meluluskan peningkatan dari status MPhil ke PhD dalam tempoh 9 bulan selepas ijazah.
  • Tahun 2-3: Penyelidikan : Penyelidikan teras dilaksanakan; pengumpulan data primer dan sekunder yang sesuai, bab tesis yang dimuktamadkan.
  • Tahun 4: Tulis : Jika perlu, tahun keempat boleh diambil untuk menulis tesis akhir. Pemeriksaan tesis akan berlaku selepas penyerahan dalam tahun ke-4.

Ijazah Penyelidikan Separuh Masa: 6 tahun ditambah 1 tahun menulis. Ijazah penyelidikan boleh dilaksanakan lebih dari 6 tahun:

  • Kursus Kaedah Penyelidikan mesti diambil dalam dua tahun pertama.
  • Peningkatan: akan berlaku dalam tempoh 21 bulan selepas pendaftaran awal.
  • Peperiksaan: ini akan berlaku selepas penyerahan dalam tahun penulisan (tahun 7) paling terkini.

Notis penting

Maklumat di halaman program mencerminkan struktur program yang dimaksudkan terhadap sesi akademik yang diberikan.

Penyelidikan dan Aplikasi Penyelidikan

Kami mengalu-alukan permohonan daripada pelajar-pelajar yang berkelayakan yang memegang Ijazah Sarjana yang baik (atau bersamaan di luar negara) dalam mata pelajaran yang berkaitan untuk ijazah penyelidikan di SOAS . Permohonan hendaklah dikemukakan secara dalam talian.

Adalah penting untuk memohon dengan baik sebelum permulaan tahun akademik di mana anda ingin mendaftar untuk membolehkan kami memproses permohonan anda. Sekiranya anda memohon biasiswa, tarikh akhir yang lebih awal mungkin dikenakan.

Program PhD SOAS adalah kompetitif dan pemohon harus mempunyai rekod pencapaian akademik yang tinggi dan cadangan yang berdaya maju yang akan menyumbang kepada kepentingan penyelidikan Jabatan. Sila ambil perhatian: kami tidak menggalakkan aplikasi spekulatif murni. Permohonan penyelidikan interdisipliner adalah dialu-alukan, tetapi hanya satu permohonan kepada satu Jabatan boleh dikemukakan.

Syarat kemasukan

Syarat Kemasukan dan Tesis. Ijazah Sarjana dalam Ekonomi biasanya diperlukan untuk pendaftaran untuk gelaran MPhil dan PhD. Pelajar biasanya didaftarkan untuk ijazah MPhil dalam contoh pertama. Sebaik sahaja kelulusan Jawatankuasa Pengawasan Pelajar telah diterima, pendaftaran pelajar dinaik taraf kepada status PhD (dan kembali kepada permulaan pendaftaran MPhil), biasanya pada akhir tahun pertama pengajian. Tempoh pengajian biasa untuk ijazah PhD adalah tidak kurang daripada tiga tahun pengajian sepenuh masa. Pelajar jika bekerja sepenuh masa atau dengan komitmen penting lain boleh mendaftar untuk belajar separuh masa, yang mana tempoh pendaftaran minimum adalah dua kali ganda daripada kajian sepenuh masa. Calon dijangka membentangkan tesis tidak lebih daripada 55,000 perkataan untuk MPhil, manakala untuk PhD, panjang maksimum adalah 100,000 perkataan.

Keperluan Kemasukan Bahasa Inggeris Tanpa Syarat

Pemohon yang memerlukan visa Tier 4 untuk belajar di UK mesti menyediakan sijil Akademik IELTS UKVI dari pusat ujian yang diluluskan UKVI.

Pemohon antarabangsa yang memerlukan Visa Tier-4 untuk belajar di UK

Uji Kemasukan tanpa syarat Kemasukan tanpa syarat dengan sokongan sessional
IELTS (Akademik) 7.0 keseluruhan atau lebih tinggi, dengan 7.0 dalam sub-skor. 7.0 keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 6.5 dalam sub-skor

Pemohon EEA dan EU

Uji Kemasukan tanpa syarat Kemasukan tanpa syarat dengan sokongan sessional
IELTS (Akademik) 7.0 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan 7.0 dalam setiap sub-skor. 7.0 keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 6.5 dalam sub-skor.
TOEFL IBT 105 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 25 dalam sub-skor. 105 keseluruhan dengan sekurang-kurangnya 22 dalam sub-skor.
ATAU
100 keseluruhan dengan sekurang-kurangnya 25 secara bertulis dan 22 dalam mata pelajaran lain.
Ujian Pearson Bahasa Inggeris (Akademik) 75 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 70 dalam sub-skor. 70 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 65 dalam sub-skor.
Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues.

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues. Baca Ringkas
London , Singapura + 1 Lagi Kurang