Gelaran Penyelidikan dalam Agama dan Falsafah

Cara Kehadiran: Sepenuh Masa atau Separuh Masa

Jabatan Agama dan Falsafah SOAS menawarkan persekitaran penyelidikan bersemangat, merangsang, dan interdisiplin. Kami menyediakan penyeliaan penyelidikan individu dalam pelbagai tradisi keagamaan dan topik perbandingan dan interdisiplin. Penyelia adalah pakar dalam bidang mereka dan secara keseluruhannya akrab dengan agama, budaya, bahasa, dan kawasan geografi yang mereka pakarkan.

Sebagai tambahan kepada penyeliaan individu, Jabatan menawarkan latihan penyelidikan di berbagai peringkat: bengkel penulisan penyelidikan wajib yang menyediakan pelajar tahun 1 MPhil untuk menaik taraf mereka ke peringkat PhD; satu seminar mingguan untuk pelajar PhD pada tahun 2 dan 3 untuk membincangkan kerja dalam proses dan menerima maklum balas sebelum mengemukakan tesis mereka; seminar penyelidikan jabatan di mana kedua-dua kakitangan dan pelajar mengemukakan kertas kerja pada projek penyelidikan mereka dan membincangkannya dalam suasana interdisipliner. Pelajar juga berpeluang menghadiri seminar, ceramah, dan persidangan yang ditawarkan oleh pelbagai Pusat pakar yang berkaitan dengan bidang masing-masing. Pusat-pusat ini mengadakan siri syarahan, bengkel, dan persidangan malam yang biasa yang menjadi tuan rumah pembicara dari universiti-universiti lain di Britain, Eropah, dan di seluruh dunia.

Apabila anda berfikir tentang memulakan PhD anda dengan kami, kami menjemput anda untuk menghubungi seorang penyelia yang berpotensi di bidang minat anda, dengan idealnya dengan draf pertama cadangan projek anda. Ahli kakitangan ini akan menasihatkan anda pada projek anda dan pada sebarang pertanyaan yang anda mungkin ada sebelum membuat permohonan anda.

Struktur

Ijazah PhD SOAS perlu diselesaikan dalam tempoh maksimum empat tahun. Draf tesis mesti siap pada akhir tahun 3; sepanjang tahun 4 pelajar itu adalah pada status kesinambungan, juga disebut sebagai 'lanjutan menulis'; tesis yang lengkap mesti dikemukakan sehingga 15 September tahun 4 pendaftaran.

Semua pelajar penyelidikan tahun pertama didaftarkan untuk status MPhil. Hasil daripada mini viva pada akhir tempoh 3 yang dijalankan oleh tiga ahli jawatankuasa penyeliaan pelajar menentukan sama ada mereka akan (a) dinaik taraf kepada status calon PhD, (b) terus sebagai calon MPhil, (c) perlu menyemak cadangannya, atau (d) perlu menamatkan pendaftaran.

Pada tahun pertama, pelajar membangunkan projek penyelidikan dan perancangan khusus mereka dengan konsultasi dengan tiga ahli jawatankuasa penyeliaan mereka. Pengawasan individu, bengkel penulisan penyelidikan jabatan wajib, dan kursus penulisan teras generik membantu pelajar menyediakan bahan penyerahan naik taraf mereka yang perlu diserahkan oleh tarikh akhir penyerahan pada bulan Mei.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 19 lagi program yang ditawarkan oleh SOAS University of London »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
4,271 GBP
Yuran UK / EU sepenuh masa: £ 4,271; Yuran Luar Negara Sepenuh Masa: £ 16,950 setiap tahun akademik
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
End Date
Sep 1, 2022
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Sep 1, 2022
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date