Gambaran keseluruhan

Doktor Kejuruteraan (EngD) adalah alternatif kepada PhD tradisional untuk membantu anda meneruskan kerjaya anda dalam industri. The EngD bersamaan dengan PhD dalam cabaran intelektualnya, tetapi sebagai seorang pelajar penyelidik (EngD), penyelidikan anda akan diterajui oleh industri dan projek anda akan melibatkan syarikat anda sebagai penaja industri. Ini memberikan peluang yang tidak tertandingi untuk mendapatkan pengalaman bekerja di canggih penyelidikan yang berkaitan dengan industri.

Anda akan mendapat pemahaman mendalam tentang asas-asas teknologi tenaga boleh diperbaharui dan tidak boleh diperbaharui dengan fleksibiliti untuk menyesuaikan latihan teknikal dan perniagaan kepada keperluan kawasan penyelidikan syarikat dan aspirasi kerjaya anda.

Doktor Kejuruteraan (EngD) dalam Kejuruteraan dan Tenaga menggabungkan latihan teknikal dan pengurusan lanjutan dengan penyelidikan tahap PhD dengan kerjasama rakan kongsi industri / penaja.

Projek penyelidikan akan secara langsung berkaitan dengan rancangan strategik rakan kongsi perindustrian anda dan meliputi pelbagai topik dalam bidang kejuruteraan dan tenaga yang saling berkaitan, dan secara global kritikal.

EngD dalam graduan Tenaga akan memenuhi R

Anda akan mendapat manfaat daripada kepakaran dan pengawasan akademik kedua-dua Fakulti Universiti dan penaja industri anda. Projek penyelidikan akan dibangunkan secara kerjasama oleh penyelia akademik dan pelajar penyelidikan dengan berunding dengan syarikat penaja. Syarikat-syarikat penajaan boleh berukuran dari UKM ke universiti ke organisasi multinasional.

Penyelidikan

The EngD adalah kursus empat tahun dan anda akan menghabiskan, purata, 80% masa anda dalam industri dan 20% di Universiti. Dua tahun pertama akan termasuk kursus mengajar yang disampaikan pada waktu petang untuk kemudahan di bidang teknikal lanjut yang berkaitan dengan penyelidikan anda, digabungkan dengan latihan kemahiran komersial yang sesuai. Pada tahun-tahun awal ini, kemahiran penyelidikan kritikal akan dibangunkan melalui kursus pengajaran dan projek penyelidikan. Tahun tiga hingga empat dibelanjakan sepenuhnya menjalankan penyelidikan terpakai, dengan peluang untuk mendapatkan pengalaman perindustrian dan komersil berharga dengan syarikat penaja dan program pembangunan kemahiran komersil yang berterusan.

Dalam dua tahun pertama EngD di Tenaga, anda akan menyiapkan setara dengan kursus PGDip atau MSc separuh masa dalam Kejuruteraan Tenaga atau Tenaga Boleh Diperbaharui, bergantung pada pilihan kursus. Sepanjang 4 tahun pengajian, anda akan terlibat dalam satu atau lebih projek penyelidikan, relevan dengan majikan anda dan sejajar dengan tesis utama.

 • Tahun 1: 60 kredit (4 x Kursus Tahap SCQF 11), Progress Report on Research (s)
 • Tahun 2: 60 kredit (4 x Kursus Tahap SCQF 11), Laporan Kemajuan Projek Penyelidikan (s)
 • Tahun 3: Laporan Kemajuan mengenai projek penyelidikan (s)
 • Tahun ke-4: Eng.D. Tesis atau Portfolio

Komponen mengajar yang dikehendaki menggunakan kursus di SCQF level 11 dengan jumlah 120 kredit. Anda akan mempunyai pilihan untuk memilih dari beberapa kursus berkaitan yang tersedia untuk memenuhi keperluan individu dan aspirasi kerjaya anda.

Senarai kursus semasa diringkaskan di bawah.

 • Yayasan Tenaga
 • Intensifikasi Proses
 • Pemindahan Haba dan Penukar Haba
 • Sistem Kuasa Elektrik
 • Teknologi Tenaga Boleh Diperbaharui
 • Pengudaraan dan Penyaman Udara
 • Strategi Masa Depan dan Perniagaan Teknologi
 • Analisis Kritikal dan Penyediaan Penyelidikan
 • Penilaian Impak Alam Sekitar
 • Pengurusan Permintaan dan Penyimpanan Tenaga
 • Ekonomi Tenaga Boleh Diperbaharui
 • Kejuruteraan Tenaga Boleh Diperbaharui Terperinci
 • Sistem dan Bangunan Tenaga

Di samping itu, anda akan menghadiri bengkel dan seminar untuk kohort PhD dan seminar pakar yang ditujukan untuk pembangunan perniagaan dan keusahawanan.

Keperluan bahasa Inggeris

Di mana bahasa Inggeris bukanlah medium pengajaran semasa pendidikan terdahulu, pemohon mesti menunjukkan penguasaan Bahasa Inggeris yang setara dengan IELTS 6.5. Kelayakan lain juga boleh dipertimbangkan.

Tarikh tutup permohonan

Kampus Dubai kami mengendalikan proses kemasukan sepanjang tahun: sebaik saja satu pengambilan ditutup, kami mula menerima permohonan untuk yang berikutnya. Ia juga mungkin bagi anda untuk menangguhkan tarikh mula anda sehingga satu tahun.

Kebanyakan pelajar memohon 6-10 bulan sebelum pengambilan mereka yang dipilih. Kami boleh menerima permohonan sehingga 3 minggu sebelum permulaan setiap pengambilan tetapi anda perlu ambil perhatian bahawa aplikasi terlambat hampir pasti bermakna kelewatan dalam penyediaan perkhidmatan pentadbiran penting, seperti kad matrikulasi pelajar anda (tanpa anda tidak akan dapat mengakses perpustakaan atau perkhidmatan dalam talian).

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Heriot-Watt University Dubai »

Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 20, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
198,000 AED
Yuran program adalah AED 198,000 tidak termasuk VAT untuk tempoh program yang akan dibayar oleh rakan perindustrian. Syarat pembayaran adalah AED 72,000 untuk tahun pertama dan AED 42,000 untuk tahun 2, 3 dan 4 (tidak termasuk VAT).
Deadline
Permintaan Maklumat
Rolling admission
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
End Date
Ogo 2023
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Rolling admission
Start Date
Jan 2020
End Date
Dis 2023
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Rolling admission
Start Date
Jun 2020
End Date
Mei 2024
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Rolling admission
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Rolling admission
End Date
Ogo 2023

Jan 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Rolling admission
End Date
Dis 2023

Jun 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Rolling admission
End Date
Mei 2024