Latihan Pengamal Kritikal dan Pengamal Terkait

The Ed.D. dalam Pendidikan Antarabangsa dan Pelbagai Budaya (IME) didedikasikan untuk memahami pendidikan formal dan informal dalam konteks sosial, budaya, politik dan ekonomi yang pelbagai. Berdasarkan prinsip ekuiti, keadilan sosial, dan hak asasi manusia, program ini secara kritis menanggapi realiti pendidikan di dalam dan di luar sempadan persekolahan awam di Amerika Syarikat dan di seluruh dunia. Program kami melengkapkan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk melibatkan diri dalam kerja-kerja biasiswa, pengajaran dan advokasi yang menangani banyak isu utama yang memberi kesan kepada pendidikan hari ini. Lawati laman web kami di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program ini

Ciri Program Istimewa

 • Tumpukan kepada biasiswa yang terlibat dengan kesan yang bermakna kepada masyarakat tempatan dan global.
 • Kurikulum canggih dan intelektual yang berasaskan pedagogi kritikal.
 • Rasa komuniti yang kuat terdiri daripada fakulti dan pelajar yang sangat pelbagai yang menawarkan sokongan peribadi dan ilmiah.
 • Peluang-peluang perantisan untuk pelajar kedoktoran dalam menjadi sarjana, pengamal, dan peguam bela sosial.

"IME adalah sebuah keluarga, sekumpulan manusia yang pintar yang bijak yang merasakan keadilan sosial adalah teras sebagai pendidik. Ia adalah tempat yang dipanggil rumah kedua kami, tempat yang kita datang ketika dunia luar mengecewakan dan kita memerlukan tempat sokongan dan refleksi. Ini adalah tempat yang pemikiran ini diletakkan di dalam penghormatan, penghormatan dan anggun yang dicabar. Ia adalah tempat yang ada dalam tamadun sejak permulaan masa ... komuniti. "

-DI EdD Pelajar

Penghantaran Program

Program ini mengikuti jadual kelas hujung minggu alternatif yang diadakan sembilan kali semester (Jumaat malam dan hari Sabtu semua hari).

Butiran Program

The Ed.D. Program ini didasarkan pada lima bidang konsep utama: teori sosial kritis dan persekolahan; persilangan kaum, kelas, bangsa, bahasa, jantina dan seksualiti dalam pendidikan; hak asasi manusia dan pergerakan sosial; pendidikan antarabangsa dan perbandingan; dan paradigma penyelidikan alternatif.

Berakar dalam amalan pedagogi kritikal, program ini menyediakan komuniti pembelajaran dinamik di mana pelajar mendapat manfaat daripada pengalaman yang ketat di dalam bilik darjah dan di dalam komuniti. Kami percaya kerangka konseptual dan pedagogi IME berfungsi untuk melengkapkan pelajar dalam menjadi pemimpin yang mampu merealisasikan kemungkinan untuk pendidikan dalam pelbagai konteks.

Program Doktor Pendidikan Antarabangsa dan Pelbagai Budaya (IME) terdiri daripada 60 kredit pengajian di luar gelar sarjana dan memuncak dalam menyelesaikan disertasi doktor. Pelajar boleh memilih dari pelbagai kursus dalam IME atau tumpuan sama ada Pendidikan Hak Asasi Manusia atau Perolehan Bahasa Kedua.

Hasil pembelajaran

Program Pembelajaran Program Pendidikan Antarabangsa dan Pelbagai Budaya

Matlamat setiap program IME adalah untuk membangunkan pengamal profesional dengan kepakaran dalam tiga bidang utama:

Pengetahuan konsep dan teori: termasuk teori sosial kritikal, pedagogi kritikal, teori bangsa kritikal dan persilangan, teori feminis, hak asasi manusia dan gerakan sosial, dan paradigma penyelidikan alternatif.

Kemahiran aplikasi: analisis, sintesis, dan kemahiran penilaian untuk pengajaran dan penyelidikan, pembangunan / pentadbiran program / dasar dan keadilan sosial tempatan / global sosial / aktivisme hak asasi manusia. Alat metodologi berdasarkan penyelidikan kualitatif seperti penyelidikan tindakan penyertaan, penyelidikan tindakan guru, testimoni, dan etnografi kritikal.

Program Pendidikan Pelajar Antarabangsa dan Pelbagai Budaya Pelajar

Program IME direka untuk membolehkan para pelajar apabila tamat pengajian, untuk:

 • Gunakan teori sebagai kanta untuk berfikir secara kritikal mengenai ketidaksamaan sosial dalam konteks tempatan / global.
 • Bekerja sebagai profesional transformatif di sekolah, universiti, dan masyarakat untuk membawa perubahan sosial.
 • Menjadi suara yang menonjol dalam gerakan keadilan pendidikan melalui biasiswa dan praxis
 • Merancang, melaksanakan dan menilai program K-12 dan kelas menengah / komuniti pasca menengah yang memberi tumpuan kepada hak asasi manusia, keadilan sosial, dan / atau pendidikan multikultural kritikal.

Sumber-sumber kewangan

Bantuan kewangan Persekutuan, negeri, dan universiti boleh didapati sebagai pembiayaan kepada pelajar Sekolah Pengajian Pendidikan yang baru diterima dan semasa.

Untuk mengimbangi kos tuisyen pendidikan siswazah, banyak kursus Sekolah Pendidikan ditawarkan pada waktu petang dan petang, dan / atau pada waktu hujung minggu. Kebanyakan pelajar mendapati mereka dapat mengekalkan pekerjaan sepenuh masa sambil memperoleh kelayakan, tuan atau kedoktorannya. Walau bagaimanapun, jika program anda memerlukan anda meluangkan masa di dalam bilik darjah (iaitu pengajaran pelajar) atau untuk menyelesaikan pengalaman kerja lapangan atau latihan, komitmen tersebut akan mengganggu hari kerja biasa.

Lawati laman web kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai sumber kewangan untuk program ini.

Kerjaya

Graduan Program Doktor IME bekerja sebagai profesional transformatif dalam pelbagai tetapan di Amerika Syarikat dan di peringkat antarabangsa, seperti:

OPSYEN KARIR

 • Ahli fakulti di kolej dan universiti komuniti
 • Pemimpin guru di sekolah K-12
 • Pengawas sekolah
 • Penyelidik pendidikan
 • Pemimpin dalam pertubuhan masyarakat dan bukan kerajaan
 • Pakar kurikulum

GRADUATES PROGRAM DOCTORAL IME

 • Profesor dan Pengerusi, Pendidikan Bandar, Universiti Loyola Marymount
 • Profesor dan Pengerusi, Pendidikan Asas, Universiti Negeri San Francisco
 • Profesor, Pendidikan Bilingual dan Pelbagai Budaya, Universiti Negeri California, Sacramento
 • Penolong Profesor, Reading, Universiti Wanita Texas
 • Fakulti, Kolej Junior Santa Rosa, dan Kolej Komuniti Solano
 • Pensyarah, Pengajian Amerika, Eötvös Loránd University, Budapest, Hungary
 • Pengarah, Pendidikan Bilingual, Pembangunan Profesional dan Program Khas, Daerah Sekolah Unified San Jose
 • Jurulatih guru untuk organisasi antarabangsa
Program diajar dalam:
 • English
University of San Francisco - School of Education

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh University of San Francisco - School of Education »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
1,270 USD
setiap kredit.
Ikut lokasi
Ikut tarikh