Doktor Eksekutif dalam Pentadbiran Perniagaan - DBA adalah PhD yang ditujukan kepada eksekutif dan pengurus dalam aktiviti, pemegang MBA atau EMBA. Dicipta oleh Harvard Business School, DBA Eksekutif adalah kejayaan antarabangsa kerana ia membolehkan calon-calon untuk memilih topik penyelidikan dari masalah organisasi mereka dan meningkatkan berlabuh DBA Eksekutif ke dunia perniagaan.

Program DBA Eksekutif membenarkan pengurus mendapatkan momentum dan meningkatkan prospek kerjaya mereka. Tesis DBA berlaku tepat seperti dalam PhD, dari segi ketat, usaha dan sumbangan kepada pengetahuan. The Doctorate of Businness Admnistration adalah bersamaan dengan PhD menurut Jabatan Pendidikan AS dan Yayasan Sains Nasional. Berbanding dengan PhD, yang bertujuan untuk pelajar dalam latihan awal sepenuh masa, DBA dimaksudkan untuk profesional yang bekerja.

Universiti Antarabangsa Tunis dan Akademi Sains Pengurusan Paris menawarkan latihan doktoral ini untuk menambah kemahiran profesional pengurus dengan kelayakan akademik. Pemegang DBA eksekutif amat dicari oleh sekolah perniagaan antarabangsa dan institut latihan organisasi besar, dan kadang-kadang bersaiz sederhana untuk mencari profesor yang berkelayakan.

Program diajar dalam:
  • Perancis
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date