Penerangan kursus

Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA) diiktiraf secara meluas sebagai kelayakan berprestij sebagai doktor falsafah profesional dalam Perniagaan dan Pengurusan. Ia dianggap sebagai salah satu tahap kelayakan tertinggi yang terdapat dalam pengurusan profesional. Kursus kami menggabungkan modul yang diajar dalam teori dan praktik pengurusan lanjutan bersama dengan latihan dalam metodologi dan teknik yang diperlukan untuk menjalankan penyelidikan doktoral dalam Perniagaan dan Pengurusan. DBA akan mengambil masa empat tahun untuk melengkapkan sambilan, tetapi dengan pilihan untuk meningkatkan tempoh kerja dan komitmen hidup terbukti mencabar untuk mengimbangkan dengan kajian anda. Sebaik sahaja anda berjaya menyiapkan program ini, anda akan mempunyai tajuk 'Doktor'.

Matlamat

Matlamat Pentadbiran Perniagaan kami (DBA) adalah untuk membantu profesional kerjaya yang ingin meningkatkan, menyumbang dan mengubah cara mereka bekerja. Pendekatan yang dicampur, tetapi kebanyakannya dalam talian, bertujuan untuk membantu anda belajar seperti yang anda peroleh dan menerapkan pengetahuan baru anda ke dalam amalan profesional anda semasa anda meneruskan DBA.

Objektif

Objektif program ini adalah untuk meningkatkan keupayaan profesional, kredibiliti dan kedudukan anda, dan anda akan menyumbang kepada amalan melalui penyelidikan tindakan. Dalam mencapai matlamat ini, anda juga akan mengambil bahagian dalam penyelidikan akademik, menerbitkan kertas dan menyumbang kepada jumlah pengetahuan dalam bidang penyelidikan yang anda pilih.

Keperluan kemasukan

Untuk masuk ke program DBA 4 tahun, anda perlu mempunyai ijazah Sarjana Mba atau setara dalam bidang yang berkaitan dengan perniagaan. Juga, anda memerlukan sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman dalam peranan kanan dalam organisasi anda.

EU dan Pelajar Antarabangsa

EU dan pelajar antarabangsa yang bahasa pertama tidak bahasa Inggeris dikehendaki mempunyai gred / skor yang sesuai dalam peperiksaan yang diluluskan dalam bahasa Inggeris (seperti IELTS) Akademik sebelum mereka boleh mendaftar pada program akademik. Anda perlu menunjukkan bahawa anda telah mencapai I ELTS 7.0 (dengan tidak kurang daripada 6.0 dalam sebarang elemen).

Kemasukan DBA langsung ke Tahun 3

Untuk dipertimbangkan untuk kemasukan terus ke dalam program DBA, anda memerlukan ijazah penyelidikan (contohnya MSc, MPhil, MRes, PhD). Ini mestilah dalam bidang berkaitan perniagaan.

Pelajar dikehendaki mengemukakan garis panduan penyelidikan ringkas dalam bidang kepakaran berkaitan penyelidikan. Hanya garis panduan penyelidikan yang sepadan dengan topik penyelidikan yang ada akan dipertimbangkan, dan pelajar harus menunjukkan topik penyelidikan pada garis besar penyelidikan mereka. Ini tidak perlu menjadi cadangan penyelidikan, hanya garis panduan tentang mengapa penyelidikan ini penting dan apa hasil jangkaan anda.

Adalah perkara biasa untuk cadangan penyelidikan menjadi sebahagian daripada permohonan. Bimbingan penyelidikan anda perlu menangani perkara-perkara berikut:

 • Kenapa anda mahu melakukan DBA? (Terangkan bagaimana DBA akan membantu anda meneruskan objektif kerjaya anda)
 • Apakah pengalaman kerja yang relevan yang anda ada? (Huraikan pengalaman kerja dan kerjaya yang relevan yang berkaitan dengan kawasan khusus anda yang ingin anda penyelidikan, menonjolkan kemahiran dan pengalaman yang diperoleh)
 • Membekal Cadangan Penyelidikan (Apa yang anda cadangkan untuk penyelidikan - apakah bidang yang ingin anda pelajari, dan soalan utama yang anda ingin jawab? Adakah soalan penyelidikan mewakili jurang atau peluang yang anda cadangkan untuk ditangani?)
 • Bagaimana anda akan menjalankan penyelidikan anda? (Bagaimanakah akan mengumpul data anda untuk tesis? Menguraikan bagaimana anda akan mendapatkan data dan sebarang kemungkinan risiko)
 • Sumbangan (Adakah terdapat sesuatu yang baru dan novel yang akan dikaji oleh penyelidikan anda?)

Siapa yang boleh Memohon

Anda memerlukan MBA atau kelayakan Master yang setara dalam bidang disiplin yang berkaitan dengan perniagaan. Ini boleh menjadi MA, MSc dalam bidang amalan profesional berkaitan perniagaan dan mempunyai sekurang-kurangnya lima tahun pengalaman praktik profesional berkaitan. Anda juga perlu bekerja dalam kapasiti profesional yang anda cadangkan untuk belajar. Anda juga boleh bekerja sendiri. Sekiranya anda bekerja, anda mestilah mempunyai perjanjian rasmi dan kerjasama aktif organisasi di mana kajian DBA akan berlaku.

Program diajar dalam:
 • English
 • Itali
 • Perancis
 • Bahasa Arab
 • Poland
 • Greek
Kursus ini Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Okt 2019
Duration
Sambilan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

How to study on the UNINETTUNO e-learning platform