Gambaran Keseluruhan Program

Program Doktor dalam Pengajian Kurikulum adalah unik dalam pembinaan segmen Inti dan Penyelidikan dan kepelbagaian bidang sokongan. Program ini mengimbangi kursus tinjauan dengan penyiasatan mendalam mengenai topik dalam Pengajian Kurikulum.

Core Program menyediakan liputan menyeluruh lima bidang kritikal dalam Pengajian Kurikulum:

 • Sejarah Pendidikan Amerika
 • Kuasa dan Sekolah
 • Sejarah Kurikulum Amerika
 • Falsafah Pendidikan
 • Enquiry and Development of Educational Practice

Core Research dan Inquiry menyediakan pengenalan dan orientasi komprehensif kepada pelbagai penyelidikan ilmiah yang wujud dalam penyelidikan kurikulum kontemporari. Dengan meneruskan urutan kursus ini dan menyiasat andaian yang dijumpai di dalam paradigma penyelidikan pendidikan utama, meneroka paradigma penyelidikan kuantitatif dan kualitatif, dan mempertimbangkan pelbagai kemungkinan penyelidikan yang dimobilisasi dalam bidang Pengajian Kurikulum, pelajar memperolehi lengkap dan pemahaman menyeluruh tentang penyelidikan lanjutan.

Pilihan-pilihan yang terdapat di kedua-dua bidang ini menawarkan peluang untuk kajian mendalam tentang beberapa isu kurikulum, teori, atau pergerakan pembaharuan serta penyiasatan yang lebih mendalam dan lebih terperinci ke dalam metodologi penyelidikan.

Kawasan penekanan yang ditawarkan:

 • Kajian Kurikulum Kebudayaan
 • Penambahbaikan Pengajaran
 • Pelbagai Budaya / Pengajian Antarabangsa
 • Kepimpinan Guru

Syarat Kemasukan

 • Lengkapkan kerja yang diperlukan untuk memenuhi syarat untuk minimum ijazah Sarjana dari institusi siswazah yang diakreditasi.
 • Hadirkan purata titik gred minima 3.50 (skala 4.0) dalam semua percubaan siswazah yang dicuba (atau keterangan lain yang sesuai dengan kebolehan ilmiah yang diperlukan untuk kajian doktoral).
 • Laporan rasmi semasa dari Peperiksaan Rekod Siswazah (GRE) Ketua atau Ujian Analogi Miller (MAT) menunjukkan skor kompetitif. Pelajar Antarabangsa yang tidak memperoleh ijazah di institusi pengajian tinggi di Amerika Syarikat juga mesti mengemukakan keputusan Peperiksaan TOEFL.
 • Mengemukakan permohonan yang lengkap untuk kemasukan, yuran permohonan yang diperlukan dan transkrip rasmi yang selaras dengan syarat kemasukan Kolej Pengajian Siswazah.
 • Serahkan tiga (3) surat rujukan profesional.
 • Lengkapkan soalan "Pendedahan dan Penegasan" yang menangani pendedahan salah laku, pemeriksaan latar belakang jenayah, Kod Etika Pendidik, dan insurans liabiliti tort.
 • Selesaikan sampel bertulis.
 • Lengkapkan temu bual, jika diminta.

* Transkrip antarabangsa mesti dinilai oleh NACES perkhidmatan penilaian terakreditasi dan mestilah kursus dengan penilaian kursus dan termasuk IPK (www.naces.org)

114626_114546_Campus.jpg

Syarat-syarat Ijazah Statesboro: 66-78 (Minimum 66 Jam Kredit melebihi Master Disertasi Termasuk, 60 Jam Kredit melebihi Disertasi Tidak Disenarai Guru)

Yuran pengajian boleh didapati di sini .

Tarikh Akhir Kemasukan

Kenapa Kajian Kurikulum di Georgia Selatan?

The Ed.D. dalam Pengajian Kurikulum di Georgia Southern University adalah program interdisipliner yang merangkumi pelbagai pertimbangan dari teori teoritis kepada soalan pragmatik mengenai reka bentuk dan penilaian. Graduan dari program kami dilengkapi dengan pengetahuan dan kemahiran yang membolehkan mereka menjadi pemimpin yang mampu membuat keputusan yang beretika dan bijak dalam suasana profesional, serta cendekiawan yang kompeten yang dapat menjalankan penyelidikan bebas dan menilai projek penyelidikan dan ciptaan ilmiah.

Kebanyakan pelajar kami adalah profesional yang bekerja dalam bidang pendidikan. Oleh itu, program kami direka untuk memudahkan keperluan mereka. Ed.D. dalam Pengajian Kurikulum ditawarkan dalam format hibrid di Kampus Statesboro yang terdiri daripada kursus dalam talian dengan mesyuarat bersemuka yang diperlukan pada hujung minggu yang terpilih. Program ini mengakui pelajar hanya sekali setahun, dan pelajar memulakan program pada semester musim panas.

Reka Bentuk Program

Program ijazah ini terdiri daripada kerja-kerja dalam lima bidang: (1) Asas Pengajian Kurikulum, (2) Penyelidikan dan Pengajian, (3) Kursus Kurikulum dan Pedagogi (dengan pilihan pensijilan / bukan pensijilan), (4) ) Disertasi. Dua bidang pertama memerlukan minima 39 semester jam kerja kursus, kawasan ketiga memerlukan minimum 9 semester jam kerja kursus, kawasan keempat memerlukan minimum 12 jam semester, dan kelima memerlukan minimum 6 jam semester berubah. Program lengkap memerlukan minimum 60 jam semester kerja kursus ditambah 6 jam kredit disertasi.

 • Yayasan Pengajian Kurikulum

Inilah rangkaian program ini. Oleh itu, ia mengandungi kursus yang akan diambil oleh semua pelajar doktor. Teras menyelaraskan konsep teoretikal, etika, dan sejarah yang mendasari kerja kurikulum dengan teori-teori reka bentuk, pembangunan, dan pelaksanaan yang maju.

 • Penyelidikan dan Penyiasatan

Bahagian program ini direka untuk mencipta ulama yang mungkin menggunakan asas pengetahuan mereka untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi dalam kerja pendidikan harian. Kedua-dua komponen Core Research dan Inquiry difahami penting dalam penyediaan para pelajar kedoktoran yang akan terlibat dalam penyiasatan yang bermakna dan produktif ke dalam isu kritikal dalam kurikulum. Komponen Penyelidikan menyediakan kajian lanjut ke dalam metodologi tertentu dan aplikasi yang sesuai. Komponen Siasatan membahas soalan-soalan teori tentang orientasi pelbagai paradigma penyelidikan supaya pelajar kedoktoran dapat membuat keputusan yang berpengetahuan tentang pendekatan umum (iaitu kuantitatif atau kualitatif) dia akan berusaha untuk menangani topik atau masalah dalam kurikulum.

 • Kursus Kurikulum dan Pedagogi

Segmen berorientasikan praxis dalam program pengajian ini memberi peluang kepada pelajar untuk menggunakan teori kurikulum dalam persekitaran kerja profesional mereka. Kursus kurikulum dan pedagogi memenuhi keperluan pedagogi lanjutan untuk pelajar yang ingin menaik taraf sijil.

 • Kawasan Penekanan

Program ini menawarkan tiga bidang penekanan antara disiplin yang merangkumi bidang penyelidikan dan aplikasi pendidikan yang luas.

 1. Kajian Kurikulum Kebudayaan
  Kawasan penekanan ini memberikan pendedahan yang intensif kepada aspek kritikal bidang Pengajian Kurikulum. Ia juga berpusat pada kajian budaya popular dalam pelbagai manifestasi dan implikasi cara-cara di mana kajian laman-laman pendidikan ini memberi impak kepada pembinaan sosial identiti dan persilangan budaya popular mengenai teori pedagogi dan kurikulum.
 2. Pembelajaran, Pembangunan,
 3. Pendidikan Keadilan Budaya dan Kebudayaan
  Kawasan penekanan ini mencerminkan semakin pentingnya kajian multikultural dan antarabangsa di semua peringkat pendidikan. Kawasan penekanan membolehkan pemeriksaan terhadap keperluan pelbagai kumpulan budaya, hubungan antara budaya dan pencapaian akademik, dan sifat persekolahan antarabangsa.
Program diajar dalam:
 • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Georgia Southern University »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 9, 2019
Kursus ini Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Jan 13, 2020
Mei 18, 2020
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 13, 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Mei 18, 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogo 17, 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan 11, 2021
Tarikh tutup permohonan

Jan 13, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Mei 18, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Ogo 17, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Jan 11, 2021

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Curriculum Studies