Doktor dalam Pengajian Kurikulum

Umum

Penerangan Program

Kajian Kurikulum, Ed.D (Hybrid)

Syarat-syarat Ijazah Statesboro: 66-78 (Minimum 66 Jam Kredit melebihi Master Disertasi Termasuk, 60 Jam Kredit melebihi Disertasi Tidak Disenarai Guru)

The Ed.D. dalam Pengajian Kurikulum di Georgia Southern University adalah program interdisipliner yang merangkumi pelbagai pertimbangan dari teori teoritis kepada soalan pragmatik mengenai reka bentuk dan penilaian.

Graduan dari program kami dilengkapi dengan pengetahuan dan kemahiran yang membolehkan mereka menjadi pemimpin yang mampu membuat keputusan yang beretika dan bijak dalam suasana profesional, serta cendekiawan yang kompeten yang dapat menjalankan penyelidikan bebas dan menilai projek penyelidikan dan ciptaan ilmiah.

Kebanyakan pelajar kami adalah profesional yang bekerja dalam bidang pendidikan. Oleh itu, program kami direka untuk memudahkan keperluan mereka. Ed.D. dalam Pengajian Kurikulum ditawarkan dalam format hibrid di Kampus Statesboro yang terdiri daripada kursus dalam talian dengan mesyuarat bersemuka yang diperlukan pada hujung minggu yang terpilih. Program ini mengakui pelajar hanya sekali setahun, dan pelajar memulakan program pada semester musim panas.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Georgia Southern University is the state’s largest and most comprehensive center of higher education south of Atlanta. With 141 degree programs at the bachelor’s, master’s and doctoral levels, Georgia ... Baca lebih lanjut

Georgia Southern University is the state’s largest and most comprehensive center of higher education south of Atlanta. With 141 degree programs at the bachelor’s, master’s and doctoral levels, Georgia Southern has been designated a public Carnegie Doctoral/R2 institution and serves over 26,400 students from all 50 states, Washington D.C., and Puerto Rico as well as 102 nations Baca Ringkas
Statesboro , Savannah , Hinesville + 2 Lagi Kurang