Doktor dalam Ekonomi

Umum

Penerangan Program

Program doktoral antarabangsa dalam bidang ekonomi dan kewangan di WISE

WISE memberi tumpuan kepada ekonomi dan pendidikan kewangan yang berkualiti tinggi, penyelidikan sempadan, dan pertukaran akademik dan kerjasama akademik antarabangsa yang intensif. Dengan ahli fakulti yang cemerlang yang direkrut dari universiti di luar negara, semua program ijazah dijalankan dalam Bahasa Inggeris berdasarkan standard umum antarabangsa.

WISE

  • Ekonomi Kuantitatif
  • Ekonomi Barat
  • Kewangan
  • Statistik

Butiran Program

Tempoh program: 4 tahun pengajian sepenuh masa
Bahasa pengajaran: Bahasa Inggeris
Program permulaan: Semester kejatuhan
Yuran pengajian: RMB 55,000 setahun, RMB 165,000 secara keseluruhan
Bayaran permohonan: 400RMB

Syarat kemasukan

  • Pemohon mestilah warganegara bukan Cina yang berumur di bawah 50 tahun pada masa memohon, berada dalam keadaan baik, dan mempunyai pasport yang sah.
  • Pemohon hendaklah memegang ijazah induk yang diiktiraf atau ke atas.
  • Pemohon perlu mengemukakan sijil TOEFL dengan markah 80 atau ke atas, atau sijil IELTS dengan skor 6.0 atau ke atas, atau sijil penguasaan Bahasa Inggeris yang lain daripada ujian yang diakreditasi. Penceramah Bahasa Inggeris asli dikecualikan daripada keperluan ini. Pemohon yang telah mengambil kursus dalam bahasa Inggeris semasa ijazah sarjana atau pengajian ijazah sarjana muda hendaklah menyediakan sijil sederhana arahan.
  • Keupayaan untuk menunjukkan pengalaman profesional yang relevan akan diberikan pertimbangan individu.

Beasiswa

Pengenalan kepada Biasiswa

Terdapat beberapa biasiswa yang ditawarkan kepada pelajar antarabangsa: Beasiswa Kerajaan China, Beasiswa Kerajaan Wilayah Fujian dan beasiswa Universiti Xiamen.

Ketersediaan biasiswa adalah tertakluk kepada perubahan setiap tahun. Sila beri perhatian kepada maklumat biasiswa di laman web Pejabat Kemasukan Universiti Xiamen (http://admissions.xmu.edu.cn/en/scholarship/) dan laman web Majlis Biasiswa China (http: // www. csc.edu.cn).

Pemilihan

Pemohon akan diberi pertimbangan keutamaan jika mereka lulus dari universiti terkenal di dunia, atau disyorkan oleh profesor atau pakar kanan. Panel pakar di XMU akan menyenaraikan calon untuk mendapatkan biasiswa dan menghantar senarai calon ke presiden universiti untuk kelulusan. Keputusan biasiswa akan dibuat berdasarkan dokumen permohonan pemohon, prestasi akademik, merit keseluruhan, pencapaian penyelidikan dan ulasan penyelia. Senarai calon untuk Biasiswa Kerajaan China dan Biasiswa Kerajaan Wilayah Fujian akan dikemukakan kepada jawatankuasa biasiswa berkaitan untuk kelulusan akhir.

Hasilnya akan diterbitkan di laman web Pejabat Kemasukan XMU. Pengedar biasiswa akan diberitahu melalui e-mel dan Borang Permohonan Visa Kemasukan dan Visa (JW201 atau JW202) akan dihantar secepat mungkin.

Prestasi akademik anugerah akan dinilai setiap tahun dan hanya mereka yang mencapai piawaian yang diperlukan akan memperoleh biasiswa mereka untuk tahun berikutnya.

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Wang Yanan Institute for Studies in Economics (WISE) is a research-oriented institute, which was founded in 2005 at Xiamen University as an initiative to modernize economics and finance research and e ... Baca lebih lanjut

Wang Yanan Institute for Studies in Economics (WISE) is a research-oriented institute, which was founded in 2005 at Xiamen University as an initiative to modernize economics and finance research and education in China. WISE focuses on frontier research, high-quality teaching, and enjoys intensive international academic exchanges and cooperation. Baca Ringkas