Doktor Seni Muzik (DMA)

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Program Doktor Seni Muzik (DMA) adalah kursus pengajian yang paling maju yang ditawarkan di Sekolah Muzik di James Madison University . Program ini telah direka untuk menjadikan siswazah lebih dipasarkan dalam pendidikan tinggi dengan menekankan pedagogi dan kesusasteraan bersama-sama dengan prestasi atau kemahiran lanjutan. Program ini bertujuan calon-calon yang berpotensi untuk mencapai pencapaian tertinggi dalam menjalankan / mempraktikkan dan mengajar.

Ijazah tiga tahun itu memerlukan penyiapan 60-72 jam kredit, termasuk keperluan teras dan kepekatan. Terdapat keperluan residen selama dua tahun. Pada tahun ketiga ijazah, pelajar DMA mesti lulus peperiksaan bertulis dan lisan yang komprehensif.

Darjah yang ditawarkan

Doktor Seni Muzik (DMA)

Konsentrasi

 • Mengendalikan
 • Prestasi
  • Kawasan Tembaga
  • Kawasan Perkusi
  • Kawasan Piano
  • Kawasan String
  • Kawasan Vokal
  • Kawasan Woodwind

Dapatkan DMA anda di JMU

Kami sedang mencari calon yang berpotensi untuk mencapai tahap pencapaian tertinggi dalam menjalankan / mempraktikkan dan mengajar.

Objektif Ijazah

Pelajar lulus dari program DMA (dengan Konsentrasi dalam Prestasi, Pedagogi dan Kesusasteraan atau Menjalankan, Pedagogi dan Sastera) akan dapat:

Prestasi, Pedagogi dan Sastera:

 1. menunjukkan penerapan penguasaan muzik dan teknikal melalui prestasi repertoir maju di bidang pengkhususan pelajar (instrumental atau suara).
 2. mewujudkan dan menyampaikan arahan pedagogi yang berkesan.
 3. menganalisis standard solo, ruang dan kumpulan ensemble di kawasan pengkhususan pelajar (instrumental atau suara).
 4. berkomunikasi dengan berkesan tentang muzik melalui a) menulis dan b) bercakap.

Mengendalikan, Pedagogi dan Sastera:

 1. menunjukkan aplikasi kemahiran menjalankan muzik dan fizikal melalui prestasi repertoir maju di bidang pengkhususan pelajar (instrumental atau vokal).
 2. menunjukkan teknik latihan yang efektif melalui penyediaan repertoir wakil di bidang pengkhususan pelajar (instrumental atau vokal).
 3. mewujudkan dan menyampaikan arahan pedagogi yang berkesan.
 4. merumuskan pemahaman yang lebih maju ke dalam struktur seni dan formal musik melalui skor belajar di bidang pengkhususan pelajar.
 5. berkomunikasi dengan berkesan tentang muzik melalui a) menulis dan b) bercakap.

Keperluan Permohonan

Tarikh Permohonan

 • Permohonan itu adalah proses dua bahagian. Pemohon mesti memohon kepada Sekolah Siswazah dan Getacceptd.
 • Permohonan akan dibuka pada 1 September dan 30 Mac adalah tarikh akhir.

Program Bermula

 • Jatuh

Transkrip

 • Transkrip tidak rasmi dari semua institusi pasca menengah perlu dimuat naik dengan aplikasi elektronik anda dan boleh digunakan untuk tujuan semakan kemasukan jabatan. Jika kemasukan yang ditawarkan , anda akan diarahkan dan dikehendaki untuk menyerahkan transkrip rasmi kepada JMU Graduate School dari mana-mana institusi yang darjah ijazah telah diberikan untuk memuktamadkan kemasukan anda. Transkrip dianggap rasmi jika mereka dihantar ke JMU terus dari institusi penerbit.

Diperlukan oleh Program

Ijazah ini memerlukan penyiapan sekurang-kurangnya sembilan puluh (90) jam kredit termasuk:

 • 18 - 24 jam Arahan Gunaan (jika 18 diambil, 6 adalah pilihan elektif);
 • 22 jam Sastera, Analisis, dan Seminar Topikal;
 • 18 jam Bacaan, Dokumen dan Kaedah Penyelidikan;
 • 6 jam Pedagogi; dan
 • 20 jam kursus khusus kawasan.
 • Semasa program ijazah, pelajar yang berkualifikasi boleh mendapat sehingga 30 jam kredit melalui pemeriksaan dan / atau pemindahan. Selepas selesai semua kerja kursus dan tiga bacaan, pelajar DMA mesti lulus peperiksaan bertulis dan lisan yang komprehensif.

Keperluan Ujian

 • Satu ujian adalah sebagai pengganti GRE. TOEFL 88 berasaskan internet (570 berasaskan kertas)

Peperiksaan Masuk

 • Sebelum minggu pertama kelas, semua pemohon mesti mengambil ujian diagnostik Sekolah JMU dalam sejarah muzik, teori bertulis dan latihan telinga. Hasilnya digunakan untuk penempatan dan menasihati. Pemohon untuk pembantu dalam bidang yang berkaitan langsung dengan peperiksaan ini mungkin diperlukan untuk membawa mereka sebelum pembantu diberikan. Pembuangan kekurangan diperlukan sebelum memohon tamat pengajian.

Pembantu

 • Sumber utama bantuan untuk pengajian siswazah adalah melalui bantuan yang dianugerahkan oleh sekolah. Pembantu pengajaran diberikan setiap tahun secara kompetitif. Selaras dengan sifat pedagogi dari gelaran DMA di James Madison University , semua pembantu doktoral akan merangkumi pelbagai pengalaman pengajaran yang diawasi; membantu profesor di kelas dan / atau bertanggungjawab untuk mengajar kelas, mengajar pengajaran yang diterapkan (untuk penghibur) dan mengendalikan konstruk (untuk konduktor). Sebagai tambahan kepada stipend, pembantu termasuk anugerah tuisyen. Penolong penuh atau separa boleh dianugerahkan. Pembantu bantu penuh membayar 24 kredit setahun dan disertai dengan gaji sekitar 14,800 setahun. "

Permohonan Siswazah kami adalah dua bahagian, Permohonan Sekolah Siswazah dan Aplikasi Sekolah Muzik (pastikan anda tidak melangkau sama ada langkah!):

 1. Permohonan Sekolah Siswazah terdiri daripada borang permohonan yang disertai dengan bayaran sebanyak $ 60. Sekiranya anda seorang pemohon antarabangsa, sila juga ikut pautan di laman web Sekolah Siswazah kepada dokumen tambahan yang diperlukan. Klik DI SINI untuk memohon ke Sekolah Siswazah.
 2. Permohonan Sekolah Muzik terdiri daripada dokumen-dokumen berikut dan video pra-pemeriksaan yang dikemukakan melalui Acceptd disertai dengan bayaran sebanyak $ 30:
  • Kurikulum Vitae atau Résumé (termasuk senarai repertoir untuk pemohon yang dijalankan dan menjalankan).
  • Penyataan halaman 3-4 yang ditulis mengenai matlamat pendidikan dan profesional dan minat anda dalam program ini.
  • Transkrip tidak rasmi. Perhatikan bahawa Sekolah Siswazah tidak memerlukan transkrip rasmi untuk dihantar kepada mereka melainkan anda telah diterima oleh Sekolah Muzik. Jika anda adalah pemohon antarabangsa dan mempunyai penilaian tidak rasmi dan skor TOEFL tidak rasmi seperti tangkapan skrin, sila hantar juga di sini jika tersedia.
  • Rakaman video awalan awalan (untuk menjalankan dan prestasi MM dan DMA) ATAU portfolio komposisi sampel (untuk jurusan komposisi MM sahaja) ATAU video uji bakat pengajaran (untuk MM dalam pendidikan muzik sahaja). Untuk maklumat mengenai keperluan pra-pemeriksaan ini, sila pilih kawasan / instrumen anda di atas dalam "Mulakan Aplikasi." Anda boleh menyemak keperluan sebelum memulakan permohonan anda. Jika instrumen anda tidak disenaraikan di menu lungsur, sila rujuk laman web Sekolah Muzik dan hubungi ahli fakulti di kawasan anda. Laman Web JMU Nota: Pemohon dalam pendidikan muzik yang tidak mempunyai ijazah sarjana dalam muzik dari institusi yang diluluskan NASM, mesti juga mengemukakan uji bakat video pada instrumen yang digunakan.
  • Semua pemohon akan diminta untuk memberikan nama dan alamat email TIGA orang yang akan diminta oleh kami untuk menulis surat cadangan rahsia. Untuk pemohon pendidikan muzik, sekurang-kurangnya seorang mestilah seorang penyelia / pendidik yang telah melihatnya mengajar (seperti kepala sekolah menengah). Pengesyoran yang lain harus profesional yang mengetahui pekerjaan anda seperti guru yang dipakai atau profesor kolej lain.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

We know that success requires equal parts intellect and action. At JMU, that’s what Being the Change is all about. When students graduating from James Madison University proudly walk across the stage ... Baca lebih lanjut

We know that success requires equal parts intellect and action. At JMU, that’s what Being the Change is all about. When students graduating from James Madison University proudly walk across the stage to receive their diplomas, they’re more than just educated. Baca Ringkas
Harrisonburg , Florence + 1 Lagi Kurang